OnePC

Uzman
Bu iki stratejiden hangisini seçeceğimi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Strateji 1
  • VIP Fizikten konular video ders kitabından izlenip öğrenilecek.
  • Konunun bitiminde ardından Aktif Fizik veya Okyanus 40 Seanstan sorular çözülecek.
  • Yorum yeteneğimin gelişmesi için Paraf Yayınlarının İşlemsiz Fizik Kitabıda çözülecek.
  • Hemen arkasına 345 TYT Fizik Soru Bankası çözülecek.
  • Böyle yapılarak tüm TYT Fizik konuları bitecek. Sonrasında AYT Fiziğe geçilecek.
  • AYT Fizik çalışırken haftada 1 veya 2 tercihen 3’te olabilir TYT Fizik Branş denemeleri çözülecek.
Strateji 2
  • VIP Fizikten TYT’nin AYT ile bağlayıcı olan konuları dinlenip öğrenilecek.
  • Konunun bitiminde ardından Aktif Fizik veya Okyanus 40 Seanstan sorular çözülecek.
  • Yorum yeteneğimin gelişmesi için Paraf Yayınlarının İşlemsiz Fizik Kitabıda çözülecek.
  • Sonrasında AYT Fiziğe başlanacak. AYT Fiziğin çok büyük bir bölümü bitecek.
  • Hemen arkasına 345 AYT Fizik Soru Bankası çözülecek.
  • Sonrasında TYT Fiziğin bağlayıcı olmayan kalan konuları çözülecek.
  • En son Fizik Branş Denemelerine başlanacak.

Strateji 1 daha iyi. Ne kadar hizli denemelere gecersen o kadar iyi senin icin. Fakat stratejilerinde OSYM (veya OSYM tarzi sorulara) agirlik vermelisin.

Ornegin, "islemsiz fizik" kitabini cikar stratejinden derim. Sifirdan baslayan birisi icin degil o Paraf'in asortik serileri. Onun yerine, programina 3 Adim TYT/AYT fizikleri ekle, OSYM cikmis sorularini ekle. Cozemediklerini iyice isaretleyip YouTube'daki video cozumlerden tek tek bak, sonra o cozumu bir de sen uygula. Boyle ogrenirsin.

TYT Fen için gereksiz kasıyorsun zaten konular çok basit 1 tane kitap çözsen yeter ve artar zaten sonrasında deneme çözersin. Hoca olarak önerim Özcan Aykın kesinlikle VİP Fizik bana hitap etmiyor, tabi izleyebilirsin. AYT için ama Özcan Aykın ya da Altuğ Güneş öneririm.

Fizik için fizik evim kanalına bakmanı öneririm. Özcan Aykın’a da bakabilirsin. VIP fizik yazılı öncesi son gün çalıştığım zamanlar izlediğim bir kanaldı sadece, günü kurtarmak için izliyordum.

TYT Fen için gereksiz kasıyorsun zaten konular çok basit 1 tane kitap çözsen yeter ve artar zaten sonrasında deneme çözersin. Hoca olarak önerim Özcan Aykın kesinlikle VİP Fizik bana hitap etmiyor, tabi izleyebilirsin. AYT için ama Özcan Aykın ya da Altuğ Güneş öneririm.
VIP Fizik neden sizin için hitap etmiyor hocam?

Strateji 1 daha iyi. Ne kadar hizli denemelere gecersen o kadar iyi senin icin. Fakat stratejilerinde OSYM (veya OSYM tarzi sorulara) agirlik vermelisin.

Ornegin, "islemsiz fizik" kitabini cikar stratejinden derim. Sifirdan baslayan birisi icin degil o Paraf'in asortik serileri. Onun yerine, programina 3 Adim TYT/AYT fizikleri ekle, OSYM cikmis sorularini ekle. Cozemediklerini iyice isaretleyip YouTube'daki video cozumlerden tek tek bak, sonra o cozumu bir de sen uygula. Boyle ogrenirsin.
Ama TYT Fizik çok geç biter diye duydum. O yüzden Strateji 2’yi geliştirmiştim. Kafam o kadar karıştı ki. İşlemsiz Fizik kitabı asortik derken nasıl yani zor mu?

Ama TYT Fizik çok geç biter diye duydum. O yüzden Strateji 2’yi geliştirmiştim. Kafam o kadar karıştı ki. İşlemsiz Fizik kitabı asortik derken nasıl yani zor mu?
Hocam bir iki videosuna bakmıştım hocanın bana ekstra katabileceği hiçbir şey olmadığını düşündüm eski videolarını izlemiştim belki şuan daha iyidir. Herhangi bir hoca benim için.

Zor degil ama "fantezi" diyeyim. Mor Matematik almistim gecen sene, hala bombos duruyor kitap. Arkadas almisti bahsettigin kitabi iste, o da bir sure sonra baydi diyerek cozmedi. YKS'ye girmek isteyenlerden ziyade soru cozme bagimlilari icin.

Dereceye mi kasıyorsun? Dereceye kasmıyorsan derslerinde çok kötü değilse ortalama düzeydeyse TYT feni toplam 2 ay içinde soru bankaları ile biterebilirsin.