Bunların arasında en hesaplı hangisi çıkıyor? Pek bilmiyorum ama fiziki disk uzun zamanda daha iyi olacak gibi. Bozulma olayları elbette olabilir ancak Cloud pahalı mı onu bilmiyorum. Bilgi verir misiniz? @3613

İyi Sosyaller.

Konuyu GPU server olarak acmissin ama icinde diskten bahsediyorsun. Dosya sunucu ve GPU server farkli seyler. Oncelikle hangisi hakkinda fikir istedigini kesinlestirmemiz lazim.

Dosya sunucu istiyorsan yerelde yapacagin sunucu ilk yatirim maliyeti olarak daha fazla tutabilir ama bir kac yilda parasini fazlasiyla cikaracaktir.

GPU icin ise cloud daha ucuz cunku guclu bir render farm kurmak inanilmaz pahali. Bunun yerine proje bazli kiralama daha mantikli olur.

Konuyu GPU server olarak acmissin ama icinde diskten bahsediyorsun. Dosya sunucu ve GPU server farkli seyler. Oncelikle hangisi hakkinda fikir istedigini kesinlestirmemiz lazim.

Aslında GPU server dedim ama fiziki disk nasıl olur gibi sormak istedim. Biraz eksik olmuş.

Dosya sunucu istiyorsan yerelde yapacagin sunucu ilk yatirim maliyeti olarak daha fazla tutabilir ama birkaç yilda parasini fazlasiyla cikaracaktir.

Bu demek istediğiniz dosya sunucusu kendi elimizle yaptığımız NAS sunucusu mu oluyor?

GPU icin ise Cloud daha ucuz cunku guclu bir render farm kurmak inanilmaz pahali. Bunun yerine proje bazli kiralama daha mantikli olur.

Bu kadar pahalı olduğunu bilmiyordum. Bunu amorti etme ihtimali epey zayıf. :(

Son düzenleme: