Hocam şunu atlıyorsunuz; Soygun dediğiniz sistemi bütün finansal kurumlar kullanıyor. Zaten bu Türkiye'ye özgü değil. ABD'de de sistem böyle.Galiba bir keresinde 1850 üzerine çıkmıştı. Uzun bir süre önce Ziraat Bankası üzerinden kredi kartı alınca 1750'ye düştü ve öyle de kalmış. N Kolay'ın kredileri tek taksitli ve çok sık değil diye pek etki etmiyor sanırım. Zaten 1500 üzeri bir notla tüm bankalardan ürün alabiliyorum, limit artışında da hiç sorun etmiyorlar. Sistem gelir belgesi bile sormuyor. Tek kaçırdığım, düşük faizli krediler oluyor. Findeks not sistemi de tam bir soygun oluyor. Sürekli olarak rapor almak için para vereceğimi hiç sanmıyorum. Bedava verdiğinde bile pek ilgilenmiyorum ama merak için iyi oluyor.![]()
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Kurumsal yapılar için bir gereklilik zaten çünkü ödemeyecek tonlarca insan var. Ev ve araba kiralayan insana da gerekli. Diğer yandan, bireysel müşteri için yapılan fiyatlandırma tam bir soygun. Bankaya gidip kart başvurusu yaptığınızda zaten size notunuzu belirtiyorlar. Hatta Akbank gibi bankaların uygulamasından kredi kartına başvurursanız ve reddedilirse sebebini bile belirtiyor. Bir tanıdığımın 1400 notu vardı ama ret sebebi, son 12 ayda borcunu bir kez bile olsa geciktirmiş olmasıydı. Hiçbir para ödemeden notunu ve sonucunu öğrendi.Hocam, şunu atlıyorsunuz: Soygun dediğiniz sistemi bütün finansal kurumlar kullanıyor. Zaten bu Türkiye'ye özgü değil. ABD'de de sistem böyle.
Zaten normal zamanda bakılmaz. Gerek yok. Birisi neden durduk yere gidip kredi notuna baksın ki?Kurumsal yapılar için bir gereklilik zaten çünkü ödemeyecek tonlarca insan var. Ev ve araba kiralayan insana da gerekli. Diğer yandan, bireysel müşteri için yapılan fiyatlandırma tam bir soygun. Bankaya gidip kart başvurusu yaptığınızda zaten size notunuzu belirtiyorlar. Hatta Akbank gibi bankaların uygulamasından kredi kartına başvurursanız ve reddedilirse sebebini bile belirtiyor. Bir tanıdığımın 1400 notu vardı ama ret sebebi, son 12 ayda borcunu bir kez bile olsa geciktirmiş olmasıydı. Hiçbir para ödemeden notunu ve sonucunu öğrendi.
- Makaleler
- 1
Findeks tam da bu amaçla not hizmetini sunuyor. Bireysel senelik takip paketi bile var. Krediyle işi olana zaten banka olanı söylüyor. 750 lira ve KDV verip not artırma çalışmaları yapmak isteyenler olabilir tabii ki.Zaten normal zamanda bakılmaz. Gerek yok. Birisi neden durduk yere gidip kredi notuna baksın ki?
Finansal Hayatın Burada | Findeks
Türkiye'nin önde gelen dokuz bankasının ortaklığı ile kurulan Kredi Kayıt Bürosu, Findeks'i sunar.
Senede bir bakılır. Ancak öyle sürekli bakılmaz. Meraklısı için var zaten. Bu arada hocam konuyla alakasız hangi kredi kartını kullanıyorsunuz?Findeks tam da bu amaçla not hizmetini sunuyor. Bireysel senelik takip paketi bile var. Krediyle işi olana zaten banka olanı söylüyor. 750 lira ve KDV verip not artırma çalışmaları yapmak isteyenler olabilir tabii ki.
Finansal Hayatın Burada | Findeks
Türkiye'nin önde gelen dokuz bankasının ortaklığı ile kurulan Kredi Kayıt Bürosu, Findeks'i sunar.www.findeks.com
- Makaleler
- 1
Evet, notunu sürekli olarak kontrol ederek iyileştirmek isteyenler için satıyorlar ama pazarlama şekilleri cidden sömürmek gibi. Algoritması da o kadar sinir bozucu ki para ödeyerek neredeyse 10 sene takip ederseniz ve not danışmanını dinlerseniz ancak 1900 olur.Senede bir bakılır. Ancak öyle sürekli bakılmaz. Meraklısı için var zaten.
CEPTETEB, şu sıralarda net favorim. Yurt dışında da Türkiye'de olduğu kadar avantajlı ve şubatta yıllık 20 lounge giriş hakkı gelecek. Akbank ve İş Bankası da alternatif tercihlerim. Sadece lounge için de VakıfBank Platinum Plus Metal kartını kullanıyorum. DenizBank, Enpara, QNB ve Ziraat Bankası gibi kartlarla pek işim olmuyor.Bu arada hocam konuyla alakasız hangi kredi kartını kullanıyorsunuz?
Findeks ile iletişime geçmenizi öneririm. Güvenlik blokesi olabilir.
Hocam bende de kredi kartı olarak Maximiles, Ziraat Prestij Plus bir de HSBC Titanium/ bir de Premier var. Onun dışında Bofa, JpMorgan ve Goldman Sachs'te de hesabım var. Tabii sizin de kartlarınız güzel. Ancak eğer yılda 20'den fazla seyahat ediyorsanız Priority Pass alın. Bence mantıklı olur.CEPTETEB, şu sıralarda net favorim. Yurt dışında da Türkiye'de olduğu kadar avantajlı ve şubatta yıllık 20 lounge giriş hakkı gelecek. Akbank ve İş Bankası da alternatif tercihlerim. Sadece lounge için de VakıfBank Platinum Plus Metal kartını kullanıyorum. DenizBank, Enpara, QNB ve Ziraat Bankası gibi kartlarla pek işim olmuyor.
Findeks ile görüşün yarın.E699 - Bilgi güvenliğinizi sağlayabilmek için tek kullanımlık şifre (OTP) gönderimi gerçekleştirilemedi.Neden böyle diyor acaba?
Picky
Uzman
1357 diyor hocamHocam yükseltmenin tek yolu var. O da kredi çekmek. Kaç sizinkisi? Bu arada dediğim gibi ne olursa olsun 1900 olmayacak. Çok sorgulamayın. Ben finansçıyım. Ben sorgulamıyorum. Siz de sorgulamayın.
Valla geçmiş olsun. Naneyi yemişsiniz. Hatta demetini değil direkt tarlasını. Neden kredi kartı için bu kadar beklediniz? Neyse siz pek borç yapmamaya çalışın. O kadar da kötü değil aslında. Az riskli bölgedesiniz. Dümdüz yaşayın. Ödemelerinizi çok geciktirmeyin, yeter.1357 diyor hocamnaneyi yemiş miyiz anlamı nedir bunun
hayatımda hiç kredi çekmedim, kredi kartı da ilk defa kullanıyorum 1 senedir diyelim. yaş 34