xBN 52

Üstün
Araç benzinde sorun yok ama LPG'de 100-120 gelene kadar boğuluyor gibi oluyor. Sanki bir şey arabayı tutuyor gidemiyor. Neden kaynaklı olabilir?

Subap ayarı tam, karbüratörden olsa benzinde de yapmaz mı?
Benzin, LPG'e kıyasla daha toleranslı. Miksere de baktırın, karbüratörden tek kastım hava ayarı değil.

Sente kaçık olsa muhtemelen subaplar dayanamazdı, ayar tam olduğuna göre üstünde durman gereken iki konu emiş hattı ve ateşleme. Ateşlemeden de olabilir çünkü ateşlemede LPG ile yaşadığın vuruntuyu benzinde yaşamayabilirsin. Ama üzerinde durman gereken kısım emiş hattı şuan.

Benzin, LPG'e kıyasla daha toleranslı. Miksere de baktırın, karbüratörden tek kastım hava ayarı değil.

Sente kaçık olsa muhtemelen subaplar dayanamazdı, ayar tam olduğuna göre üstünde durman gereken iki konu emiş hattı ve ateşleme. Ateşlemeden de olabilir çünkü ateşlemede LPG ile yaşadığın vuruntuyu benzinde yaşamayabilirsin. Ama üzerinde durman gereken kısım emiş hattı şu an.

Bu durumda karbüratöre mi baktırayım?

Nasıl yapması gerekiyor.

Aracım yaptırdım karbüratör bakımı, benzin hortumları çatlakmış onların yenisi, karter hava hortumu eğilmiş değişti. Ateşlemeden çıkan ince kablo yarık hava alıyormuş. Karnüratör contasından aynı şekilde hava alıyor hepsi yapıldı.

Son düzenleme:
Süper. Ben de sana benzin hortumlarını kontrol ettir diyecektim, zira benzine alman riskli bir hareket yıllarını LPG ile geçiren bir araç adına. Değişim çok iyi olmuş. Çatlaklar yaş gereği mutlaka oluyor.

Emme hatlarındaki kaçaklar giderildikten sonra bariz çekiş farkını hissedeceksiniz.

Ama üzerinde durman gereken kısım emiş hattı şuan.