Korvo17

Çalışkan
  • Anakart: Gigabyte B450 Gaming X Rev1
  • İşlemci: Ryzen 5 5600
  • Ekran Kartı: Gigabyte RTX3080 OC
  • İşletim Sistemi: Windows 10

Selam. Uzun süredir bu mavi ekran hataları ile başım dertte. İlk önce Windows 11 kullanırken "UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION, CRITICAL_PROCESS_DIED, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" hataları ile başladı. Türlü türlü testler ve denemeler yaptım ama çözülmedi. Son çare olarak format attım ve Windows 10 kurdum. Bu sefer de başlıktaki hata olan WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatasını vermeye başladı. Mavi ekran verir vermez sistem kilitleniyor ve reset atmadan düzelmiyor. Minidump dosyası hiçbir şekilde oluşmuyor.

Her parçayı ayrı ayrı test ettim, sıcaklıklarda herhangi bir sorun yok. 2 M.2, 1 SATA SSD var. Windows kurulu M.2 dışında diğerlerini çıkardım. 980 Pro SSD kullanıyorum, sağlığı 100. bugün Memtest yaptım, 0 hata verdi. OCCT ile tek tek ve toplu test yaptım, yine bir hata vermedi. Sistem boştayken sorun olmuyor. Oyuna girince bazen 2 dakikada, bazen 1 saatte mavi ekran veriyor. Tavsiyeniz ne olur? Güç kaynağı Corsair 750W. RAM'ler Corsair 8×4 3200 MHz DDR4. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

RAM ve SSD'leri tek tek deneyin bakalım, bazen 0 hata gösterse bile sıkıntı çıkarabiliyor. Muhtemelen NVMe SSD'lerden birinden kaynaklanıyordur.
Sata SSD'i tamamen çıkardım. Öbür m2 ssd sağlığı 78. Onu da çıkardım. Şuan sadece 100 sağlığı olan samsung 980 pro takılı. Ramlerde de memtest bi hata vermedi 4 testte de. 2-2 denemeyi düşünüyorum, yapmadığım şey kalmadı

Şu an tek çare RAM'leri teker teker denemek, belki de Windows'un yüklü olduğu SSD sıkıntı çıkarıyor, sağlık %100 çıksa bile ani bir voltaj dalgalanması mavi ekrana düşürüyor olabilir.

Ekran kartına test yaptınız mı peki, belki ekran kartından kaynaklanıyordur. Oyunda oluyor demişsiniz çünkü, bir FurMark tarzı stres testi çalıştırabilirseniz çözüme biraz daha yaklaşırız.

Şu an tek çare RAM'leri teker teker denemek, belki de Windows'un yüklü olduğu SSD sıkıntı çıkarıyor, sağlık %100 çıksa bile ani bir voltaj dalgalanması mavi ekrana düşürüyor olabilir.

Ekran kartına test yaptınız mı peki, belki ekran kartından kaynaklanıyordur. Oyunda oluyor demişsiniz çünkü, bir FurMark tarzı stres testi çalıştırabilirseniz çözüme biraz daha yaklaşırız.
Evet furmark da yaptım, tüm parçaları tek tek test ettim