Kurduğunuz sisteme bağlı hocam. Bulutta o bulut sistemini yöneten şirketlerin zaten sistem güvenliği ve disklerin sağlığını kontrol eden çalışanları var. Evinizde kendiniz kurarsanız kendi verinizden kendiniz sorumlu olursunuz disk sağlığını vb. siz takip edeceksiniz.
Ben evimde kuracağım ama biri eller ellemez belli olmaz diye korkuyorum. Ailem benim odama kimseyi katmaz.

Ancak verinin uzun ömürlülüğü düşündürüyor beni. Google'ın batacağı yok sanırım.

Harici HDD'de kullanabilirsiniz ama uzun vadeli ve dışarıdan uzaktayken de erişim sağlamak vb. isterseniz bu konuda ev sunucusu/NAS kurmak daha mantıklı olur. Harici HDD'yi sürekli yanınıza alıp, taşımanız vb. gerekir.

Ev sunucusu veya NAS sistemi kurarsanız cihaz açık olduğu sürece uzaktan erişim sağlayabilirsiniz.

Aslında pek bir fark yok. Zaten NAS için yazılmış işletim sistemlerini kullanırsanız bir fark kalmıyor. Sadece donanımsal olarak fark olur. Basit bir mini PC veya Intel NUC bilgisayar tercih edip HDD bağlayıp ev sunucusu olarak kullanabilirsiniz.

Bu konuda rehberlerim vardı isterseniz inceleyebilirsiniz:
Evde en ucuz şekilde yaklaşık 2 TB hafızalı bir home server kurmak istesem yaklaşık maliyeti ne olur hocam? Jellyfin + Fotoğraf/Dosya yedeği amaçlı kullanmak istiyorum, ona göre bir bütçe hazırlayabilirsem gerçekleştirmek isterim.

Ben evimde kuracağım ama biri eller ellemez belli olmaz diye korkuyorum. Ailem benim odama kimseyi katmaz.

Ancak verinin uzun ömürlülüğü düşündürüyor beni. Google'ın batacağı yok sanırım.
Hocam fiziki hasar almadığı sürece kurumsal HDD'ler yıllarca çalışabilir. Herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Bulut depolama tamamen başka bir şey Google zaten güvenilir bir firma yıllardır var sorun yaşamazsınız hocam.

Evde en ucuz şekilde yaklaşık 2 TB hafızalı bir home server kurmak istesem yaklaşık maliyeti ne olur hocam? Jellyfin + Fotoğraf/Dosya yedeği amaçlı kullanmak istiyorum, ona göre bir bütçe hazırlayabilirsem gerçekleştirmek isterim.
Lenovo M720Q veya o tarz bir mini PC alınabilir veya intel NUC alabilirsiniz. Mini bilgisayarlar en son baktığımda 5.000-7.000 TL bandında bulunabiliyordu. 2 TB HDD'de yine araştırabilirsiniz hocam. Güncel piyasadaki fiyatlardan çok haberim yok.