Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
BORP oynayamıyorum. Madene falan gidemiyorum tek ot toplamaya gidiyorum. Oyunu oynarken, oyun 20-30 dakikada bir siyah ekran oluyor eğer video kaydı alıyorsam daha hızlı oyundan atıyor. Oyundan atmadan önce saniyelik beyaz olup, normale dönüp sonra siyah ekranda kalıyor sesler vs geliyor konuşuyorum da. DDU ile temiz kurulum yaptım 581.80. Cache sildim.

Oyuna 8.8 GB VRAM verdim ayarlardan, grafikler 4K çok yüksekte. Gelişmiş grafikler kapalı. Isınma vs hiçbir şey yok. Oyunda 80-100FPS alırken böyle hayvani bir sistemde çıt diye görüntü gidiyor. GPU-CPU kullanımı stabil 50-70 arası. Şu bilmeyen arkadaşlar gibi işlemcin düşük git değiştir demeyin (geçenlerde bir konu açtım direkt işlemciyi suçladılar alakası yokmuş) o 30 DK içinde 4K 100FPS veren bilgisayar 30. Dakikada neden siyah ekran versin?

OBS ile kayıt almam gerekiyor içerik üretiyorum yayın vs açacağım onu da açamıyorum.

Windows 11'e mi geçsem ne fark edecek onu da bilmiyorum. Terzi kendi söküğünü dikemiyor işte 3 gün oldu.
  • i3-12100F
  • EVGA RTX 3080 10GB
  • 16x2 3200MHz CL32
  • 2TB M.2 SSD içinde oyun
  • FSP Hydro G PRO 750W
  • Windows 10 22H2 ESU
  • NVIDIA 581.80 driver (DDU)

Siyah ekrana düşünce fanlar hızlanıyor mu?

GPU Hotspot ve VRAM sıcaklığı ne durumda? (VRAM sensörü varsa.)

Siyah ekrana düşünce fanlar hızlanıyor mu?

GPU Hotspot ve VRAM sıcaklığı ne durumda? (VRAM sensörü varsa.)
1762865747122.webp

Bayağı oynadım, kapanınca böyleydi son durum.

Sistemde aşırı ısınma görünmüyor, PSU güç sorunu olsa fanların %100 çalışması gerekir, FiveM yazısı da görünmez.

Bunun sürekli belli bir zamanda olması ısınma olduğu anlamına geliyor, cpu/gpu/psu ısınmıyorsa sorun kartın hdmi/dp çıkışlarındaki problemden veya monitör kaynaklı olabilir.

Farklı monitör, farklı görüntü kablosu ve kartın farklı portlarından görüntü alınarak denenmeli, küçük bir ihtimal sürücü kaynaklı da olabilir, eski sürücülerle de bir deneyin.