DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
2022 arşivden.

IMG_20220324_193754.webp

IMG_20220320_191829.webp

Bu cihazla bu verimi alabilmek bambaska bir seviye. Helal olsun.
Eki Görüntüle 180831

Hocam sensorden gelen veri hic islenmeden ve cok sıkıştırmaya uğramadan korunsun o benim icin yeterli. 15/25 MB civarı bir DNG görüntü işlemebilirlik açısından asgari düzeyde yeterli diye düşünüyorum. Yapay zaka araclarina basvurmadan Photoshop üzerinden elle denoise ederek gürültüyü biraz yumuşatıp keskinligi dengeleyince ilk etap bitiyor. Sonrası ellenmemis veriyi stretch etmek.

İkincisi çok hoşuma gitti, şahaneymiş.

Tesekkurler :)

Ben çekince neden sanki kaçıyormuşum gibi çıkıyor?

Kaçmaktan kastınız bulanıklık mi? Düşük ışıkta cok dusuk shutter kullaniyorsaniz bu durum olabilir. Ayarları otomatikten manuele alıp biraz ISO arttırıp sonradan işlem yaparken telafi etmek gerekiyor.

Sizin elinize hangi telefonu versek şaheseri çıkıyor. Helal olsun.

Guzel yorumun icin teşekkürler. Redmi cihazları seviyorum, giris seviyesi modellerinde bile DNG kayıt, LOG kayıt ve tam pro kontrol veriyor, @Simon benim S23 FE bile LOG kayıt alamıyor, Redmi koymuş yani cok ilginç helal olsun :D

Hocam sensorden gelen veri hic islenmeden ve cok sıkıştırmaya uğramadan korunsun o benim icin yeterli. 15/25 MB civarı bir DNG görüntü işlemebilirlik açısından asgari düzeyde yeterli diye düşünüyorum. Yapay zaka araclarina basvurmadan Photoshop üzerinden elle denoise ederek gürültüyü biraz yumuşatıp keskinligi dengeleyince ilk etap bitiyor. Sonrası ellenmemis veriyi stretch etmek.

Tesekkurler :)

Kaçmaktan kastınız bulanıklık mi? Düşük ışıkta cok dusuk shutter kullaniyorsaniz bu durum olabilir. Ayarları otomatikten manuele alıp biraz ISO arttırıp sonradan işlem yaparken telafi etmek gerekiyor.

Guzel yorumun icin teşekkürler. Redmi cihazları seviyorum, giris seviyesi modellerinde bile DNG kayıt, LOG kayıt ve tam pro kontrol veriyor, @Simon benim S23 FE bile LOG kayıt alamıyor, Redmi koymuş yani cok ilginç helal olsun :D
Sensor boyutu olarakta A36 ile yakin. Fakat ekstra kamera ozellikleri konusunda Redmi daha basarili.

Guzel yorumun icin teşekkürler. Redmi cihazları seviyorum, giris seviyesi modellerinde bile dng kayıt, log kayıt ve tam Pro kontrol veriyor, @Simon benim S23 FE bile log kayıt alamıyor, Redmi koymuş yani cok ilginç helal olsun :D

Güzelmiş o zaman. Apple da hâla RAW kayıt koymasın 😜😜
Ama o özelliğinin olması cihazı level atlatmış demek ki.