Merhaba,

Bu konuyu mühendislik hocalarına sordum ancak gerekli cevabı kimseden alamadım. Başka bir hoca ise "Boşuna uğraşma, kimse kendi yaptığı depolama tarzını sana söylemez" dedi. O zaman bana gerekli bilgiyi de vermiyorlardır sanırım. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

İyi Sosyaller.

Vermesinler. Yüzlerce home networking rehberi, sitesi, forumu, subredditi var. Hocalarla sadece akademik sorularla ve matematik kuramlarıyla ilgili iletişime geçiyorum. Teknoloji ve günümüz yeniliklerini takip eden hocaların oranı %10 falan.

Ne tür bir veri depolamasından bahsediyoruz? Daha doğrusu kullanım amacı ne olacak?

Teknoloji ve günümüz yeniliklerini takip eden hocaların oranı %10 falan.

Teorik kuramlarda bilgisi çok. Mesela İTÜ yapay zekâ hocası olsun. Böyle iyi bir yerde yapay zekayı takip ediyorlar. Bilgisayar toplamayı bile bilmiyorlar ama teknik ve ileri düzey bilgisayar bilgileri var.

Ne tür bir veri depolamasından bahsediyoruz? Daha doğrusu kullanım amacı ne olacak?

Mesela bulut mu, yoksa lokal mi dedim. Birisi lokal diğeri bulut diyor. Ayrıntısına girmek istedim, konuyu başka yere çevirdi. Benim kullanım amacım meraktan ama birkaç akademisyen böyle deyince kafam karıştı. Gizli davranıyorlar. Sadece bulut kullanıyorum diyen kişi belki de başka bir şey kullanıyor veya bilgisayarında tutuyor falan. Hiç belli değil.

Sanirim genel olarak bu sorun var. Yakin arkadasinda olsa soylemiyor bildigi seyi. Genel olarak bir bencillik mi desem yukselmeni istemiyorlar mi desem bilemiyorum. Bir ara bir sey sormustum hocaya bana "Bunu yapmak tekerlegi yeniden icat etmek gibi bir sey." demisti. Simdi bu adamdan daha ne ogrenebilirsin ki? Bence onlara sormak yerine neden yabanci ileri gelen universitlerin hocalarina ulasmiyorsun veya universitelerin ilgili makalelerine erismiyorsun? Kendi arastirmani yap bence.

Defalarca baktım ancak sürekli olarak değişiyor. Yapay zekaya sorduğumda her zaman farklı sonuç söylüyor.
Farklı cevaplar vermesi normal. Olabildiğince detay vermeye çalışın. Her durumda farklı ve çeşitli alternatif çözümler olabilir. Teknoloji tek değil çünkü. Ayrıca @ProfTech hocamın dediği gibi yabancı hocalara mail atmak mantıklı. Ama iş dünyası için hocalarla konuşmaktan çok Linkedin gibi platformlarda profesyonellerden yardım almak veya topluluklardan yardım almak daha mantıklı.