MotionBlurry

Uzman
Hocalarım iyi sosyaller. Uzun uğraşlar ve şikayetlerim sonucu çok şükür altyapı talebi alındı. İlk başta hızlıydılar. Talep alındıktan 1 gün sonra hemen yolu kazıp ardından borular döşendi ancak fiber kablosu hala sokağıma çekilmedi. İl müdürlüğüne gittiğimde projenin onaylandığını, saha ekiplerine iletileceğini söylediler ancak Türk Telekom'un kendi sitesinde "sadece VDSL altyapı var" şeklinde bir mesaj alıyorum. Neler yapmam lazım? En son belediyenin fen işleri müdürlüğüne yaptıkları kazıyı şikayet ettim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Belediyenin fen işleri müdürlüğüne şikayet edersen zaten kazıyı iptal ettirirsin. Kendi ayağına sıkmışsın.

Şikayette bulunmamın sebebi zaten deprem bölgesi olduğundan yollar bozuk ve üstüne kaba taslak kazı yapıp üstünü de kaba taslak kapattılar. Hatta kendilerinin kazdığı kaldırım hala açık.

Şikayette bulunmamın sebebi zaten deprem bölgesi olduğundan yollar bozuk ve üstüne kaba taslak kazı yapıp üstünü de kaba taslak kapattılar. Hatta kendilerinin kazdığı kaldırım hala açık.
Tamamda şikayet etmeye gerek yok. O an ellerinde kablo kalmamıştır, öncelik başka sokağa verilmiştir, başka birisinden izin almak için ya da belediyeden direkt izin almak için uğraşılıyodur. Gelir yani kazıyıp bırakmazlar.

Hocalarım iyi sosyaller. Uzun uğraşlar ve şikayetlerim sonucu çok şükür altyapı talebi alındı. İlk başta hızlıydılar. Talep alındıktan 1 gün sonra hemen yolu kazıp ardından borular döşendi ancak fiber kablosu hala sokağıma çekilmedi. İl müdürlüğüne gittiğimde projenin onaylandığını, saha ekiplerine iletileceğini söylediler ancak Türk Telekom'un kendi sitesinde "sadece VDSL altyapı var" şeklinde bir mesaj alıyorum. Neler yapmam lazım? En son belediyenin fen işleri müdürlüğüne yaptıkları kazıyı şikayet ettim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kabloları genelde küçük yerlerde yaşıyorsanız Türk telekomlardan sipariş veriyorlar. Ondandır.

Tamamda şikayet etmeye gerek yok. O an ellerinde kablo kalmamıştır, öncelik başka sokağa verilmiştir, başka birisinden izin almak için ya da belediyeden direkt izin almak için uğraşılıyordur. Gelir yani kazıyıp bırakmazlar.

Hocam sorun orada zaten. Ben mahallemin her yerine hakim bir insanım ve resmen fiber altyapılı sokakların arasında kaldık. Yani kafadan örnek vereyim bizim sokağın fiber kabloları diyelim 50 metre ise bu adamlar transitler ile 100 metre kablo getiriyorlar ve yapmıyorlar. Ben başvurumu yaparken arkadaşımda fiber yoktu benden sonra başvurdu hatta yardım ettim ancak o benden önce fiber sahibi oldu ve hatta birkaç gün önce paketini fibere geçirdi.

Kabloları genelde küçük yerlerde yaşıyorsanız Türk telekomlardan sipariş veriyorlar. Ondandır.

Hocam Malatya battalgazi'deyim. Yani merkezdeyim.

1785580954929.webp
1785581025992.webp

Hocam kazı görüntüleri böyle. Daha az önce kapımın önüne çıkıp çektim. Hatta yoldaki kazıdan dolayı birçok aracın tamponu sokaktan geçerken hasar aldı.

Yani tamam sabırlı olmak gerekiyor da neredeyse 80 gündür sokak bu halde. Ve hani öyle merkeze çok uzak bir yerde de değilim direkt merkezde oturuyorum. Ayrıca aşağıdaki caddede ve yukarıdaki sokakta fiber varken buraya getirmemeleri ayrı ironi. Kablo yetmiyor desem her gün transitler ile bir sürü kablo getiriyorlar bu civarlara. Makine ile 1 günlük sürecek kablo çekimi bu kadar mı bekletilir? Hem bekletiliyor diyelim en azından haber verilse keşke.

@nnomad

@Recep Baltaş hocam yukarıda hocamızın yazdığı "kendi ayağına sıkmışsın" yanıtını beğenmişsiniz ancak sizlere şunu demek istiyorum (aslında az önce de söylemiştim):

1-) öncelikle merkezde oturuyorum. İl müdürlüğü de neredeyse yarım saatlik uzaklıkta. Gittiğimde adamakıllı muhatap olan yok. Tek dedikleri şey "saha ekiplerine ilettik, projeniz onaylanmış" şeklinde cümleler. Ama bekliyorum adamlar gelsin hatta bu sıcakta ben de yardım edeyim ama ne incelemeye gelen var ne de herhangi bir Türk Telekom aracı.

2-) fen işlerine bu konuda her türlü şikayette bulunmam gerekiyor çünkü yaptıkları kazı öyle bir kazı ki ben dahil birçok sokak sakininin araçlarının tamponunda hasar oluştu. Ayrıca resimlerde de attığım şekilde benim kapımın önündeki kaldırımı da bu şekilde açık bırakıyorlar ve bu şekilde kazdıkları bir kaldırım daha var. 80 günde buraya hiç mi bir çalışan gelip inceleme yapmaz ya da çalışmaz?

3-) diyelim ki kablo yetmedi. Sokağımın (kafadan sallıyorum) 50 metrelik kabloya ihtiyacı varsa Türk Telekom araçları neredeyse her gün fazla fazla kablo taşıyorlar. Ayrıca hem alt caddeden, hem sokağın yanındaki caddeden, hem de üst sokağımızdan fiber geçiyor. Ben buna sinir oluyorum. Hadi alt tarafım cadde yan tarafım cadde ama üst sokağa kadar gelebildiysen benim sokağıma nasıl getiremiyorsun?

4-) arkadaşım merkezde bile oturmuyor. Benden birkaç gün sonra başvuru yaptı ve günler sonra başvurusu onaylandı. İkimiz de aynı usüllerle başvuru yaptık. Şimdi kendisi fiber sahibi oldu ve aktifleştirdi ama ben 80 gündür hala kablo gelmesini bekliyorum.

5-) bu boru mevzularından sonra binalara giden mavi boruları da döşediler ve sokakta her binanın önünde o borular 80 gündür duruyor. Hatta üstlerine araba bile park edip eziyor. Bu adamlar bugün çıkıp gelseler o boruların haline bakıp yeniden boru döşeme zahmetine girecekler.

Bir de bu açıdan bakmanızı istiyorum. Çünkü artık tek ben değil bütün bir sokak isyan etmeye başladı. Sadece tek vekilleri benim.

Son düzenleme:
Hocam sorun orada zaten. Ben mahallemin her yerine hakim bir insanım ve resmen fiber altyapılı sokakların arasında kaldık. Yani kafadan örnek vereyim bizim sokağın fiber kabloları diyelim 50 metre ise bu adamlar transitler ile 100 metre kablo getiriyorlar ve yapmıyorlar. Ben başvurumu yaparken arkadaşımda fiber yoktu benden sonra başvurdu hatta yardım ettim ancak o benden önce fiber sahibi oldu ve hatta birkaç gün önce paketini fibere geçirdi.

Hocam Malatya battalgazi'deyim. Yani merkezdeyim.

Eki Görüntüle 270350Eki Görüntüle 270351

Hocam kazı görüntüleri böyle. Daha az önce kapımın önüne çıkıp çektim. Hatta yoldaki kazıdan dolayı birçok aracın tamponu sokaktan geçerken hasar aldı.

Yani tamam sabırlı olmak gerekiyor da neredeyse 80 gündür sokak bu halde. Ve hani öyle merkeze çok uzak bir yerde de değilim direkt merkezde oturuyorum. Ayrıca aşağıdaki caddede ve yukarıdaki sokakta fiber varken buraya getirmemeleri ayrı ironi. Kablo yetmiyor desem her gün transitler ile bir sürü kablo getiriyorlar bu civarlara. Makine ile 1 günlük sürecek kablo çekimi bu kadar mı bekletilir? Hem bekletiliyor diyelim en azından haber verilse keşke.

@nnomad
Müdürlüğün işine gelmiyorsa haber vermezler. Ya da belediye aykome izninde bir sorun olduysa o çözülüyordur. Kazı sorunları öyle 3-5 günde çözülmez. Bazen yıl sonuna bile ertelenebiliyor bir müstakil ev sahibi evimin önündeki kaldırıma ellemeyin dediği için. Çünkü o zaman plandan sapılıyor bir daha baştan plan yapıp kablo çekmek gerekiyor.

Müdürlüğün işine gelmiyorsa haber vermezler. Ya da belediye aykome izninde bir sorun olduysa o çözülüyordur. Kazı sorunları öyle 3-5 günde çözülmez. Bazen yıl sonuna bile ertelenebiliyor bir müstakil ev sahibi evimin önündeki kaldırıma ellemeyin dediği için. Çünkü o zaman plandan sapılıyor bir daha baştan plan yapıp kablo çekmek gerekiyor.

Hocam ben herkesi ikna ettim. Hatta herkesin evine gidip durumları anlatarak imza bile topladım. Genç yaşlı kim varsa beni gördükleri yerde artık bu konuyu sormaya başladılar.

Hocam ben herkesi ikna ettim. Hatta herkesin evine gidip durumları anlatarak imza bile topladım. Genç yaşlı kim varsa beni gördükleri yerde artık bu konuyu sormaya başladılar.
O zaman belediyeyle sorun çıkmıştır. Ya da çok düşük ihtimal bütçe yetmemiş olabilir. O da çok düşük ihtimal ama tutarsa daha kötü. Seneye kalır.

O zaman belediyeyle sorun çıkmıştır. Ya da çok düşük ihtimal bütçe yetmemiş olabilir. O da çok düşük ihtimal ama tutarsa daha kötü. Seneye kalır.

Eğer ki sorun olur diyorsanız fen işlerinden şikayetimi çekebilirim hala havuzda bekliyor. Bu arada kalbinizi kırdıysam ayrıca özür dilerim.