Hesabınızı çaldırmadığınız sürece bence güvenlik açısından çok da bir sorun yok.
Koskoca Google'ın milletin dosyalarına çökecek hali yok ya. Bozulma ihtimali de olmuyor, upload ve fiyatlar göz önünde bulundurulmazsa kafan rahat oluyor.
Devlet sırları saklamıyorsun sonuçta. Google, milyonlarca (belki de milyarlarca) kullanıcı arasından kalkıp da "OTC ne yapıyor, açın bakalım neler yüklemiş yav" demez.
Bulut depolama daha iyidir ama ben şahsen fiziki depolamayı seçerdim. Tamamen zevk O harddiski hissedeceksin, okşayacaksın. Gözünün önünde olacak.
Arada bi' zevkine ekran kartımı falan da söküp masada süs olarak tutuyordum, kasayı kullanmadığım zamanlar. Hoşuma gidiyor.
Tekrardan Türkçe olarak izah edelim o hâlde: Google Drive, verileri şifrelemeden buluta yüklüyor. Bu sebeple, ne olursa olsun ortada bir risk var. Google erişebilir, Google’dan erişmek için başka kişiler, kurumlar, devletler erişim isteyebilir. Hacker grupları, açıklardan faydalanıp verileri ele geçirebilir. Ama çözümü var: Bir yazılım ile veriler bilgisayarda şifrelenip yüklenebiliyordu. Yazılımın ismini unuttum ama.
Bulut depolamayla ilgilenen bir birey olarak benim tercihim, eğer çok önemli dostlar dokümanlar varsa bunları fiziki olarak depolamaktan yana olacaktır.
Hesabınızı çaldırmadığınız sürece bence güvenlik açısından çok da bir sorun yok.
Koskoca Google'ın milletin dosyalarına çökecek hali yok ya. Bozulma ihtimali de olmuyor, upload ve fiyatlar göz önünde bulundurulmazsa kafan rahat oluyor.