Filmograf'ın (Ali Yaşar) Recep Baltaş hakkında yaptığı uzun açıklama videosu

Her şeyi anladım da Evrim Ağacı ne alaka?

Abi insanlar nankör işte ne kadar değer verirsen ver gene suçlu sen oluyorsun. Usüle göre yapıyorsun gene suç. Ne kadar iyilik yaparsan gene suç. Hayatta kimseye babana bile güvenmeyeceksin derler ya o misal. Sen o kişiye istersen dava bile açarsın elinde kanıt varsa zaten her türlü kazanırsın. İnsanlarla uğraşmak zor 9 sene boyunca uğraştım gerçekten iyilik yaptığın zaman kötü oluyorsun. Hiç ama hiç iyilik yapmayacaksın bu devirde.

Videoyu tamamen izlemeye vaktim yoktu, timeline kısmından bazı dikkat çekici yerleri 10-15 dakika kadar izledim. Videoyu biraz çekmek için çekmiş bana kalırsa.

Recep abi genel olarak yoğun bir insan. Yeri geliyor ben bile 1 gün bekliyorum cevap vermesini, bunda anormal bir şey yok. Hatta bazen saatlerce cevap beklediğimde mesajıma emoji bıraktığı da oluyor ama ben buna darılmıyorum veya alınmıyorum. Yani adama "abi site yanıyor" desem adam ancak müsait olduğu zaman geri dönüş yapar. Adam yoğun abi, kalkıp da "sen bana niye cevap yazmadın abi hayırdır" diye drama mı çıkarayım? Yoğun olduğu gerçeğini şu an arka planda devam eden 100'ü aşkın video projesini dile getirerek kanıtlayabilirim. Adam en azından mesajını gördüm okudum, tamamdır veya teşekkür ederim şeklinde emoji bırakıyor, görüldü mü atsın? Bu tarz saçma konuları takacak kadar küçük olmadığımızı varsayıyorum ama sanırım bir tek biz bu kadar olgunuz.

Videonun temel konusu sponsor geldikten sonra bana yol verdi kafasında ilerlemiş. Kısa Devre programına sponsor 17 Nisan'da yayınlanan 16. bölümde gelmiş, yani sonrasında kendisiyle 20 bölüm daha çekilmiş ve aylarca gelen sponsor ücretlerini de göndermiş. Özetle, sponsor geldi bana yol verdi başkasını aldı kafası yok gibi görünüyor. Kaldı ki ortada imzalanmış bir sözleşme yok, yani şu kadar bölüm veya şu kadar sene bu programı birlikte çekeceğiz gibi bir şart koyulmamış. Ha belki de oturup konuşulması gerekirdi buna ben bir şey diyemem, iki tarafın da kendince nedenleri elbet vardır.

Daha sonrasında Şahin Ekşioğlu ile anlaşıp video çekme kararı alınmış olması gayet doğal. Teknoloji alanında daha fazla bilgiye sahip bir insanı, temel amacı teknoloji üstüne konuşmak olan bir programa almak nereden baksanız mantıklı bir iş. Daha sonrasında da videoda kendisinin de söylediği gibi, Recep abi "sponsor ücretleri geldikçe göndereceğim" demiş yani mağdur etmek gibi bir planı da yok gibi.

Ayrıca bu kadar kısıtlı bütçenin arasında Recep abi herkese hakkını veren biri. Bu tarz şeylerden bahsetmeyi istemezdim ancak ufak da olsa ucundan değineyim. Ben moderatörken hazırladığım bu rehber için Recep abi özel mesaj gönderip buna ek ücret yazdıralım ay sonuna demiş biri. Ona keza uğraştığımız Hepsiburada linkleri ve sponsorluğu için uğraşan kişiye her ay ek ücret veren biri. "Tamam ücretler yüksek değil ancak elimden bu geliyor, hakkını da yemek istemiyorum" mesajını dibine kadar veren bir insan. Kalkıp da bu adama "sen benim paramı vermeyeceksin" gibi çapsız iftiralar atmamak gerek. Ek olarak üyelere özel satış konusunda daha önce bilet açtığı için bedavaya alınan birçok ürün de mevcut, aynı ürünü başka bir bilette ücretiyle almak isteyenler oldu, istese bedavaya vermeyip diğer üyeye ücretiyle satardı da.

Çağan Çelik olayının ardı arkasını bilemem, benim tek bildiğim ve gördüğüm hesap silme talebine "" bırakmış olmasıydı ve bunu Recep abiye "bu arkadaşın sıkıntısı ne abi" diye ben ilettim. Adam yoğunluktan bunu görmemişti bile, mesajları da var yani. Video altında "aramızda özel bir bağ olduğunu düşünürdüm" vs. gibi bir açıklama yapmış kendisi ama arasında özel bağ olan insan böyle saçma ve çocuksu tavırlar ile hesabını silmez.

Bu yazdıklarımı forumda yönetici olduğum ve Recep abiyi sevdiğim için değil dışarıdan mantıklı bir bakış açısı ile düşündüğüm için yazdım, oradan kalkıp da "bu da körü körüne savunuyor" demeyin. Kanaldaki aboneler gibi bu adam diyorsa kesin doğrudur kafasında biri değilim. Bir içerik üreticisini 200 bin küsur aboneli bir kanalda eleştiri bombardımanına tutmak "alın bu adamı linçleyin" demenin kibar yolu. Zaten Türk insanının özünde körü körüne takip ettiği kişiyi, ürünü veya herhangi bir şeyi savunma huyu var.

Instagram’da Recep Baltaş’ın Alice ile findom kontratı imzaladığı söylenmiş, orasını anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep Baltaş Şahısa iftira atmaktan dolayı dava açacak mısınız?

Technopat'ta da 10 ay moderatörlük yaptım. Discord'dan eski model laptop gönderip bu nasıldır diye sorduğumda bile en yakın zamanda RB cevap vermişti. Özünde kötü bir adam değil. Yalakalık falan yapmıyorum kimseye yalakalık borcumuz da yok. Moderatör maaşlarını öbür şahıs yatırsa da hep vaktinde yatardı. Hatta bir ara buranın eski yöneticisi Enes ile bir problem yaşadığımda yine hiç üşenmeyip paragrafla yanıt yazan yine Recep Baltaş'tı.

Süreçten çok sonuca bakıyorlar, kim haklı kim haksız bilmiyorum. Videoya göz ucuyla baktım ama videodaki arkadaş çok dolmuş gibi duruyor, brom kelimesine bile takıldığına göre.

Şimdi, her iki kanalı ve sosyal medya hesaplarını takip eden biri olarak yazıyorum: RB’nin savunulacak hiçbir tarafı yok. Onun çalışanı veya burada bir admin olduğun için böyle şeyler yazmaktansa hiç yazmaman daha iyi olur. Sonuçta kimse babamızın oğlu değil.

Sana ilk olarak şunu sormak istiyorum: Sen hiç kovuldun mu? Çünkü işini iyi ya da kötü yapmana bakılmaksızın, üstelik patronuna iş için alman gereken bir şeyi söylemiş olmana rağmen anında işten çıkarılmanın, bir anda kapı dışarı edilmenin ne kadar zor olduğunu tahmin dahi edemezsin. İyilik yaptığın birinden hiç kazık yedin mi? O linç zamanlarında “ortak”, “arkadaş”, “dost” dedikleri onu kapı dışarı ederken, daha önce hiç konuşmuşluğu olmayan bir adam onun için elinden geleni yapıyordu.

Hal böyleyken sen, o adamdan habersiz bir şekilde sevgilinle kendi aranda konuştuğun komisyonu ondan isteme cesaretini nasıl bulabilirsin? Üstelik aralarında bir sözleşme de yok; yani o parayı isterse verir, istemezse vermezdi. Buna rağmen bir anda kapı dışarı edilmesi ve bu olayın tam da o %5’lik komisyon meselesinden sonra yaşanması, sence de bir şeylerin yanlış olduğunu düşündürmüyor mu?

Daha yazacak çok şey var ama bunu anlayacağını sanmıyorum. Açıkçası üzüldüm. RB, her zaman takip ettiğimiz ve sosyal medyada sevdiğimiz bir simaydı. Kendisi linç yediği zamanlarda, kanalı daha 5-10 bin abonelerdeyken ya da daha da azken, abone olup her videosunu izleyerek destek verdiğimiz birisinin böyle amatörce hatalar yapması üzücü. Editör olayını bilemem ama Filmograf kanalıyla arasının bozulma sebebinin de doğrudan kendisiyle ilgili olmadığını, birilerinin aklına girdiğini anlamamak için saf olmak lazım.

Neyse, bundan sonra aklı olan ne onu takip eder ne de destekler. Zamanında haksızlığa uğradığında nasıl yanındaysak, şu anda da o kadar karşısındayız.

Zaten videoda cimrilikten bahsedilmemiş. Kaç defa bedava vermek istediğini söylemesine rağmen RB, böyle olmayacağını ve cüzi bir miktar da olsa vermek istediğini dile getirmiş. Hatta “para olmayınca böyle istemem” demiş. Ama zaten olay burada farklı; siz bence olayın neden olduğunu anlamak istemiyorsunuz.

@Recep Baltaş Şahısa iftira atmaktan dolayı dava açacak mısınız?
Şahıs söylediği her şeyin yazılı olarak bulunduğunu iddia ederken “iftira” olduğuna sen nasıl kanaat getirdin ben bunu merak ediyorum.

Bırakın konuyu iki adam aralarında halletsin. Hukuki müdahalenin gerekip gerekmediğine veya gerekip gerekmeyeceğine karar verecek kadar tecrübeli ikisi de. Şu an burada ne deseniz, ne desem boş.

1 saatlik videoyu izledim. Ali Yaşar'ın haklı olduğu konular da yok değil. Bedavadan reklam yapmış. Program fikri, adı, ilk bölümlerin çekimi hep onun emeğiymiş. Bir sürü bölümü tek kuruş almadan çekmiş. Bunları linçlenme ve sponsor kaybetme pahasına yapmış. Programdan çıkarılması da belli ki canını sıkmış.

Onun yerinde kim olsa emek verdiği işten çıkarılması canını sıkardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…