MaJestY

Çalışkan
Merhaba, yaklaşık 2 ay önce altyapı çalışması yapıldı. TT tarafından binamıza turuncu kablo çektiler. 1 hafta sonra kutu taktılar. Geçen haftaya kadar altyapı sorgulamada fiber gözükmüyordu. Dün tekrar baktığımda gözüküyor artık. Ben de Türk Telekom 1000 Mbps’lik paket aldım. Kurulum ekibi geldi, beyaz ince kabloyu eve, diğer ucunu kutuya taktılar ama sinyal gelmediği için ONT cihazını ve modemi takmadılar. “Sinyal gelince biz sizi arayacağız.” dediler, gittiler. Şu aşamada ne yapmam gerekiyor? Beklersem ne kadar beklerim? Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.

Merhaba, yaklaşık 2 ay önce altyapı çalışması yapıldı. TT tarafından binamıza turuncu kablo çektiler. 1 hafta sonra kutu taktılar. Geçen haftaya kadar altyapı sorgulamada fiber gözükmüyordu. Dün tekrar baktığımda gözüküyor artık. Ben de Türk Telekom 1000 Mbps’lik paket aldım. Kurulum ekibi geldi, beyaz ince kabloyu eve, diğer ucunu kutuya taktılar ama sinyal gelmediği için ONT cihazını ve modemi takmadılar. “Sinyal gelince biz sizi arayacağız.” dediler, gittiler. Şu aşamada ne yapmam gerekiyor? Beklersem ne kadar beklerim? Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.
Müşteri hizmetlerini ara bilgi al sıkıştır.

1-2 haftada gelir muhtemelen. Biraz arayıp darlaman lazım. En son ne zaman geldilerse birkaç gün sonra ara sinyal geliyor mu ekibin gelip ölçmesini iste. Sinyal o kadar yavaş gelen bir şey değil çünkü.

Erişim izni açılmamış veya pano bağlantısı yapılmamış olabilir. Örneğin bugün gelmişlerse pazartesi tekrar ara, bilgi almaya çalış. Sinyal geldikten sonrası basit.

Arayıp darlamanın genelde bir anlamı olmuyor. Bölgedeki diğer panoların bağlantısı yapılmamıştır ya da bir eksik vardır. Onlar bitene kadar bekleyeceksiniz.

Peki kıymetli hocalarım ben daha sözleşme imzalamadım ama bu arkadaşlar kabloları bağladı eve ve kutuya şimdi iptal etsem ve TurkNet üzerinden alsam aktif olunca interneti benden kurulum bedeli alırlar mı?

Yaklaşık 1.5 ay beklemenin ardından fiberim aktif hale geldi mahalleye kademeli olarak sinyal verdikleri için dün beni arayıp kurulumu yaptılar ama arkadaşlar her hafta bir kez TT müşteri hizmetlerini darlayın ısrar etmeseydim daha geç olabilirdi konu kapandı teşekkürler 🙏