nerOT1ca

Gelişen
Selam herkese iyi sosyaller dilerim. Bu hafta içerisinde bir taşınma sürecim gerçekleşti ve nihayet artık bende fiber internetten kullanabileceğim. Ama hazır geçmişken aynı zamanda bu fiber internetten alabileceğim maximum verimi almak istiyorum. Şu anki testlerimde genellikle 600-800 nadiren 900 civarlarına çıkan bir download alıyorum bu değerler WI-FI ile sağlandı. Henüz kablolu test imkanına ulaşamadım bilgisayarımı taşımadığım için ama internette farklı rehberler gördüm daha üst seviyeye çıkarılabildiği ile alakalı internet servis sağlayıcım Türk Telekom masraf fark etmeksizin her türlü bu internetten alabileceğim verimi nasıl en üst düzeye çıkartabileceğim hakkında yardımcı olursanız eğer çok müteşekkir olurum. Şimdiden sağ olun iyi sosyaller dilerim tekrardan.

Hocam kablolu 930-950 Mbps alırsınız Wi-Fi'de ise modeme bağlıdır Wi-Fi 6 ise 930 Mbps kadar veriri 5GHz kanalında. Ama siz 1GB civarında almak isterim derseniz birkaç işlem ve maliyeti gözden çıkarmanız lazım yurt dışından bazı ekipmanlar almanız lazım

Hocam kablolu 930-950 Mbps alırsınız Wi-Fi'de ise modeme bağlıdır Wi-Fi 6 ise 930 Mbps kadar veriri 5GHz kanalında. Ama siz 1GB civarında almak isterim derseniz birkaç işlem ve maliyeti gözden çıkarmanız lazım yurt dışından bazı ekipmanlar almanız lazım
Evet işte tam olarak bunlardan bahsediyorum. Aynı altyapıdan 1.3 Gbps alan kişiler falan gördüm. Bunları nasıl yapacağımız hakkında toplaşıp konuşsaydık eğer foruma da rehber niteliğinde olmuş olurdu bu konu.

Hocam Turk.net 1Gbit kullanıyorum. Kablolu 950 Mbit/s civarı hızlar alırken kablosuzda sizinki gibi daha düşük değerlerde. Modem Wifi 5, adaptörüm 6E. Yani maksimum verim için yapacağınız ilk şey kablolu kullanmak olmalı bence.

Hocam Turk.net 1Gbit kullanıyorum. Kablolu 950 Mbit/s civarı hızlar alırken kablosuzda sizinki gibi daha düşük değerlerde. Modem Wifi 5, adaptörüm 6E. Yani maksimum verim için yapacağınız ilk şey kablolu kullanmak olmalı bence.
Hocam merak ettiğim şeyler bi takım işlemlerle 1Gbps sınırını aşabilir miyiz ? çünkü öğrendiğime göre aslında sınır 1.3 Gbps iken biz ONT cihazımızın limitine takılıyormuşuz.

Evet işte tam olarak bunlardan bahsediyorum. Aynı altyapıdan 1.3 Gbps alan kişiler falan gördüm. Bunları nasıl yapacağımız hakkında toplaşıp konuşsaydık eğer foruma da rehber niteliğinde olmuş olurdu bu konu.
Var zaten sosyalde. Biraz araştırırsanız görürsünüz ama ben yine de linkleri bırakayım: