Ömer Şeker

Çalışkan
El konsolu bakarken amacım retro oyun makinesi olarak kullanmak. Bilgisayarımda PS2/PS3 emülatörleri var ama başına oturunca o oyunları oynayasım gelmiyor, yeni oyunlara geçiyorum. Örneğin aylardır PC'de Shadow of the Colossus yüklü boş boş duruyor. Canım çektiğinde hızlıca erişebileceğim, tercihen bataryası iyi giden bir el konsolu düşünüyorum. PSP mi Vita mı bu konuda daha iyi olur? Ya da hepsini boş verip telefonuma joystick eklentisi alıp mobil emülatörden mi devam etmeliyim? Ekonomik olsun istiyorum. (zaten o yüzden modern el bilgisayarlarını düşünmüyorum bile) Öğrenciyiz, cebimiz yanmasın ama kullanması rahat olacaksa biraz bütçe açılır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çipli Switch Lite alinabilir PS Vita yerine. Bayagi genis bir oyun kutuphanesine sahip. 8 bine bulunabilir. Daha ucuz bir seyler ariyorsan PSP bakilabilir. Onlarin fiyatlari en son 4.000'den basliyordu. Fakat benim tavsiyem Switch Lite olur cipli bir sekilde. PSP'ye kadar emulasyon destegi var fakat PS2'yi acacak bir cihaz icin en az 10.000 TL gozden cikarilmali. Mesela bu alet PS2 oyunlarini guzel oynatiyor ama deger mi bilemedim.

PSP 80'ler ve 90'lar emülasyonu için biçilmiş kaftan. Kendi özel oyunları da gayet iyi. 128 GB SD kart taktığında emülatör canavarı da olur. PS3 oyunlarını oynatacak cihaz PC dışı zor gibi.

Son düzenleme:
PSP 80'ler ve 90'lar emülasyonu için biçilmiş kaftan. PS Vita'da PS2 oyunlarını oynatıyordu diye biliyorum. Kendi özel oyunları da gayet iyi. 128 GB SD kart taktığında emülatör canavarı da olur. PS3 oyunlarını oynatacak cihaz PC dışı zor gibi.
PS Vita'nin emule edebildigi maksimum konsol PSP. PS2 gibi saglam bir makineyi emule edemiyor maalesef.