Firefox hala disk öldürüyor mu?

Ben 2. tarayıcı olarak Brave kullanıyorum ve memnunum. Kendi reklam engellemesi, tor sekmesi falan var. Telefonum ve tabletimde de 2. tarayıcım Brave. Kendi aralarında bir ağ oluştu ve verilerimi birbirlerine aktarıyorlar. Hesap olayı yok. Biraz farklı ama bilgisayardan girdiğimi diğer cihazlardan görebiliyorum. Kod taratıyorsun cihazları birbirine bağlıyorsun. Yerel bir ağ gibi herlade. Tavsiye ederim. Firefox'da iyidir bu arada bence.

Hocam ana tarayıcım zaten Brave.

Hocam ana tarayıcım zaten Brave.

O zaman Firefox kurup geçin. Bence güzel tarayıcı. Ana tarayıcı olarak kullandığım dönemlerde hız ve performans olarak hiçbir fark hissetmedim ama çeviriden dolayı hep ana tarayıcı olarak Chrome'a geri döndüm. 3. tarayıcı olarak size fazla fazla yetecektir bence.

Çeviri dışında Chrome'dan geri kalır bir yanı yok bence. Dikkat etmedim ama diski doldursa fark ederdim herhalde.

Senin ayarların ne olduğunu "belirtmen" bir şeyi değiştirmiyor. Kimsin sen? Bu konu hakkında ne kadar bilgin var da bilirkişi olarak konuşuyorsun? Firefox varsayılan olarak 15 saniyede bir diskinize yazar. Bu özellikle eski SSD'leri öldürür. Günümüz de SSD'ler eskisinden daha iyi olsa da 15-30dk arası yapmanızı tavsiye ederim. Öyle direkt kapatmak gibi saçmalıklar yapmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha diske ne yazdığından bihabersiniz. Konuşmaya devam. Yarın bir gün elektrik kesildiğinde neden yarım saat önceki sekmeleri hatırlıyor acaba diye kendinize sorarsınız.

Bilirkişiyim çünkü görüşüne göre ortalıkta kaynak koduna bakmayı zahmet eden tek kişi benim. Adamlar önceden bir aptallık yaptı ama devam ettirmiyor. İlgili süre tespit edilen bir değişiklikten sonra bir sonraki değişikliği bekleme süresi. O kadar sürede değişiklik olmazsa kaydediyor. Olursa bir sonrakini bekliyor. Ekstra ayrıntısı düşünülmemişse (düşündüklerini umuyorum) 30 dakika gibi uzun bir süre koymak iyice saçma oluyor.

Düşünsenize. Bir site açıyorsunuz ve kayıp anında kurtarma olarak kaydedilmesi için 30 dakikalık bir sayaç başlıyor. O 30 dakika içinde başka bir site daha açarsınız illaki. Açtığınız an sayaç sıfırlanıyor çünkü adamlar topluca veri yazıp az yazalım diyor. Ama siz yine bir siteye giriyorsunuz ve tekrar sıfırlanıyor. Siz 30 dakika boyunca kayda değer bir şey yapmayana kadar devam ediyor.
Evet, beyninizi kullanıp direkt kapatmak yerine gariban Firefox'u elbet bir gün diske yazacağı umuduyla kandırıp durun, kendinizi de avutun. Gerektiğinde iyi kurtarmalar.

Çok akıllı olduğunuz için size test etme yöntemi öğreteyim. Nispeten hızlı yüklenen, içeriği az birkaç site bulun. Tarayıcı eklentilerini kapatın. Tarayıcıyı açıp siteyi açın. Birkaç saniye bekleyip başka site açın ve 16 saniye bekleyin. Sonra görev yöneticisinden Firefox'u sonlandırın. Tekrar açtığınızda kaldığınız yerden açılacak. Aynısını bir de 30 dakika ayarlıyken yapın bakalım ne oluyor?

Gerçi aptal olmaları devam ediyor. Kendilerine değişiklik olduğunda yapılması gereken bir şeyi sadece değişiklik olduğunda yapma konusunda güvenmek hiç doğru değil.

Söyledikleri şeyi yapmadıklarını da biliyoruz. İşlerine geldi mi Chrome öyle yapıyor diye biz de öyle yaptık deyip Chrome fikrini değiştirince biz böyle bırakmaya karar verdik diyorlar.

Android'de 15 değil, 10 saniye. Değiştiremiyorsunuz da. Ne yapacaksınız? Nightly mi kullanacaksınız?

Böyle basit bir bug'a bile el atmamış olmaları kullanmamak için iyi bir sebep. Chrome'un neden 1.olduğunu Firefox'un bu ölü halinden anlayabiliyoruz.

Yazılanları okuduğumda Firefox'u sildim, teşekkürler gençler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…