sarper543

Uzman
Selam, bugün başımdan geçen olayı sizlerin de yaşamaması için paylaşmak istedim. GamerMarkt üzerinden hesabımı satmak için ilan oluşturmuştum. Bir arkadaş almak istediğini, DC üzerinden iletişim kurmak istediğini belirtti. DC'de konuştuktan sonra oyunsepetin.com isimli bir sitede listeleme açmamı, oradan satın alacağını söyledi. Konuşma üzerine listelemeyi açtım, bahsettiği gibi satın alım bildirimi tarafıma ulaştı. Ancak parayı çekme kısmında sorun yaşadım. Canlı destekteki arkadaş, kara para aklama olaylarından dolayı finansal doğrulama için satış tutarının %60'ı kadar daha yatırım yaptıktan sonra parayı çekebileceğimi söyledi. Neyse ki hesabı geri alabildim, bu şekilde kurtulmuş oldum. Hesap satan arkadaşlar, dikkatli olunuz. Bir de siteyi ETBİS onaylı vs. olarak gösterip (cidden onaylı) güven aşılamaya çalışıyorlar.

Screenshot_1.webp

Bir de siteyi ETBİS onaylı vs. olarak gösterip (cidden onaylı) güven aşılamaya çalışıyorlar.
ETBİS kaydı oluşturmak için pek bir testten geçirilmiyor siteler, bir güvence sağlamıyor ETBİS. Sitesine girince de belirtiyor zaten.

1780685122082.webp

Ayrıca site (en azından frontend) komple yapay zekayla yapılmış, çok belli oluyor.

Hocam, siz hesabı alabildiniz ama karşı taraf parasını alabildi mi acaba? Geçmiş olsun.
Karşı taraf muhtemelen para vermemiştir zaten, bu ne idüğü belirsiz siteyi kendisi önerip yönlendirdiğine göre muhtemelen siteyle bağlantısı var.

Neyse ki hesabı geri alabildim, bu şekilde kurtulmuş oldum.
Yazdığına göre arkadaş hesabı geri alabilmiş.

Hocam, siz hesabı alabildiniz ama karşı taraf parasını alabildi mi acaba? Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim evet hesabı geri aldım. karşı tarafın @Valiant belirttiği gibi bir para yatırma olayının olduğunu düşünmüyorum, sadece site üzerinde para sizin site cüzdanınıza geçmiş izlenimi veriliyor. zaten hesabı aldıktan sonra da arkadaş dut yemiş bülbüle döndü cidden para verse bu işin peşini bırakmazdı bence

1780688109442.webp
sitenin ai ile yapıldığı çok belli. bu ibare çoğu ai sitede varsayılan olarak geliyor zaten.
1780688165074.webp
gördüğünüz gibi 2. ss kendi sitem ve aynı ibare bende de var kaldırmadım.
büyük ihtimalle 3 5 kişilik minik ekip birlikte dolandırmak için site yaptılar ve hesap satan kişileri böyle dolandırmaya çalışıyorlar.