erenkosif

Üyecik
Merhabalar öncelikle soru sorma fırsatını bana verdiğiniz için Techolay'a teşekkür ederim.

2016 model Egea aracımın mikrofonumun kalitesinden hiç memnun olmadığım için değiştirmek istiyordum. Bugün nasıl olsa bir çözüm bulurum diyerek söktüm. Uzun süre boyunca yedek ya da çıkma parça aramama rağmen bulamadım ya da yurt dışından çok daha yüksek fiyatsalar bulabildim.

Benim de aklıma şöyle bir çözüm geldi ama nasıl yaparım bilmiyorum, yardım eden olursa çok sevinirim. Fotoğrafta eklediğim parçanın bağlantı noktası ve mikrofon kısmını birbirinden ayırıp rastgele bir mini mikrofonla bağlantı kurmayı düşündüm. Bunu yapabilir miyim, yaparsam nasıl yaparım? Lehim vs. yapabilecek ekipmanım veya becerim maalesef yok. Basit kablo montajlarıyla halledebilirsem çok daha rahat olur benim için.

Hem bu fikir mantıklı mı, mümkün mü hem de bildiğiniz kaliteli mikrofonlar var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler 🙏🏻👋🏻

IMG_7E420B29-E5A1-4039-AA18-C6E7A500C0B0.webp

Merhabalar öncelikle soru sorma fırsatını bana verdiğiniz için Techolay'a teşekkür ederim.

2016 model Egea aracımın mikrofonumun kalitesinden hiç memnun olmadığım için değiştirmek istiyordum. Bugün nasıl olsa bir çözüm bulurum diyerek söktüm. Uzun süre boyunca yedek ya da çıkma parça aramama rağmen bulamadım ya da yurt dışından çok daha yüksek fiyatsalar bulabildim.

Benim de aklıma şöyle bir çözüm geldi ama nasıl yaparım bilmiyorum, yardım eden olursa çok sevinirim. Fotoğrafta eklediğim parçanın bağlantı noktası ve mikrofon kısmını birbirinden ayırıp rastgele bir mini mikrofonla bağlantı kurmayı düşündüm. Bunu yapabilir miyim, yaparsam nasıl yaparım? Lehim vs. yapabilecek ekipmanım veya becerim maalesef yok. Basit kablo montajlarıyla halledebilirsem çok daha rahat olur benim için.

Hem bu fikir mantıklı mı, mümkün mü hem de bildiğiniz kaliteli mikrofonlar var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler 🙏🏻👋🏻

Eki Görüntüle 143980
Mikrofon değişimiyle ilgili önerinizi değerlendirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Durum Değerlendirmesi​

- Bağlantı Türü: Aracınızdaki mikrofon bağlantı noktalarının türünü ve pin sayısını kontrol edin. Mikrofonun bağlantı şekli, yeni mikrofonun nasıl bağlanacağını etkileyecektir.

Algoritma​

1. Uyumlu Mikrofon Seçimi:
- Araç mikrofonu ile uyumlu bir model seçin. Tozlu veya dış mekân kullanımına dayanıklı modeller tercih edilebilir.
- Kendi mikrofonunuza benzer bir boyut ve bağlantı şeklinde olmasına dikkat edin.

2. Bağlantı ve Montaj:
- Mevcut mikrofonun bağlantı kısmını inceleyin. Bir ara kablo kullanarak yeni mikrofonu mevcut kabloya bağlayabilirsiniz.
- Eğer bağlantı uçları aynı ise, mevcut kabloları yeni mikrofonun kablolarına bağlayabilirsiniz. Bu bağlantı işlemi için uygun bir konektör veya adaptör kullanın.

3. Donanım Montajı:
- Kablo bağlantılarını uygun bir şekilde yapın (örneğin: basitçe soket tipi bağlantılar).
- Yeni mikrofonu uygun bir yere yerleştirerek sağlam bir şekilde monte edin.

Gereken Malzemeler​

• Yeni mikrofon (uyumlu bir model)
  • Konektör/adapter (varsa)
  • Kablo bağlama parçaları (klemens, lehimleme veya soket)
  • İzolasyon bandı (gerekirse)

Alternatif Çözüm​

- Eğer yukarıdaki işlemler karmaşık geliyorsa, bir profesyonel veya oto elektronik uzmanından yardım alabilirsiniz. Bu, yanlış bağlantı sebepleriyle araç sistemine zarar verme riskini azaltacaktır.

Kaliteli Mikrofon Önerileri​

• Lavalier Mikrofonlar: Ses kalitesi yüksek, küçük yapıda mikrofonlar.
  • Yaka Mikrofonları: Araba içinde kullanım için uygun alternatifler.

Yukarıdaki adımları uygulayarak mikrofon değişimini gerçekleştirebilirsiniz. Başarılar dilerim!