Çözüldü Firmware Update ve 24H2 güncellemesinden sonra mavi ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Çözüm olarak eski bir BIOS sürümüne döndüm ve 2 ay öyle kullandım. Daha sonra Asus 2 3 tane BIOS Update yayınlayınca Beta olmayan en yeni sürümü kurdum. EXPO'yu da açtım. Bir sorun kalmadı. Yani sorun Asus'un BIOS sürümündeki bozuk EXPO konfigrasyonundan kaynaklanıyormuş.
Son düzenleyen: Moderatör:
Arada 3 BIOS sürümü var ama. 3057'de şu anda. Konu 3024 için açılmış. Yine de 3042'ye geçiyorum fakat BIOS Flashback ile yapmasam sorun olur mu? Kasanın arkasına tam erişemiyorum. Geleneksel BIOS üzerinden yapsam?

Ayrıca yeni dump dosyaları da geldi. @bicy

Sıkıntı yok BIOS izin verirse sürüm düşürebilirsiniz. ASUS anakartlar genelde BIOS düşürmeye izin vermiyor.
Ancak flashback sıfırdan BIOS yazıyor.
Bende de mevcut bu özellik.
Önce BIOS düşürmeyi deneyin olmazsa flashback denersiniz.

@Smmmhunter Son durum nedir?

Şu anda mavi ekran yedim. Bunu yazarken bir daha yedim. Sorun BIOS'ta değil. Kaspersky, Armoury Crate ve AMD Chipset drivelarında da değil.

Wi-Fi ve bellek hatası almışsın. Ağ sürücülerini tekrar güncelle. Bir de OCCT ile bellek testi yapabilirsin. Zamanın olduğunda da Memtest86 yapabilirsin. İlk aldığın zaman Memtest86 ile test yapmış mıydın?

Hatayı çözmek için biraz baktım alttaki konuları incele.

Birde aldığın bellek hatasıyla alakalı biraz araştırma yaptığımda virüsten de kaynaklı olabileceğini gördüm. Malwarebytes ile tam tarama yap.
Şu çözümü de yap.
Windows tuşuna ve X'e aynı anda basın.
-Bağlam menüsünden Komut İstemi'ni (Yönetici) seçin.
-Komut isteminde sfc /scannow yazın ve Enter'a basın.
-Komut isteminden çıkın.
-Bilgisayarı yeniden başlatın

Son düzenleme:
LAN ve Wi-Fi driverlarını yeniden kurdum. Şu anda Memtest86 yazdırıyorum. Fakat sorunun 24H2 veya kurduğum firmware ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Belleklerim bu zamana kadar EXPO'da sorunsuz çalışıyordu.

Son çare zaten Windows sürümünü downgrade etmek olacak. Kurduğunuz Firmware dosyasını silip tekrar yükleyin. Veya tekrar kurulum yapın sorunluysa onarım yapmış olur.
Hızlı ve basit bir işlem olduğu için üstte yazdığımı yapın. Hatalı sistem dosyalarını onarıyor.

Yanlış bilgi: BIOS güncelleme bütün Firmware sürümlerini güncellemez. BIOS düşürmek de diğer aygıtların Firmware sürümlerini düşürmez.

Neden Firmware Update yaptınız ki hocam güncel BIOS sürümü bütün updateleri yapıyor zaten?

BIOS'u son sürüme geçirin ve Windows'u yeniden kurun.

O kadar millete 24H2 geçilmez dedim. Kendim 24H2'ye bakmak için geçtim. Pişman oldum. Bu arada virüs olma ihtimali yok. Bilinçli ve dikkatli bir kullanıcıyım. Son zamanlarda da hiçbir şey indirmedim.

Konu o kadar karışmış ki, 0XC5 bir hata değil, sonuçtur. Bellek erişim hatasıdır. Bu dosyaların hepsi incelendi ve analiz edildi. 0XC5 hatası şundan olur diye kafa yormak da bir o kadar gereksiz ki çünkü zaten neden olduğunu ilk mesajımda sayfalanmaya çalışılan bellek alanının geçersiz olduğunu vurgulayarak göstermiştim. Bu bellek alanının neden geçersiz olduğu önemli olan şey, bunu da internetteki genel kaynaklardan bulmanız imkansızdır. Çünkü bu kişiye özel bir hatadır ve internetteki genel kaynaklar ya da YouTube'daki genel videolar işinize yaramayacaktır.

Firmware Update, Ses sürücüsü ile ilgili ve ses sürücüsü Güvenli modda direkt olarak yüklenmiyor. Yüklenmeyen sürücü bir mavi ekranı tetikleyemez. Sorunun EXPO dolayısıyla ortaya çıktığını konu sahibinin açıklamaları bir tık nitelendirdi. Bunun Ne 24H2 ne de Firmware ile alakası var. Bu yapılan BIOS Update ya da yanlış yüklenen bir Windows EFI sürümü ile alakalı olduğunu varsayıyorum. Bahsettiğim son mesaj içeriğindeki sürücü doğrulayıcı çalıştırmayı denemek de hala bir seçenek. Son dump dosyaları zaten incelediğimiz dosyalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…