bymfw4

Uzman
Yer
Bayerische Motoren Werke AG
64 GB'lık Kingston USB'me 57 GB'lık bir klasör aktaracağım, klasörün içinde klasörler ve bu klasörlerin içinde de dosyalar var. USB'ye aktarıp PC'ye format atıp tekrar PC'ye aktaracağım.
En hızlı şekilde aktarmak için hangi dosya sistemini seçmeliyim, hıza etki eder mi? Şu anda exFAT seçili, hız 14 ile 7 MB/sn arasında sürekli oynuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Flash bellek gibi seyler icin acikcasi exFAT pek onermem. Evet, bircok isletim sistemi destekliyor ve exFAT flash depolamalara yonelik hazirlanmis bir dosya sistemi ozunde ancak exFAT, gunluksuz bir dosya sistemi. Bu yuzden dosya kayiplari daha sık ve daha yok edici sekilde yasanabiliyor.

Windows calistirmayan bir cihaz ile bellege yazma islemi yapma gibi bir ihtiyaciniz yoksa, NTFS kullanip gecin. Bunun disinda hiz farki olarak inanin bana pek bir onemi yok.

USB bellekler ısındıkça aktarma hızı düşebilir. Büyük boyutlu dosyalar USB içinde saklanmamalı.
Flash bellek gibi seyler icin acikcasi exFAT pek onermem. Evet, bircok isletim sistemi destekliyor ve exFAT flash depolamalara yonelik hazirlanmis bir dosya sistemi ozunde ancak exFAT, gunluksuz bir dosya sistemi. Bu yuzden dosya kayiplari daha sık ve daha yok edici sekilde yasanabiliyor.

Windows calistirmayan bir cihaz ile bellege yazma islemi yapma gibi bir ihtiyaciniz yoksa, NTFS kullanip gecin. Bunun disinda hiz farki olarak inanin bana pek bir onemi yok.
Kaybetmek istemediğim dosyaları USB'ye atıyorum, format attıktan sonra pcye geri atacağım; depolama için kullanmayacağım. Sadece Windows üzerinde işlem yapıyorum.

Büyük boyutlu dosyalar USB içinde saklanmamalı.
Bu arada neden hocam merak ettim?

Kaybetmek istemediğim dosyaları USB'ye atıyorum, format attıktan sonra pcye geri atacağım; depolama için kullanmayacağım. Sadece Windows üzerinde işlem yapıyorum.

Bu arada neden hocam merak ettim?
Herhangi bir güvenliği yok. Çok basit cihazlar. Büyük dosya transferinde entegre fazla ısınıp yanabilir bile.