Fiber altyapı projesinin imalat aşamasında olması ne anlama geliyor?

egenowbusy

Uzman
Makaleler
1
Türk Telekom (FTTH) fiber altyapı ne zaman geleceği hakkında proje sorumlusundan bilgi talep ettiğimde, projenin onaylandığını fakat imalat aşamasında olduğu bilgisi geldi. İnternette bununla alakalı bir kaynak bile yok. Belki @Recep Baltaş hocam anlıyordur.

Altyapı kurulum aşamasında. Gerekli hazırlıkları yapıp işlemlere başlayacaklar. Birkaç ay sürebilir, hatta daha fazla.

Hocam genelde bu süreçte belediyeden gerekli izinler alınıyor malzemeler toparlanıyor taşeronlar ile anlaşılıyor diye biliyorum. Bu süreç o kadar uzun sürmüyor diye duymuştum ama diğer arkadaşlar daha net bilgiler verecektir.

13 şubat perşembe günü,F/O kablolar sokağımdaki menhol kapağının yanına koyuldu. Dedim fiber geliyor kesin dedim. Ama 1 gün sonra makara gitmiş. Muhtar konuştum dedi işleri çıkmış 1 hafta sonra dedi muhtar bana. Neyse 1 hafta geçti hiçbir şey olmadı ve hala beklemedeyiz.

Bilgi talep ettiğiniz kişiye bunu da sorabilirsiniz, yine de ben cevaplayacak olursam imalat aşaması şu kadar sürer gibi kesin bir aşama değil. Diğer arkadaşlar da belirtmiş süreçleri, altyapı için gerekli işler, anlaşmalar yapılır, bu süreç tamamen konuma göre 1 hafta da sürebilir 1 ay da 6 ay da 12 ay da, bir de projenin başlatılması var, yani altyapı çalışmalarının başlaması, eğer ilçe değil mahalleye bir altyapı gelecekse daha kısa sürer, bu süreç de mahallenin ve operasyon alanının boyutuna, engellere, işlere göre değişir.
Altyapı projesinin onayı ve gerekli anlaşmaların süreci altyapı sahibini alakadar ediyor, fakat anlaşılan işletmelerin altyapıyı ne kadar sürede bitireceğini işveren yani altyapıyı yaptıran firma pek bilemez. Olay tamamen o bölge için anlaşılan firma da bitiyor, ne zaman yaparsa... ne zaman başlarsa.. Bir de o bölge de tekel bir firmaysa daha da uzun sürer bu işler, yok kablosuydu belediyesiydi elektrikçisiydi, prosedürüydü derken...

Ama sonuçta proje onay aldıysa yapılır, süreçleri uzaktan tahmin edemezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…