C0ntorium

Çalışkan
Merhaba. Günlük kullanım için (film, YouTube müzik, FPS oyunları) kulaklık almayı düşünüyorum. Halihazırda BlackShark V2'nin ses kartlı modelini kullanıyorum.

Yeni bir kulaklık almaktaki amacım müzik dinleme zevkimi ciddi anlamda yükseltmek ve FPS oyunlarında düşmanların yer yön bilgisini daha net duyabilmek.

Düne kadar "Beyerdynamic DT 770 Pro 80 OHM" almayı düşünüyordum. Yanına da fazla bütçem olmadığı için "Behringer U-Phoria UM2 2 kanal USB ses kartı" almayı düşünüyordum. Ancak biraz daha araştırdığımda Fiio FT1'in FPS oyunlarında daha iyi olacağına dair yazılar okudum. Ses kalitesi olarak da Fiio FT1'in, DT770'e göre bassları daha iyi verdiğini okudum. Kısacası sizlerin de görüşlerini değerlendirmek için konuyu oluşturdum. Sizce benim kullanım amacıma hangisi daha uygun?

Son düzenleyen: Moderatör:
DT770 Pro daha çok stüdyo ve "monitör" kulaklığı, müziği düzgün dinlersin ama çok detaylı ses vereceğinden müzikteki sibilans, mixteki clipping hatalarını yüzüne çarpar.
Ama oyunlarda ses kasmak için daha iyi bir seçim olur.

Fiio FT1 müzik için daha mantıklı, odyofil kulaklığı, tizleri yumuşatır.

Eğer oyuna daha yakınsan Beyerdynamic, müzik dinlemek istersen ve producerlık gibi hataları duymayı gerektiren bir mesleğin yoksa FiiO daha mantıklı bir seçim olur.

DT770 Pro daha çok stüdyo ve "monitör" kulaklığı, müziği düzgün dinlersin ama çok detaylı ses vereceğinden müzikteki sibilans, mixteki clipping hatalarını yüzüne çarpar.
Ama oyunlarda ses kasmak için daha iyi bir seçim olur.

Fiio FT1 müzik için daha mantıklı, odyofil kulaklığı, tizleri yumuşatır.

Eğer oyuna daha yakınsan Beyerdynamic, müzik dinlemek istersen ve producerlık gibi hataları duymayı gerektiren bir mesleğin yoksa FiiO daha mantıklı bir seçim olur.
Günlük kullanım ve oyun amacıyla kullanacağım. Fiio için anakartımın ses birimi (ALC887) yeterli olur mu peki ?

Merhaba. Günlük kullanım için (film, YouTube müzik, FPS oyunları) kulaklık almayı düşünüyorum. Halihazırda BlackShark v2'nin ses kartlı modelini kullanıyorum.

Yeni bir kulaklık almaktaki amacım müzik dinleme zevkimi ciddi anlamda yükseltmek ve FPS oyunlarında düşmanların yer yön bilgisini daha net duyabilmek.

Düne kadar "beyerdynamic dt 770 Pro 80 ohm" almayı düşünüyordum. Yanına da fazla bütçem olmadığı için "Behringer u-phoria UM2 2 kanal USB ses kartı" almayı düşünüyordum. Ancak biraz daha araştırdığımda fiio FT1'in FPS oyunlarında daha iyi olacağına dair yazılar okudum. Ses kalitesi olarak da fiio FT1'in, DT770'e göre bassları daha iyi verdiğini okudum. Kısacası sizlerin de görüşlerini değerlendirmek için konuyu oluşturdum. Sizce benim kullanım amacıma hangisi daha uygun?

Hocam selam ben 7 aya yakındır dt 770 Pro kullanıyorum. Öncelikle ses kalitesi olarak evet fiio FT1 daha önde daha güncel daha yeni sürücüleri var. Ben bunu bilerek dt 770 Pro aldım çünkü benim için uzun ömürlülük önemli bir noktaydı. Dt 770 Pro'nun meşhur tizlerinin neden meşhur olduğunu kullanınca anladım. Tizler gerçekten de bir miktar kulak tırmalayabiliyor ve ear fatigueden dolayı ilk ay kulaklığı stok, ekolayzersız kullanmakta bir hayli zorlandım. Ama zaten ekolayzer'a oldukça iyi tepki veriyor. Öncesinde Sennheiser'ın giriş seviye bir stüdyo kulaklığını kullanıyordum. Açıkçası şu anda dt 770 Pro'dan çok memnunum. Gerçekten rahat ve uzun saatler kullanılabilecek bir kulaklık. Sahne genişliği beni her kullanımında gerçekten şaşırtıyor. Eğer amacınız oyunlarda yer algılamaksa bunun için bakmanız gereken şey zaten sahne genişliği. Ben kulaklığı geçen sene ağustos ayında bir arkadaşım vasıtasıyla yurt dışından aldım. Eğer öyle bir imkanınız; yurt dışında yaşayan bir tanıdığınız varsa onlardan rica etmeniz mantıklı olabilir çünkü yurt dışı fiyatı 150 euro - tax Free'ye geliyor. Kulaklıkta şu anda en çok şikayetçi olduğum durum taşıması olabilir. Çünkü ne katlanıp ath M50x gibi katlanıp taşınabiliyor ne de boyutuna uygun orijinal olanı dışında hardcase bulabiliyorum. Şu anda çok müsait olmadığın için detaylı yazamadım ama akşama doğru sorularınız da olursa onları da cevaplayabilirim. İyi sosyaller.

Son düzenleme:
Sadece ve sadece FPS oynamayacaksan DT 770 alma. O noktada bence DT 770 daha iyi ama müzik FT1 ile çok daha tatlı olur. Genele vurunca FiiO tercih etmek daha makul bana kalırsa.

Fiio için anakartımın ses birimi (ALC887) yeterli olur mu peki ?

Bence evet. 32 ohm empedans ve 98dB hassasiyet belirtilmiş. Kolaylıkla beslersin.

Hocam selam ben 7 aya yakındır dt 770 Pro kullanıyorum. Öncelikle ses kalitesi olarak evet fiio FT1 daha önde daha güncel daha yeni sürücüleri var. Ben bunu bilerek dt 770 Pro aldım çünkü benim için uzun ömürlülük önemli bir noktaydı. Dt 770 Pro'nun meşhur tizlerinin neden meşhur olduğunu kullanınca anladım. Tizler gerçekten de bir miktar kulak tırmalayabiliyor ve ear fatigueden dolayı ilk ay kulaklığı stok, ekolayzersız kullanmakta bir hayli zorlandım. Ama zaten ekolayzer'a oldukça iyi tepki veriyor. Öncesinde Sennheiser'ın giriş seviye bir stüdyo kulaklığını kullanıyordum. Açıkçası şu anda dt 770 Pro'dan çok memnunum. Gerçekten rahat ve uzun saatler kullanılabilecek bir kulaklık. Sahne genişliği beni her kullanımında gerçekten şaşırtıyor. Eğer amacınız oyunlarda yer algılamaksa bunun için bakmanız gereken şey zaten sahne genişliği. Ben kulaklığı geçen sene ağustos ayında bir arkadaşım vasıtasıyla yurt dışından aldım. Eğer öyle bir imkanınız; yurt dışında yaşayan bir tanıdığınız varsa onlardan rica etmeniz mantıklı olabilir çünkü yurt dışı fiyatı 150 euro - tax Free'ye geliyor. Kulaklıkta şu anda en çok şikayetçi olduğum durum taşıması olabilir. Çünkü ne katlanıp ath M50x gibi katlanıp taşınabiliyor ne de boyutuna uygun orijinal olanı dışında hardcase bulabiliyorum. Şu anda çok müsait olmadığın için detaylı yazamadım ama akşama doğru sorularınız da olursa onları da cevaplayabilirim. İyi sosyaller.
Yurtdışında tanıdığım yok iç piyasadan almak zorundayım. Benim için müzik dinleme zevkimin artmasının yanında fps oyunlarında yer yön tayini edebilmek ciddi anlamda önem arz ediyor. Fiio FT1'i bu amaçlar doğrultusunda alsam sahne genişliği olarak Dt 770 pro'nun çok gerisinde kalır mı ?

Sadece ve sadece FPS oynamayacaksan DT 770 alma. O noktada bence DT 770 daha iyi ama müzik FT1 ile çok daha tatlı olur. Genele vurunca FiiO tercih etmek daha makul bana kalırsa.

Bence evet. 32 ohm empedans ve 98dB hassasiyet belirtilmiş. Kolaylıkla beslersin.
Sadece fps oyunları oynamayacağım ama genel olarak yer yön tayini bilgisi benim için önemli. Başka bir yerde FT1'in yanına Fiio ka15'i önerdiler. Bu ses kartını alsam FT1 ile birlikte muazzam bir ses farkı yaşatır mı ? https://hesaudio.com/amfiler/411-fi...-dongle-ile-35mm-ve-44mm-kulaklik-cikisi.html

Son düzenleme:
Yurt dışında tanıdığım yok iç piyasadan almak zorundayım. Benim için müzik dinleme zevkimin artmasının yanında FPS oyunlarında yer yön tayini edebilmek ciddi anlamda önem arz ediyor. Fiio FT1'i bu amaçlar doğrultusunda alsam sahne genişliği olarak dt 770 Pro'nun çok gerisinde kalır mı?

Sadece FPS oyunları oynamayacağım ama genel olarak yer yön tayini bilgisi benim için önemli. Başka bir yerde FT1'in yanına fiio KA15'i önerdiler. Bu ses kartını alsam FT1 ile birlikte muazzam bir ses farkı yaşatır mı? https://hesaudio.com/amfiler/411-fi...-dongle-ile-35mm-ve-44mm-kulaklik-cikisi.html

Çok geride kalmaz hocam kesinlikle memnun eder.

muazzam bir ses farkı yaşatır mı ?

Kesinlikle yaşatmaz. Böyle bir fark için kulaklığın istediği wattı verememek lazım. Ki FT1 aşağı yukarı her şeyle adamakıllı beslenir.

Alınmaz diyemem işe yarar fakat muazzam ses farkı yaşatmaz yani. Kulaklık bir gelsin. Ses cılız kalırsa beslenemediğini hissederseniz ses kartı bakarsınız. Aciliyeti olan bir şey değil.

Kesinlikle yaşatmaz. Böyle bir fark için kulaklığın istediği wattı verememek lazım. Ki FT1 aşağı yukarı her şeyle adamakıllı beslenir.

Alınmaz diyemem işe yarar fakat muazzam ses farkı yaşatmaz yani. Kulaklık bir gelsin. Ses cılız kalırsa beslenemediğini hissederseniz ses kartı bakarsınız. Aciliyeti olan bir şey değil.
Peki çok teşekkür ederim. Türkiye şartlarında 2 tane ihtimalim var. (Başka satıcı bulamadım)

Sahibindendeki satıcı hakkında bir bilginiz mevcut mu acaba? Yoksa diğer siteden mi almalıyım ?