shruux

Becerikli
Uzun süredir apartmana fiber altyapısı gelmesinin umuduyla yaşıyorum ancak 2026'da hâlâ gelmiş değil. Geçenlerde dayıma ziyarete gittiğimde evlerine fiber bağlandığını öğrendim. Kendileri benim oturduğumdan daha kötü bir bölgede yaşıyorlar. Evlerin hepsi iki katlı eski evlerden, dar sokakların olduğu bir bölge. "Buraya nasıl fiber bağlattınız?" dediğimde ise kendilerinin istemediğini, gelip bölgede bulunan tüm evlere fiber kutusu takıldığını söyledi. Hatta evinde internet olmayan evlere bile bağlanmış. Kendisi Türk Telekom kullanıcısı, acaba onlara mı özel derken benzer bir bölgede yaşayan diğer dayımlara da fiber bağlanmış, onlar da Superonline kullanıyor. Gel gelelim benim durumuma, benim oturduğum bölge şehrin sonradan gelişen ve gelişmesini tamamlamış bir bölgesi. Apartmanımın köşesinde yeni yapılan kaymakamlık binası mevcut, fiber altyapısı var. Apartmanımın aynı sokak karşısında bulunan apartmanda fiber altyapı mevcut, bizde değil. Apartmanımın hemen arkasında bulunan ama girişi arka sokakta olan apartmanda fiber yine mevcut ama bizde yok. Bundan yıllar önce arka sokağa fiber döşenirken apartman yöneticisi "Bize de bağlayın." demiş, onlar da "Başvuru yaparsanız gitmeden bağlarız." demişler. Başvuru yapıldığı hâlde bağlanmadan gitmişler ve hâlen fiber bizde yok. Dayımların yaşadığı bölgede kimse istemeden internet olmayan eve bile bağladıklarını duyunca ben de bir ümitlendim. Superonline kullanıcısıyız, internet babamın üzerine kayıtlı, bu nedenle ben bir işlem için aradığımda hiçbir işlem yaptırmıyorlar. Apartmanda da herkesin kendine ait interneti var. Kendi mail adresimden yazsam, babamın bilgilerini belirtsem dikkate alınır mı? Nasıl bir yol izleyebilirim? Eskisi gibi apartmandakilerin imzasını almama falan gerek var mı? Karşı apartmanımızda varken neden bize ısrarla bağlanmıyor?

Müstakil evlere fiber geldiğinden anladığım deprem bölgesindesin. Yapabileceğin tek şey müdürlükteki altyapı planlama bölümünü darlamak, komşuların IQ seviyesi yeterliyse imza toplayıp onunla gitmen daha faydalı olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Müstakil evlere fiber geldiğinden anladığım deprem bölgesindesin. Yapabileceğin tek şey müdürlükteki altyapı planlama bölümünü darlamak, komşuların IQ seviyesi yeterliyse imza toplayıp onunla gitmen daha faydalı olacaktır.
İzmir Gaziemir'deyim bulunduğum bölgede ki en eski ev 20 yıllıktır. Dayımların oturduğu evler müstakil ama eski evler çok Karabağlar'da oturuyor diğeri de Buca'da. Bulunduğum sokakta fiber bir bizde yok herhalde, çevremizdeki apartmanlarda mevcut. Biz apartmanca durumu defalarca kez izah ettik ama değişen bir durum yok. Aynı zamanda yanımızdaki 5 apartmanlık bir site ve karşımızda hazırda fiber bulunan 2 apartmanlık bir site isteğe bağlı olarak kentsel dönüşüme girdi.
Dilekçe yazıp tüm mahalleliden olabildiğince çok imza topla.
Mahalleyi geçtim oturduğumuz sokak ve çevresinde fiber olan apartmanlar mevcut bir bizde yok sanırım.
Ne kadar çok ıslak imza o kadar yüksek şans demek hocam.
Babamın üstüne kayıtlı internet. Benim yapmam sayılır mı ?

İzmir Gaziemir'deyim bulunduğum bölgede ki en eski ev 20 yıllıktır. Dayımların oturduğu evler müstakil ama eski evler çok Karabağlar'da oturuyor diğeri de Buca'da. Bulunduğum sokakta fiber bir bizde yok herhalde, çevremizdeki apartmanlarda mevcut. Biz apartmanca durumu defalarca kez izah ettik ama değişen bir durum yok. Aynı zamanda yanımızdaki 5 apartmanlık bir site ve karşımızda hazırda fiber bulunan 2 apartmanlık bir site isteğe bağlı olarak kentsel dönüşüme girdi.

Mahalleyi geçtim oturduğumuz sokak ve çevresinde fiber olan apartmanlar mevcut bir bizde yok sanırım.

Babanız yapsın.

Bu konumdaki sebeplerden biridir.

Bunların hepsini kağıda aktar, imza toplamaya çalış, müdürlüğe git. Durumu detaylıca anlat o şekilde yardımcı olurlar. (18 yaşındaysan kendin git, değilsen babanla git.)

ilgilenmez o böyle şeylerle pek.

Bu konumdaki sebeplerden biridir.
Bilemiyorum hocam sorduracağım uygun bir zamanda.
Bunların hepsini kağıda aktar, imza toplamaya çalış, müdürlüğe git. Durumu detaylıca anlat o şekilde yardımcı olurlar. (18 yaşındaysan kendin git, değilsen babanla git.)
Arkadaşlarımdan birisi Türktelekom'da çalışmıştı. Müdürünü arayıp neden buraya bağlanmıyor halledebilir miyiz gibisinden soracak. Duruma göre bir yol izleyeceğiz. Eğer tamam ilgileniriz denilip gelirlerse sıkıntı yok. Yoksa neden bağlanmazmış onu öğrenip ona göre bir yol izleyeceğiz.

Aynı zamanda yan tarafımızda bulunan 5 apartmanlık site yıkılıp baştan yapılıyor. Önceden fiberleri yoktu bizim gibi. Hazır baştan yapılmışken yeni kişiler taşınacakken gelip fiber döşemeleri yeni müşteriler açısından kendilerine de faydalı olur diye düşünüyorum.