Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

ONDEARTH

Uzman
Merhaba, ürün önerisi verirken veya sıcak fırsatlarda ürün paylaşımı yaparken ürünün kendisi, satıcısı ve satan kişiler hakkında paylaşım sahibi güven oranı vermeli.

Örneğin X ürün normalde 20 bin TL'ye bilhassa daha güvenilir ortamda satılsın. 19 bin TL'ye y satıcı ve Z site üzerinden görünce doğal olarak insanlar paylaşım yapma ihtiyacı duyabilir. Hepsi için ayrı ayrı paylaşım sahibi misal ürün için %100 güvenim var, satıcı ve site için %100 güven duyuyorum alın hiçbir sorun yaşamazsınız demesi lazım. Eğer demiyor ve kendi tereddüt yaşıyor ise bunu paylaşmaması lazım. Tabii bu oran her öneride %100 olamaz bu yüzden belli bir tolerans sağlanabilir.

Bu ne işe yarayacak derseniz elbet bir şekilde mağdur olan çıkar burada kastettiğim bunu paylaşan arkadaş ilk olarak kendisine bir soru sormalı ben olsam alır mıydım? Sonra paylaşım yapsın bir nebze insanlar için daha güvenli bir öneri ortamı olacağını düşünüyorum.

Umarım aklımdaki mantığı yansıtabilmişimdir.

Artı -11 Eksi
Bence forumlarda indirim paylaşma olayı yanlış anlaşılıyor. Hem başka forumda hem bu forumda sık sık indirim paylaştığım bir dönem vardı, hatta rozet bile gelmişti, açıkçası böyle düşünceler sebebiyle bıraktım.

İndirim paylaşanlar bana göre hiçbir şey önermiyor, paylaştığı ürünü anlatmak zorunda da değil. İndirim “bakın bu bu fiyata düşmüş” diye paylaşılıyor. Dediğim gibi bazıları paylaşılan indirimleri öneri sandığı için artık paylaşmıyorum. Sonuçta karşılıksız yapılan bir şey bu.

Buranın Akakçe'den farklı olarak bilgi vermesi gerekli, forumların veya sosyalin olayı bilgi vermek değil mi ben mi yanlış biliyorum?

Yönlendirme yaparken ürün, satıcı ve satılan yer hakkinda bilgi verilmesi bunun içinde en basit ölçeklendirme yapılması iyi olur.

Karşılık sadece parayla olmaz. Sosyal uyum ve sürekli ön planda olma isteği gibi daha da artabilecek karşılıklar elbette vardır.

Benim esas düşüncem yönlendirmeyi yaparken seçici olmaktır.

Bu arada kendim için bu öneriyi sunmadım kimseden kendim için sorumluluk beklemiyorum o kısım umarım yanlış anlaşılmamıştır.

Buranın Akakçe'den farklı olarak bilgi vermesi gerekli, forumların veya sosyalin olayı bilgi vermek değil mi ben mi yanlış biliyorum?

Tabii ki öyle ama bilemiyorum. İndirim paylaşanların sadece bildiği ürünlerin indirimini paylaşması doğru olur sanırım. Forumlara ilk katıldığımda adeta indirim spamlıyordum sonradan düşüncem buna yöneldi.

Yönlendirme yaparken ürün, satıcı ve satılan yer hakkinda bilgi verilmesi bunun içinde en basit ölçeklendirme yapılması iyi olur.

Karşılık sadece parayla olmaz. Sosyal uyum ve sürekli ön planda olma isteği gibi daha da artabilecek karşılıklar elbette vardır.

Tabii ki öyle, karşılıksızdan kastım sonuçta indirimler sadece insanların yararı için paylaşılıyor. Tabii ki sosyal açıdan katkısı vardır ama ne kadar somut katkılar? Orası sorgulanabilir.

Dediğinize kısmen katılıyorum ama işin sonu “bilgin yoksa indirimi paylaşma”ya dönüyor. Ki dediğim gibi şu an böyle düşündüğüm için indirim konusu çok nadir açıyorum.