Maximus

Çalışkan
Selam arkadaşlar.

Evimde Millenicom fiber kullanmaktayım. Ana modemim Türk Telekom'un getirmiş olduğu modemdir. Bu modemden bağlantı, CAT6 kablosuyla sorunsuz 1 Gbps olarak aktarılmakta. Lakin aynı modemden bir başka modeme (odamda ikinci modemimi router olarak kullanmaktayım) kablo çektiğimde port 1 Gbps portu olsa dahi 100 Mbps olarak aktarılmakta.

Elimde iki farklı modem var. Birisi Superbox (hat takılan modemlerden) ve OpenWrt kurulu, diğeri ise başka bir fiber modem. Amacım 1 Gbps olmasa da özellikle Superbox modeminden (port maksimum 350 Mbps destekliyor) 300 Mbps hız almak ve Millenicom sansürüne takılmamak için interneti bu modem aracılığıyla bilgisayar ve telefonuma dağıtmak.

Farkındayım ki teknik olarak bilmediğim veya atladığım bir detay var. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz? Yegane amacım bir router’a para vermeden işi çözmek. :)

İyi günler dilerim.

Test ettiğiniz bilgisayarın portu 1 gb/s destekliyor mu?
1.modem desteklese de 2.modemin portu da yine 1gb/s bağlantıyı desteklemeli.
Belki Superbox modemden bilgisayara kablo ile bağlantı yapıyorsunuz doğru mu anladım bilmiyorum.
Superbox modemin portu 350 Mbps destekliyor diyorsunuz bu durumda bilgisayar belki 1000 Mbps altı olduğu için haberleşmeyi 100Mbps ile sınırlamış olabilir, bunu çözmek için aygıt yöneticisine girin, Ethernet aygıtınıza tıklayın, gelişmiş sekmesinden Speed duplex ayarını bulun ve buradaki bağlantıyı Full duplex 1GB/S ye çevirin. İnternet bağlantınız gidip gelecektir bu normaldir. Gelince tekrar hız testi yapın 350 Mbps alabilmeniz lazım.
1762277396655.webp

Test ettiğiniz bilgisayarın portu 1 gb/s destekliyor mu?
1.modem desteklese de 2.modemin portu da yine 1gb/s bağlantıyı desteklemeli.
Belki Superbox modemden bilgisayara kablo ile bağlantı yapıyorsunuz doğru mu anladım bilmiyorum.
Superbox modemin portu 350 Mbps destekliyor diyorsunuz bu durumda bilgisayar belki 1000 Mbps altı olduğu için haberleşmeyi 100Mbps ile sınırlamış olabilir, bunu çözmek için aygıt yöneticisine girin, Ethernet aygıtınıza tıklayın, gelişmiş sekmesinden Speed duplex ayarını bulun ve buradaki bağlantıyı Full duplex 1GB/S ye çevirin. İnternet bağlantınız gidip gelecektir bu normaldir. Gelince tekrar hız testi yapın 350 Mbps alabilmeniz lazım.
Eki Görüntüle 198884

Selam,

Evet bilgisayar 1Gbps destekliyor. Zaten güncelde ana modemden bilgisayara olacak şekilde 1Gbps olarak kullanıyorum.

Yapmak istediğim şey;

Ana modem (1Gbps) - router olarak kullanılacak 2. modem (350Mbps) veya yedek olan 1Gbps diğer modem - internetin eve mümkün olan maksimum hız ile yayılması.

Lakin problem şu. Bu modemlerde Wi-Fi ile bağlandığımda da 100 Mbps alıyorum.

Selam,

Evet bilgisayar 1Gbps destekliyor. Zaten güncelde ana modemden bilgisayara olacak şekilde 1Gbps olarak kullanıyorum.

Yapmak istediğim şey;

Ana modem (1Gbps) - router olarak kullanılacak 2. modem (350Mbps) veya yedek olan 1Gbps diğer modem - internetin eve mümkün olan maksimum hız ile yayılması.

Lakin problem şu. Bu modemlerde Wi-Fi ile bağlandığımda da 100 Mbps alıyorum.

5GHz ile denediniz mi? zira 2.4GHz de bu tür sorunlar olabiliyor.