Sosyal olsun, ana sayfa olsun bunları bir arada biriktirmiş olabilirsiniz diye merak ettim. DDoS saldırısı falan oluyor, onlara karşı ne yapıyorsunuz? Beni yanlış anlamayın ama merak ediyorum.

Hatta buna benzer bir video gördüm ama RAID depolama yok. Gerisi nasıl oluyor?

Cevaplarsanız mutlu olurum. İyi Sosyaller.

@Barış @utkuversus

Hocam bu benim bildiğim kadarıyla tabi doğrulamış değilim ama lokalde veya paylaşımlı depolama ünitesi (video depolama vs.) olarak kullanılıyor. Yani Techolay'ın host edildiği yer burası değildir diye düşünüyorum. Bu tarz profesyonel işler Tier 3 veya 4 veri merkezlerinde gerçekleştirilir.

TrueNAS ile ofise ağ üzerinden depolama koymuş Recep abi. 10 Gigabit Switch aldıktan sonra erkekler olur gibi :D

Video'nun yazısında açıklama yapılmış zaten:

"TrueNAS, açık kaynaklı ve ücretsiz bir ağa bağlı depolama (NAS) işletim sistemi. Güçlü ZFS dosya sistemi üzerine kurulu olan TrueNAS, gelişmiş veri bütünlüğü, yüksek performans ve kapsamlı depolama yönetimi özellikleri sunuyor. İster ev kullanıcısı olun ister küçük bir işletme; TrueNAS, kendi özel bulutunuzu oluşturmanız, medya sunucusu kurmanız veya merkezi bir yedekleme çözümü geliştirmeniz için size esnek ve güçlü bir platform sağlamayı amaçlıyor. "

Amaç ağa bağlı tüm cihazların erişebildiği merkezi bir depolama aygıtı. Devasa bir harici disk ancak ağa bağlanan herkes NAS cihazın IP adresinden diske erişebiliyor. Techolay'ın sunucusu ile durumun alakası yok.