Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Merhaba, Intel iGPU kullanıyorsanız
intel-media-driver paketini kurup vainfo üzerinden VP9 destekleyip desteklemediğine bakmanız gerekecek.Mümkünse açın tabii ki. Açtığınızda sorun yaşarsanız kapatırsınız.Selamlar,
Endeavour OS uzerinde Floorp kullanıyorum. YouTube'da video izlerken takilmalar ve yuksek CPU kullanimi oluyor. Donanim hizlandirma ayarlarim nasıl olmali?
Nvidia driverları kurulu mu?about:config' den şu iki ayar kapalıydı: gfx.webrender.all , media.ffmpeg.vaapi.enabled
true olarak ayarladım ve değişen bir şey olmadı.
Geraltın kılıcı
Üstün
Arc Linux'ta deneme şansınız var mı?Selamlar,
Endeavour OS uzerinde Floorp kullanıyorum. YouTube'da video izlerken takilmalar ve yuksek CPU kullanimi oluyor. Donanim hizlandirma ayarlarim nasıl olmali?
Jennifer
Üstün
Merhaba, Intel iGPU kullanıyorsanız
intel-media-driver paketini kurup vainfo üzerinden VP9 destekleyip desteklemediğine bakmanız gerekecek.Geraltın kılıcı
Üstün
Hocam neden EndeavourOS kurdunuz?Selamlar,
YouTube AV1 kullanmıyor mu?Merhaba, Intel iGPU kullanıyorsanızintel-media-driverpaketini kurupvainfoüzerinden VP9 destekleyip desteklemediğine bakmanız gerekecek.
Kullanımı kolaylaştıran güzel araçları var.
Jennifer
Üstün
Hayır VP9 kullanıyor. Ve evet kartınız VP9 decodelayabilecek kapasiteye sahip,
about:support üzerinden kontrol edebilirsiniz. Ayrıca tam teyit etmek için intel-gpu-tools paketini kurup intel_gpu_top üzerinden video çalıştırdığınızda Video tarafının kullanılıp kullanılmadığına bakın.Yeni konular
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-
-