aks_mem0

Çalışkan
Arkadaşlar selam. Bundan 6-7 ay önce yol kenarında çalışma vardı, cadde boyunca elektrik hattı zannettim, yerin altına alıyorlar diye. Turuncu kablolar vardı, bunlar yüksek ihtimal fibermiş. Turkcell Superonline yazan beton kutular gömdüler. Bizim sokak direkt caddeye bağlı ve çok kısa, 2 ev var zaten; öyle kalabalık bir yerde yaşamıyorum. Bizim sokağa daha gelmedi, kazı yapılmadı. Dün işe giderken yine aynı caddenin karşı tarafında bu sefer Türk Telekom fiber hat döşüyordu.

Şimdi bu fiberi bizim sokağa ne kadar sürede getiriyorlar? İnternet çok kötü, 25 Mbps alıyorum. Bilgisi olan var mı acaba?

Seni üzmek istemem ama Ümraniye'nin göbeğinde oturuyorum, 4.5-5 sene sürdü açmaları. Daha 2 gün önce fiberi bağlattırabildim Superonline'a... Umarım senin süreç çabuk ilerler. Geçen yıl neden böyle yaptıklarını sorduğumda "dışarıdan merkeze doğru çalışmalar yapıyoruz, o yüzden en son merkez bölgeler tamamlanıyor" demişti bir Telekom çalışanı. Yani anlayacağın, yıllarca bomboş yattı o fiber hat. Ama son iki gündür nazar değmesin çok memnunum gigabit internetimle. :)

Hiç altyapi olmayan sifir binada 2-3 ay surdu. Fakat kazi yapilmis bina ici ve bina disi her şey hazirdi benim. Bu surecte bolgeye bagli Türk Telekom mudurlugune once basvuruda bulundum sonra iletisim halinde oldum. Mahallede fiber vardi en yakin noktadan binanin yakinindaki yer alti noktasina once kablo cektiler onu da bina panosuna cektiler daha sonra tam anlamiyla kuruluma gelip sureci bitirmeleri Türk Telekom'un 2-3 ay surdu.

Kutu ve kablo çekildikten sonra bir de bunun aktivasyon süreci var 1 aydır bekliyorum karşı binada kutu kablo takılalı 2 sene oldu daha aktivasyonlarını yapmadılar kimine 1 2 haftada direk açıyolar kimileride 1 2 sene sonra.

Seni üzmek istemem ama Ümraniye'nin göbeğinde oturuyorum, 4.5-5 sene sürdü açmaları. Daha 2 gün önce fiberi bağlattırabildim Superonline'a... Umarım senin süreç çabuk ilerler. Geçen yıl neden böyle yaptıklarını sorduğumda "dışarıdan merkeze doğru çalışmalar yapıyoruz, o yüzden en son merkez bölgeler tamamlanıyor" demişti bir Telekom çalışanı. Yani anlayacağın, yıllarca bomboş yattı o fiber hat. Ama son iki gündür nazar değmesin çok memnunum gigabit internetimle. :)
Malesef bu türkiyede hiçbir şey düzgün ilerlemiyor teşşekkür ederim bilgi için