NightWist

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
10
Turkcell fiberi telefon diğerinden geçirerek getirecekmiş. Daha önce yaşayan var mı? Karşı eve çektiler yarın ya da daha sonraki gün bize de gelecekmiş. Ben ilk defa duyuyorum.

Buna havai fiber hat denir. Sık sık yapıldığına denk geldim. Yer altından çekilene kıyasla saldırılara ve hava şartlarından etkilenmeye daha açık olsa da fiber fiberdir. Turuncu kablo yerine içinde çelik tel olan, dış mekan için daha uygun ve ince, tercihen gri ya da siyah renk olabilecek kablo ile de gelebilir. Yani gelen kablo turuncu olmazsa "Bu fiber değil!" izlenimine düşmeyin.

Buna havai fiber hat denir. Sık sık yapıldığına denk geldim. Yer altından çekilene kıyasla saldırılara ve hava şartlarından etkilenmeye daha açık olsa da fiber fiberdir. Turuncu kablo yerine içinde çelik tel olan, dış mekan için daha uygun ve ince, tercihen gri ya da siyah renk olabilecek kablo ile de gelebilir. Yani gelen kablo turuncu olmazsa "bu fiber değil!" izlenimine düşmeyin.

Belediye yolları yeni yaptığı için kazma yasağı koymuş. Bu yüzden böyle yapmışlar.

Edit: Dediğiniz siyah kablodanmış. Şimdi gidip baktım.

Belediye yolları yeni yaptığı için kazma yasağı koymuş. Bu yüzden böyle yapmışlar.

Edit: Dediğiniz siyah kablodanmış. Şimdi gidip baktım.
Siz, yani kullanıcı açısından fark eden pek bir şey olmaz açıkçası. Binalarda kötü görüntü oluşturmasından rahatsız olanlar olabiliyor bazen, şahsen ben de bundan rahatsız oluyorum ama VDSL kullanmaktan iyidir. Binaların bitişik olduğu bölgelerde ise direklerden çekmek yerine binadan binaya giden kablolar şeklinde bu tipte fiber internet hattı çektiklerine denk geldim. Ben direkten çekilmesini daha doğru buluyorum çünkü diğer türlü aradaki binalardan biri yıkıldığında ya da rahatsız olup kabloyu kestiğinde sokağın devamındaki binalar internetsiz kalabiliyor.

Siz, yani kullanıcı açısından fark eden pek bir şey olmaz açıkçası. Binalarda kötü görüntü oluşturmasından rahatsız olanlar olabiliyor bazen, şahsen ben de bundan rahatsız oluyorum ama VDSL kullanmaktan iyidir. Binaların bitişik olduğu bölgelerde ise direklerden çekmek yerine binadan binaya giden kablolar şeklinde bu tipte fiber internet hattı çektiklerine denk geldim. Ben direkten çekilmesini daha doğru buluyorum çünkü diğer türlü aradaki binalardan biri yıkıldığında ya da rahatsız olup kabloyu kestiğinde sokağın devamındaki binalar internetsiz kalabiliyor.

Evlerimiz bitişik onların üzerinden geliyormuş. Kabloyu kesmeye kimsenin popişinin yiyeceğini zannetmiyorum. O kadar imza topladım kapısına dayanırım vallahi.

Turuncu kablo genelde direkten geçebiliyor.

Siyahta olabiliyor artık o kablo hocam.

Teşekkürler. VMG3625-T50b modem kullanıyorum da. Modeme WAN girişinden mi giriyor internet? Fiber kablosu nasıl girecek modeme hiç bilmiyorum.

Fiberde genelde ONT cihazı ayrı veriliyor. ONT dahil olan birkaç router var fakat dağıtım frekansı çok düşük. Size bir ONT bir de router verecekler.