Firmoo.tr sitesi sahte ve dolandırıcı mı?

DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Arkadaslar iyi geceler. Biraz garip karşıladığım bir mevzudan bahsetmek istiyorum.

Kiz arkadaşım yeni gozluk cercevesi ve cam almak istiyordu, kisaca yeni gözlük yani. Klasik Atasun vs. gibi markalar disinda acaba neler vardır diye bakarken TikTok ve İnstagram'da da daha önce görmüş olduğumuz Firmoo isimli markanın "tr" adlı sayfalarına denk geldik.

Orijinal Firmoo'nun sitesinde de daha once gördüğüm modeller hoşuma gitmişti zaten.

Orijinal siteleri normal. TR sitesini kendiniz aratıp bakin, yari Türkçe yari İngilizce ilginç bir site sizi karşılıyor.

Dün kız arkadaşıma ben biraz inceleyelim dedim sonra da pek gozum tutmadı hani çerçeveyi Çin'den de alırız onemli olan cam, kalıba uygun özel cam yaptırır takarız dedim. Sonuçta bilindik bir taktik ve dolandırılma ihtimalimiz yok.

Gelelim garipsedigim noktaya. Ben her markanın global ya da kuruldugu bölgedeki sitesini incelerim, "About Us" gibi sayfalari zaten çoğu detayi veriyor. Siteye girdim evet global olarak kullanılan bir marka bunda sorun yok, Reddit uzerinde falan görünüyor. Sorun, alan adlarında Türkiye'yi gorememis olmam.

Bakınız; İngiltere, İspanya, Almanya ve İtalya disinda alan adları yok. Türkiye sitesi ne alaka acaba falan dedim sonra şikayetvar sitesine baktım.

Bu tarzda yorumlarla ve şikayetlerle karşılaştım. Şimdi, eğer TR alan adli bir siteniz varsa bu durumda temsilciliginiz de olmaz mi? Eger temsilcilik varsa kargolar gümrükte nasil takiliyor?

Kiz arkadaşım İnstagram'a bir daha bakayım diye girmiş ve sonuç

Bunların TikTok'ta falan epey takipçisi var (TR olarak).

TR sitesi var ama kargolar Çin'den geliyormuş?

(Şikayetvar görüntüsü)

Acaba birileri marka gibi mi davranıyor, marka fark edene kadar götürmeye mi çalışıyorlar? @Recep Baltaş

TikTok'da boyle reklam benzeri seyler var hatta direkt reklam gibi. Türkiye bölümünün boyle reklam yapması da ilginç degil mi?

Ben anlam veremedim arkadaşlar. Yorumlarınız neler?

Son düzenleme:
Şikayetvar bilgileri ile bakarsak Trendyol, Hepsiburada ve Amazon da dolandırıcı. Site sayfası sahte bir alışveriş sitesini andırmıyor ve Telif hakları var. Dolandırıcı gibi gözükmüyor, muhtemelen dolandırıcı olmayan bir sayfa.

Hocam, konuyu bastan sona okudunuz mu bilmiyorum ama şikayet sitesine bakarak bu kanıya varmadim. Temsilcileri var ama shippingle geliyor, gümrükte sorunlar yaşanıyor, instagram hesapları Turkiye'de yasaklanıyor?

Kendilerine sordum evet site bizim dediler ama yasaklama konusunda cevap vermediler. Bunu netlestirip size mail atacağız dediler. Yani evet site onların ama boyle ilginç de bir durum var.

Dolandırıcı ya da sahte degil tamam ama olayi anlamaya çalışıyorum, ondan soruyorum ya

Son düzenleme:
Bu kadar araştırma yapmana hayret ettim. Dedektif olacak adammışsın. Global sayfalarına mail attım ve sitenin kendilerine ait olduğunu ilettiler. Ayrıca firmoo.tr üzerinden oluşturduğum hesaba, şirketin global sitesinden de giriş yapabiliyorum. Bir diğer detay da Instagram'daki global sayfaları firmoo.tr Instagram sayfasını takip ediyor

Muhtemelen Atasun vb firmaların şikayeti sonucunda maalesef Instagram hesabına Türkiye'den erişim engeli getirildi.

Merhaba hocam. Evet kendileriyle çoktan iletişim kurduk. Sayfalari kapanınca garipsemistim, merakım oradan geldi yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…