hakanesc

Uzman
Selam herkese,

Jailbreak yapılmış PS5 konsolum ile PC arasında büyük boyutlu dosya/paket aktarımı (pkg aktarımı vb.) yapmak için 1 TB kapasiteli taşınabilir harici SSD arıyorum.

Kullanım amacım & beklentim:

• Amacım PS5 üzerinden doğrudan PS5 oyunu çalıştırmak değil; PC'den diske hızlıca veri yazıp, konsolun arkasındaki USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) veya öndeki Type-C portu üzerinden dahili hafızaya aktarım yapmak.
  • Büyük boyutlu (50–100 GB) tek parça dosyalarda aşırı ısınıp hız düşürmeyecek (thermal throttling yapmayacak), stabil yazma sunan bir model arıyorum.
  • Bütçeme göre aklımda Kioxia Exceria Plus G2 1TB (lXD20K001tg8) modeli var (1050 MB/s okuma, 1000 MB/s yazma, alüminyum gövde).
Sormak istediklerim:

1. Bu model uzun süreli büyük dosya yazımlarında ısınma/hız çakılması yaşatıyor mu?
  2. Bu fiyat bandında benzer hızlar sunan Kingston XS1000, Samsung T7 veya SanDisk Extreme (E61) gibi alternatiflerle kıyaslandığında hangisini tercih etmeliyim?
  3. Yoksa hazır taşınabilir SSD almak yerine kaliteli bir NVMe M.2 SSD alıp alüminyum harici kutu (enclosure) ile kullanmak daha mı mantıklı olur?
Kullanan veya benzer amaçla konsolda aktarım yapanların tecrübelerini ve önerilerini bekliyorum. Teşekkürler.