Selamlar herkese, geçen yıl satın aldığım Fiat Bravo 1.4 T-Jet 2009 benzinli aracımda 120-130 km/s hızın üstünde oluşan bir sorun var. Belirttiğim hızın altında ne kadar sürersem süreyim sorun olmuyor, ancak bu hızın üstüne çıkınca birkaç dakika sonra motorun gücü belirgin bir miktarda düşüyor, araç 4000 devirin üstüne çıkamıyor. Ustaya götürdüğümde beyinden arıza olabileceğini söyledi, aracı stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyor; usta da bu bilgiye dayanarak beyinle ilgilidir dedi. Ancak ben de Turbo'da sorun olabilir mi acaba diye düşünüyorum. Sizce ustayı dinleyip beyinciye mi götürmeliyim yoksa başka bir motor ustasına mı götürmeliyim?
Detaylar
Kim cevapladı?Recep Tayyip İvedik
Başarılı
Başkasına da sormak illaki iyidir. Ancak bana da sorarsan, beyindendir o hocam.Selamlar herkese, geçen yıl satın aldığım Fiat Bravo 1.4 T-Jet 2009 benzinli aracımda 120-130 km/s hızın üstünde oluşan bir sorun var. Belirttiğim hızın altında ne kadar sürersem süreyim sorun olmuyor, ancak bu hızın üstüne çıkınca birkaç dakika sonra motorun gücü belirgin bir miktarda düşüyor, araç 4000 devirin üstüne çıkamıyor. Ustaya götürdüğümde beyinden arıza olabileceğini söyledi, aracı stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyor; usta da bu bilgiye dayanarak beyinle ilgilidir dedi. Ancak ben de Turbo'da sorun olabilir mi acaba diye düşünüyorum. Sizce ustayı dinleyip beyinciye mi götürmeliyim yoksa başka bir motor ustasına mı götürmeliyim?
Doğru diyorsunuz hocam. İlk ustayı kısmen tanıdığım için yine bir nebze güveniyorum dediğine, ama tanımadığım bir ustaya gitsem güvenemeyeceğim. Önce buraya bir sorup belki benzer durumda olanlardan bilgi ya da sizin verdiğiniz gibi tavsiyeler almak istedim.Başkasına da sormak illaki iyidir. Ancak bana da sorarsan, beyindendir o hocam.
Beyinde bir arıza olacağını zannetmiyorum. Bu dediğiniz araçlarda basit bir limp mod sorununa benziyor. Öncelikle MAF ve MAP sensörlerinin düzgün çalıştıgından emin olmalısınız ki OBD cihazıyla aracın CANBUS'unun destegi varsa okuyabilirsiniz. Bunlarda sorun yoksa diğer seçeneklere geçelim. Turbo basıncını kontrol et, çok yüksek veya çok düşük olmasın. Turbo sıcaklığı 1.4 Turbo Jet'lerde izlenebiliyor mu bilmiyorum ama eğer ısınıyorsa araba kendini limp moda yani koruma moduna alabilir. Açıp kapattığınızda araba bunun için zaten düzeliyor muhtemelen.
Ek olarak, Turbo selenoid valfine baktırın, işlevini iyi yapmıyor olabilir. Temel sorunlarınız turbo hortumları, selenoid valfi, MAF ve MAP sensörüyle ilgili durumlardan birisi veya bazıları. Beyinde bir problem %99 yok gibi anlattıgınıza bakılırsa.
Ek olarak, Turbo selenoid valfine baktırın, işlevini iyi yapmıyor olabilir. Temel sorunlarınız turbo hortumları, selenoid valfi, MAF ve MAP sensörüyle ilgili durumlardan birisi veya bazıları. Beyinde bir problem %99 yok gibi anlattıgınıza bakılırsa.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-