juliuscaesar

Uzman
Film izlerken diyalog sahnelerinde ses çok azken kumandadan sesi açıyoruz ama aniden aksiyon sahnesi girince sesi patlıyor resmen ve yine kumandayla hemen kısıyoruz. Bu esnada apartman inliyor tabii sesten. Ha bire kumandayla sesi açıp kısmak zorunda kalıyoruz. Bu durum aşırı sinir bozucu ve bunun bir çözümü var mıdır arkadaşlar?
NOT: TV veya hoparlör kaynaklı falan değil genel olarak filmlerdeki ses ayarlamaları bu şekilde. Diyaloglarda çok az, aksiyonlarda köklüyorlar sesi ve biz sesi açınca bütün apartman inliyor.

Film miksajından kaynaklı. Diyaloglar genelde orta kanalda ve düşük seviyede miksleniyor, aksiyon sahneleri ise geniş stereo ya da surround’a ayarlanmış oluyor. TV, soundbar veya medya oynatıcıda "Dynamic Range Compression" ya da "Night Mode" gibi bir ayar varsa açıp dener misiniz? TV modeli nedir?

Sinema modu açık olabilir mi? Stereo'ya ayarlı mı? Kontrol eder misin?

Film miksajından kaynaklı. Diyaloglar genelde orta kanalda ve düşük seviyede miksleniyor, aksiyon sahneleri ise geniş stereo ya da Surround'a ayarlanmış oluyor. TV, soundbar veya medya oynatıcıda "Dynamic Range Compression" ya da "Night Mode" gibi bir ayar varsa açıp dener misiniz? TV modeli nedir?

Xiaomi Mi Stick'ten açıyorum filmleri böyle bir özellik yok galiba bildiğim kadarıyla

Film izlerken diyalog sahnelerinde ses çok azken kumandadan sesi açıyoruz ama aniden aksiyon sahnesi girince sesi patlıyor resmen ve yine kumandayla hemen kısıyoruz. Bu esnada apartman inliyor tabii sesten. Ha bire kumandayla sesi açıp kısmak zorunda kalıyoruz. Bu durum aşırı sinir bozucu ve bunun bir çözümü var mıdır arkadaşlar?
NOT: TV veya hoparlör kaynaklı falan değil genel olarak filmlerdeki ses ayarlamaları bu şekilde. Diyaloglarda çok az, aksiyonlarda köklüyorlar sesi ve biz sesi açınca bütün apartman inliyor.
Bu sorunu eski dizüstü bilgisayarımda Netflix vb. dizi, film izlerken yaşardım. Ses sistemi ile alakalı olabilir. Bir de dublaj izliyorsanız, dublaj sesleri ile genel çevre seslerini uyumlu yapamıyorlar. Mümkünse orijinal dilinde izlemeye çalışın. Orijinal dilinde kesinlikle fark var.

Açıkcası dublaj izleyen biri olsam bu platformlara da para vermezdim. Abone sayısının karşılığında berbat iş yapıyorlar.

Dublaj sorunu olup olmadığını da Apple üzerinden eski bir film alıp 2000-2010 arası özellikle, bu filmleri dublajlı izleyip anlayabilirsiniz. Genelde kaliteli bir dublajda bu ses dengesin iyi yapıyorlar. TV sesi iyi değilse de harici kaliteli bir ses sistemi alıp, platforma özel EQ ayarı falan yapılabilir.

Maalesef hocam öyle bir ayar yok. Sound bar kullanıyor musunuz?

Hayır kullanmıyorum.

Bu sorunu eski dizüstü bilgisayarımda Netflix vb. dizi, film izlerken yaşardım. Ses sistemi ile alakalı olabilir. Bir de dublaj izliyorsanız, dublaj sesleri ile genel çevre seslerini uyumlu yapamıyorlar. Mümkünse orijinal dilinde izlemeye çalışın. Orijinal dilinde kesinlikle fark var.

Açıkçası dublaj izleyen biri olsam bu platformlara da para vermezdim. Abone sayısının karşılığında berbat iş yapıyorlar.

Dublaj sorunu olup olmadığını da Apple üzerinden eski bir film alıp 2000-2010 arası özellikle, bu filmleri dublajlı izleyip anlayabilirsiniz. Genelde kaliteli bir dublajda bu ses dengesin iyi yapıyorlar. TV sesi iyi değilse de harici kaliteli bir ses sistemi alıp, platforma özel EQ ayarı falan yapılabilir.

Tek başıma izlediğimde alt yazılı izlerim zaten ama aileyle izleyince dublaj izliyoruz. Dediğiniz çok doğru dublajlı olunca çevre sesleriyle ayarlayamıyorlar bu da büyük bir etken