Uzun süredir apartmana fiber altyapısı gelmesinin umuduyla yaşıyorum ancak 2026'da hâlâ gelmiş değil. Geçenlerde dayıma ziyarete gittiğimde evlerine fiber bağlandığını öğrendim. Kendileri benim oturduğumdan daha kötü bir bölgede yaşıyorlar. Evlerin hepsi iki katlı eski evlerden, dar sokakların olduğu bir bölge. "Buraya nasıl fiber bağlattınız?" dediğimde ise kendilerinin istemediğini, gelip bölgede bulunan tüm evlere fiber kutusu takıldığını söyledi. Hatta evinde internet olmayan evlere bile bağlanmış. Kendisi Türk Telekom kullanıcısı, acaba onlara mı özel derken benzer bir bölgede yaşayan diğer dayımlara da fiber bağlanmış, onlar da Superonline kullanıyor. Gel gelelim benim durumuma, benim oturduğum bölge şehrin sonradan gelişen ve gelişmesini tamamlamış bir bölgesi. Apartmanımın köşesinde yeni yapılan kaymakamlık binası mevcut, fiber altyapısı var. Apartmanımın aynı sokak karşısında bulunan apartmanda fiber altyapı mevcut, bizde değil. Apartmanımın hemen arkasında bulunan ama girişi arka sokakta olan apartmanda fiber yine mevcut ama bizde yok. Bundan yıllar önce arka sokağa fiber döşenirken apartman yöneticisi "Bize de bağlayın." demiş, onlar da "Başvuru yaparsanız gitmeden bağlarız." demişler. Başvuru yapıldığı hâlde bağlanmadan gitmişler ve hâlen fiber bizde yok. Dayımların yaşadığı bölgede kimse istemeden internet olmayan eve bile bağladıklarını duyunca ben de bir ümitlendim. Superonline kullanıcısıyız, internet babamın üzerine kayıtlı, bu nedenle ben bir işlem için aradığımda hiçbir işlem yaptırmıyorlar. Apartmanda da herkesin kendine ait interneti var. Kendi mail adresimden yazsam, babamın bilgilerini belirtsem dikkate alınır mı? Nasıl bir yol izleyebilirim? Eskisi gibi apartmandakilerin imzasını almama falan gerek var mı? Karşı apartmanımızda varken neden bize ısrarla bağlanmıyor?