Veriyor hocam. TT GPON altyapım var Millenicom 1000 Mbps sağlayabiliyor.

Eki Görüntüle 129754

Şehrinize özel bir anlaşmaları olabilir. Ben Edirne'de yaşıyorum oturduğum bir birinden farklı iki mahalledeki evler de sadece TT fiber altyapısı vardı. 2'sinde de TT harici tüm firmalar maksimum 100 Mbps paket verdi.

İstanbul'daki arkadaşımın evinde Millenicom sorguladığımda 1000 Mbps çıkıyor. %99 ihtimalle şehre göre bir şey. Aynı adres ile TurkNet'in sitesinden altyapı sorguladığımda 100 Mbps çıkıyor Max.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şehrinize özel bir anlaşmaları olabilir. Ben Edirne'de yaşıyorum oturduğum bir birinden farklı iki mahalledeki evler de sadece TT fiber altyapısı vardı. 2'sinde de TT harici tüm firmalar maksimum 100 Mbps paket verdi.

İstanbul'daki arkadaşımın evinde Millenicom sorguladığımda 1000 Mbps çıkıyor. %99 ihtimalle şehre göre bir şey. Aynı adres ile TurkNet'in sitesinden altyapı sorguladığımda 100 Mbps çıkıyor Max.

Tamam da TT dışı hiçbir operatör 1000 Mbps sağlayamaz şeklinde net bir yanıt veremezsiniz. Sağlıyor. Ayrıca Bartın'da yaşıyorum öyle özel olarak 1000 Mbps sağlanacak bir büyükşehirde yaşamıyorum.

Bugün binaya kutuyu taktılar fiber altyapının gözükmesini bekliyorum başvuru yapmak için bakalım belki benim burada da alma şansım olur farklı sağlayıcıdan.

Siz ne kullanıyorsunuz hocam ne önersiniz?

Millenicom 100 Mbps paketini kullanıyorum hocam 1 yıl olacak yaklaşık hiçbir problem yaşamadım. Hızı da fazlasıyla veriyor 115 Mbps civarı download alıyorum.

Şu an bizim binada da bu şekilde kablolar çekildi, fiber sonlandırma kutusu montajlandı ve katlara uzanan OBK kablolar da kutuya montajlanmış. Ekipleri en son gördüğümde menholdeki turuncu kabloların ucuna beyaz kaset tarzında bir şeyler montajlanıyordu. Geçen hafta sonu da fiziksel işlerinin bittiklerini söylemişlerdi. Altyapı aktifleşmesi ne kadar vakit alıyor bir bilginiz var mı acaba? Ek olarak kurulum için gelen ekipler kablo borularını kullanarak OBK kabloyu mecbur eve çekecekler ama odaya da çekerler mi? Odaya çekmek için de aynı şekilde kablo boruları var eski bir bina değil.

Son düzenleme:
Millenicom 100 Mbps paketini kullanıyorum hocam 1 yıl olacak yaklaşık hiçbir problem yaşamadım. Hızı da fazlasıyla veriyor 115 Mbps civarı download alıyorum.
Teşekkür ederim hocam beklemedeyim alt yapı geldikten sonra hepsine bakacağım.
Şu an bizim binada da bu şekilde kablolar çekildi, fiber sonlandırma kutusu montajlandı ve katlara uzanan OBK kablolar da kutuya montajlanmış. Ekipleri en son gördüğümde menholdeki turuncu kabloların ucuna beyaz kaset tarzında bir şeyler montajlanıyordu. Geçen hafta sonu da fiziksel işlerinin bittiklerini söylemişlerdi. Altyapı aktifleşmesi ne kadar vakit alıyor bir bilginiz var mı acaba? Ek olarak kurulum için gelen ekipler kablo borularını kullanarak OBK kabloyu mecbur eve çekecekler ama odaya da çekerler mi? Odaya çekmek için de aynı şekilde kablo boruları var eski bir bina değil.
Hocam ne yazık ki size doğru bilgi veremem, benim işlemler daha geriden geldiği için bilgim yok ne yazık ki.

Çok teşekkür ederim evde sonlandırmam için ne yapmam lazım? Çalışıyorum ve sabahları evde kimse olmuyor ne yazık ki bundan korkuyorum sorun olur ulaşamazlar ve bağlantıyı tam yapmazlar diye.
Fiber hat kablosu sarı veya turuncu renktir. Bunun evinizin içerisine kadar yani dairenize kadar gelmesini ve orada sonlanmasını isteyin. Eğer kapı girişinde sonlandırma yaparlarsa daire içerisindeki bakır kablo ile almış olursunuz ki bu da almak istediğiniz hız değerlerini karşılamayabilir.

Binasında sadece Türk Telekom fiber altyapısı varsa diğer firmalar maks. 100 Mbps internet veriyor.

Örneğin TürkNet'in verdiği teklif:

Eki Görüntüle 129733
O bölge için talep çok gelirse fiber alt yapı kablosu saha dolabında kendi TurkNet dolabına aktarım yapılır. Türk Telekom alt yapısından taşımak daha kolay o nedenle bölgesindeki arz talep mevzusuna bağlı biraz. Çünkü bizim bölgede o şekilde oldu.