Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Merhaba, Intel iGPU kullanıyorsanız
intel-media-driver paketini kurup vainfo üzerinden VP9 destekleyip desteklemediğine bakmanız gerekecek.Teşekkürler yardımlarınız için.
Bu sorun Chromium tabanlı browserlarda sanırım bu kadar kolay çözülmüyor?
intel-media-driver paketini kurduktan sonra düzeldi. 4K video açarak test ettim, önceden %90 üzeri bir CPU kullanımı varken şimdi %20' lerde ve hiçbir takılma kalmadı.Bu sorun Chromium tabanlı browserlarda sanırım bu kadar kolay çözülmüyor?
Jennifer
Üstün
Orada da durum aynı ikisi de VAAPI kullanıyor. Kontrol etmek içinBu sorun Chromium tabanlı browserlarda sanırım bu kadar kolay çözülmüyor?
chrome://media-internals ve chrome://gpu kullanılabilir.Geraltın kılıcı
Üstün
Ende'yi kullandığım zaman hatalarından kaynaklı sövmüştüm. Oysaki distroya sadece Steam ve CS:GO kurmuştum. Bu sebeple Linux Mint ve Fedora'yı bayağı bir severim.
Daha önce Garuda kullanırken VAAPI yüklüydü, Brave yazılım çözme kullanıyordu fakat FireDragon donanım çözme kullanabiliyordu.Orada da durum aynı ikisi de VAAPI kullanıyor. Kontrol etmek içinchrome://media-internalsvechrome://gpukullanılabilir.
chrome://media-internals ve chrome://gpu üzerinden kontrol etmedim ama.Bir haftadır güzel gidiyorum Ende ile, bir ay kadar dualboot olarak kullandıktan sonra da tamamen buna geçmeyi düşünüyorum. Sizin yaşadığınız sorunlar neydi?Ende'yi kullandığım zaman hatalarından kaynaklı sövmüştüm. Oysaki distroya sadece Steam ve CS:GO kurmuştum. Bu sebeple Linux Mint ve Fedora'yı bayağı bir severim.![]()
Geraltın kılıcı
Üstün
Hiçbir oyun direkt açılmıyordu. İnternetten tüm çözümleri denedim olmadı. Bu sebeple Linux Mint ile tanıştım.Bir haftadır güzel gidiyorum Ende ile, bir ay kadar dualboot olarak kullandıktan sonra da tamamen buna geçmeyi düşünüyorum. Sizin yaşadığınız sorunlar neydi?
Jennifer
Üstün
Bu 3 dağıtım arasında yapısal olarak çok fazla fark yok. Muhtemelen birkaç şeyi yanlış yaptınız, Arch tabanlı dağıtımlar biraz bilgi ve uğraş gerektiren dağıtımlar.Hiçbir oyun direkt açılmıyordu. İnternetten tüm çözümleri denedim olmadı. Bu sebeple Linux Mint ile tanıştım.
Chromium tabanlılar birbirlerinden farklı olabiliyor, zaten çok daha sonradan eklendi çoğu donanım hızlandırma yapıları Firefox'a göre.Daha önce Garuda kullanırken VAAPI yüklüydü, Brave yazılım çözme kullanıyordu fakat FireDragon donanım çözme kullanabiliyordu.chrome://media-internalsvechrome://gpuüzerinden kontrol etmedim ama.
Geraltın kılıcı
Üstün
2 senedir çeşitli Linux dağıtımlarını test ettim ve normalde Linux kullanan birisiyim. 4xxx serisi ekran kartı aldığım için mecburen şu hantal Windows'u kullanmak zorundayım. Bu arada Linux'a NVIDIA FG geldi mi?Bu 3 dağıtım arasında yapısal olarak çok fazla fark yok. Muhtemelen birkaç şeyi yanlış yaptınız, Arch tabanlı dağıtımlar biraz bilgi ve uğraş gerektiren dağıtımlar.
Yeni konular
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-