Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Özgür BEKTAŞ

Başarılı
Merhaba;

Dün gece işe giderken kapıdan çıkmak üzere doğal gaz borusuna klipslenmiş bir top kablo fark ettim. aile apartmanı olduğu için teyzemi aradım ve bu kabloların ne oldugunu sordum. Gün içerisinde Türk Telekom ekipleri gelip fiber kablo döşeyeceklerini ve fiber hizmetinin sokaktaki tüm binalara geldiğini söylemişler. sokaktaki her binaya fiber kablolarını resimlerdeki gibi duvara bir materyel yardımı ile çakıp binaların girişine doğal gaz borusuna top şekilde klipsleyip gitmişler. Bundan yaklaşık 3 sene öncesi sokağımızda altyapı ve yol yenilenmesi oldu (parke taşları sökülüp tekrar döşendi) bunun yanı sıra bizim binamızın bitişiğinde yerden 3 tane boru çıkmakta görsellerini bıraktım. Şimdi benim öğrenmek istediğim şey bundan sonraki aşama ne olacak? Basit bir internet araştırması yaptığımda turuncu kablo gelip panoya bağlanıp dağıtılıyor. Fakat bize gelen kablo gri renkte üstünde Türk Telekom yazıyor. Aktif olarak TurkNet kullanıcısıyım Fiber hizmetine geçiş aşamasına ne zaman geleceğim? Recep Baltaş'ın YouTube'ta yaptığı videodaki gibi 1.000/1.000 D/U alacak mıyım? Bilen ve süreci deneyimlemiş arkadaşlar yardımcı olup bilgilendirirse sevinirim.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    798,1 KB · Görüntüleme: 119
  • 2.webp
    2.webp
    159,4 KB · Görüntüleme: 108
  • 3.webp
    3.webp
    69,6 KB · Görüntüleme: 104
  • 4.webp
    4.webp
    253,8 KB · Görüntüleme: 97
  • 5.webp
    5.webp
    546,5 KB · Görüntüleme: 101
  • 6.webp
    6.webp
    419,8 KB · Görüntüleme: 107
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Fiber hizmetine geçiş aşamasına ne zaman geleceğim?
  • Altyapı sorgulaması yapacaksınız. Altyapınızda Fiber gözüktüğü gün geçişe başlayabilirsiniz.
  • Önce TurkNet hattınızı iptal edeceksiniz.
  • Sonra eğer 100 Mbit fiber istiyorsanız tekrar TurkNet fiber başvurusu yapacaksınız.
  • 1 Gb istiyorsanız Turk Telekom başvrusu yapmak zorundasınız zira TurkNet şu anda TT altyapısı ile Gigabit vermiyor.
  • Turk Telekom fiberde de 1000/50 Mbps alabilirsiniz.
Fiber hizmetine geçiş aşamasına ne zaman geleceğim?
  • Altyapı sorgulaması yapacaksınız. Altyapınızda Fiber gözüktüğü gün geçişe başlayabilirsiniz.
  • Önce TurkNet hattınızı iptal edeceksiniz.
  • Sonra eğer 100 Mbit fiber istiyorsanız tekrar TurkNet fiber başvurusu yapacaksınız.
  • 1 Gb istiyorsanız Turk Telekom başvrusu yapmak zorundasınız zira TurkNet şu anda TT altyapısı ile Gigabit vermiyor.

Son düzenleme:
Çözüm
  • Altyapı sorgulaması yapacaksınız. Altyapında Fiber gözüktüğü gün geçişe başlayabilirsiniz.
  • Önce TurkNet hattını iptal edeceksiniz.
Teşekkür ediyorum Recep abi. TürkNet Müşteri temsilcisi ile görüştüm daha kutu konulmadığı ve bağlantı yapılmadığı için altyapı sorgulamasında gözükmez kutu gelip bağlantı yapıldıktan sonra altyapınızda gözükecek o zaman arayabilirsiniz dedi. 1 Gb istediğim için verdiğin bilgi benim için çok değerli onu sormamıştım çünkü. Sürecime Türk Telekom üzerinden devam edeceğim, katkıda bulunduğun için tekrardan teşekkür ediyorum.

İyi çalışmalar.