FIFA 23’te ara sahne, korner ve frikiklerde FPS düşüyorsa tam ekran moduna geçip NVIDIA Denetim Masası’ndan güç yönetimini “maksimum performans” yapınca bayağı toparlıyor.

Nvidia için de oyuna özel yapabilirsiniz. Genel ayarları yapmak yerine daha mantıklı olacaktır. Oyun Nvidia uygulamasında gözükmüyorsa üç noktadan exe dosyasını ekleyebilirsiniz. Kısayol vb. değil unutmayın.

2025-04-06_05-05.webp

Hayır, ne NVIDIA'da ne de AMD'de bu ayarları yaptığında görüntü ya da grafiklerde bir bozulma olmaz; sadece sistem ekran kartını tam performansa zorlar, böylece ani FPS düşüşleri azalır.

NVIDIA için de oyuna özel yapabilirsiniz. Genel ayarları yapmak yerine daha mantıklı olacaktır. Oyun NVIDIA uygulamasında gözükmüyorsa üç noktadan exe dosyasını ekleyebilirsiniz. Kısayol vb. değil unutmayın.

Eki Görüntüle 138329

Denedim ama olmadı ara sahnelerde ekran kartı watt değeri azalıyor uğraşmak istemedim zaten beğenmedim oyunu yine de sağ olun destek için teşekkürler.

FIFA'ların genelinde var bu sorun. En ideali genel FPS'i de 60 ayarlamak olabilir. O zaman ara sahne geçişlerinde fark fazla olmayacağından garip takılmalar azalabilir. Ana odaklı konsol olduğundan ara sahneler 30 FPS bırakıyorlar. EA bilgisayar tarafını da çok düşünmüyor. Futbol oyunlarını çok seviyorsanız en ideali bir konsol almak.

Cogu futbol oyununda ara sahnelere ozel grafik artislari olur ve FIFA 23 de bu konuda istisna degil. Ara sahne basladigi anda kaliteli cim ve sac, forma fizigi simulasyonu, alan derinligi, hareket bulanikligi gibi efektler devreye giriyor ve bunlarin bir anda devreye girmesi hem ani FPS dususune hem de stuttera sebep olabilir. FIFA'lar Frostbite gectiginden beridir durum boyle aslinda.

Cozum? Genel grafik ayarlarinizi dusurmek ve ara sahnelerinizi oyun icinden 30 FPS gibi bir degere sabitlemek. Konsollarda da ara sahneler bu FPS'de zaten.

Ustte bahsi gecen ''Guc Yonetimi Modu'' ayariyla ugrasmak da durumlarin %99'unda falan placebo. Bir etkisi yok, aksine ''Adaptif'' ayarina kiyasla negatif etkisi oldugu durumlar var.