SunseTTime

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Herkese merhaba. Uzunca bir süredir TurkNet kullanıyorum fakat yaklaşık bir haftadır sık sık kopmalar ve video izlerken takılmalar olmaya başladı. Kopma anında DSL ve internet modem ışığı da sönebiliyor. Arıza kaydı oluşturdum, müşteri hizmeti çalışanı periyodik kopmalar olduğunu ve bunun modem kaynaklı olabileceğini belirtti. Test amaçlı başka bir modemim olmadığı için yeni almam gerekebilir, zira üç yıldır aynı modemi kullanıyorum. Bu noktada yeni bir modem önerisine ihtiyacım var.

Aktif olarak kullandığımız modem: https://app.hb.biz/Td74b4mopmVc

Bir de biz genelde 30-35 Mbps hız alıyoruz ve paketimi incelediğimde "35 Mbps'e kadar" yazıyor fakat aylardır aylık 699 TL ödüyorum. Normalde altyapının desteklediği kadar 100 Mbps'e kadar alabilmemiz gerekmiyor mu bu pakette? Müşteri hizmeti çalışanı soruma net bir cevap ısrarla vermediği için size sormak durumunda kaldım. Modem kalitesi kaynaklı falan mı 35 ile sınırlandırılmıştır?

Teşekkürler.

Keenetic marka bakabilirsin. Yeni Keenetic Hooper DSL 3611 aldım .Böyle iyi cihaz görmedim 50 Mbps internetim kendine geldi. Bufferbloads sonucum C'den A artı oldu .QoS ayarı sayesinde tavsiye ederim. 35 diyorsa 35 alırsın Bende 50 Mbps pakette 35 alıyordum

@yusufumm07, bizdeki modem de iyidi de eskidigi icin sanirim bu tarz sorunlar olmaya basladı. Yoksa 35-40 Mbps alabiliyorum. Bu dedigin modele bakayim almisken daha iyisini alalim bari.