Film indirmek için hangi diski tercih etmeliyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kaetenay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 237
  • Etiketler Etiketler
    film

kaetenay

Başarılı
Merhabalar,

Yeni bir eve taşındım ve taşınmış olduğum ev sadece 16mbps internet hızını desteklediği için akıllı televizyonumdan ya da bilgisayarımdan film izleyemiyorum. Aklımda ilk olarak taşınabilir SSD alıp arkadaşımın evinde 4K filmler indirerek televizyona bağlama fikri geldi ancak TCL 58P633 model televizyonumda USB 3.0 bağlantısı olmadığı için (Sadece 2.0 var) sanırım 4K film izlerken sıkıntı yaşayacağım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirebilirse sevinirim. Bilgisayarıma indirme fikrinden de bilgisayarın SSD'sine zarar verir miyim düşüncesinde olduğumdan çok sıcak bakamadım. Aklıma şimdilik yatan seçenek Flash belleğe 1080p filmleri indirip bilgisayardan izlemek. Şimdi sizlere şunları sormak istiyorum:

1- Taşınabilir SSD ve USB 2.0 seçeneği 4K film izlerken bana sorun yaratır mı? Eğer sorun yaratmazsa tercih edeceğim yöntem bu olacak.

2- USB Belleğe filmi indirip daha sonra bilgisayardan izlersem bilgisayarın SSD'ye zarar vermiş olur muyum?

3- Filmleri bilgisayara yüklesem (4K) 5-6 TB gibi indirip silme yaptıktan sonra bilgisayarın SSD'sinde zarar oluşturabilir miyim?

Bu konulardaki cahilliğimi maruz görün lütfen Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Not: 2020 Matebook 14 16GB/512SSD kullanıyorum. Sanırım M2 SSD var içinde.

16Mbps internet film izlemek ve indirmek için yeterli.
Televizyondan ya da Netflix ayarlarından görüntü ayarını otomatik alın veya 1080p sabitleyin.
Eğer ki olmuyorsa modem ile TV arasında mesafe uzaktır hız testi yapın.
İnternetin 16Mbps olduğuna emin misin bu arada?
16Mbps interneti olup da film izleyemiyorsan sıkıntı sende olabilir hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
2.0 yeterli olur.
Hiçbir şey olmaz.
Bir şey olmaz.
Teşekkür ederim. Taşınabilir SSD bakıyorum o zaman.

Modem ve televizyon kablo ile bağlı birbirine ve televizyondaki hız testinde 14mbps hız alıyorum. Netflix ve Amazon Prime'da donma yaşıyorum film izlerken. Bilgisayar WiFi ile bağlı ve 12-14 arası değerler alıyorum yine. Nadiren 15'leri görebildim. Bilgisayarda da benzer donma sorununu yaşıyorum. Ama kalite otomatikte olması lazımdı her ikisinde de, onları düşüğe çekip yeniden deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…