Fiber paketi yükseltince cihazlar değişiyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan serbest
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 226
  • Etiketler Etiketler
    fiber

serbest

Yetkin
Makaleler
1
Türk Telekom altyapısı üzerinden 100 Mbps paket kullanıyoruz. Paketi yükseltmek istersek yani 100 yerine 200 veya 500 gibi bir pakete geçmek istersek verilen modem ve ONT cihazı değişiyor mu? Yoksa paket yükseltince müşteri hizmetlerini arayıp 2 dakikada hız yükseliyor mu?

Hyaır, değişmiyor. Değişmesine de pek gerek yok. Modem belki daha iyi bir modeli siz alabilirsiniz ama ONT'nni değişmesine hiç gerek yok.

İyi o zaman. Fiber bağlamaları için 2 hafta bekledik değişmeye gelmeleri gerekseydi uğraşılmazdı. Teşekkürler.

DSL hattından GPON hattına geçersen evet, değiştiriyorlar. Lakin halihazırda hattın zaten fiberse değiştirmezler. Arıza varsa orasını bilemem.

ONT değişmez. Router ise eğer 100mbit altı paket kullanıyor olsaydın, değiştirebilirdin. 100Mbit kullandığın için, o da değişmez.

Tüm ONT'lerin Ethernet Portu 1GE desteklediği için, Sana sunulan maximum hız aralığı 1000Mbps olduğu için, ONT değiştirmek için bir neden yok. Aslında GPON teknolojisi 2.4G DL, 1.24G UL destekler. Eğer Sistemden Sanal olarak hız kısıtlamaları yapmasalar, 2.5G portlu ONT ve Router verseler, 2.4Gbit DL, 1G UL alabiliriz.

10Gbit için, XGS OLT kartlar gerekli mesela, yani modulasyon'a göre hızlar değişir. Bu seferde 10G Ont ve Router vermeleri gerekir. XGS ile GPON'nun dalga boyu farklıdır.

O hız kısıtlanmasını biri daha yazmıştı. Niye var?

O hız kısıtlanmasını biri daha yazmıştı. Niye var?
Ben yazmıştım onu sana bu bilgileri ben vermiştim zaten Network tanımlaması yapmalarının sebebi tam olarak belli değil, GPON kartlar zaten verimli değil, Darboğaz oluyor, SFP ile yükseltebiliniyor veya GPON/XGS PON combo sistem kuruyolar ki genelde böyle ama dağıtım GPON üzerindendir.

Ne yazacağımı bulamadım aklıma gelirse sonra yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…