Ateş Hekimoğlu 2

Yetkin
Merhabalar ben kendi çapımda Audution ile şarkılar yapıyorum fakat hiç yeterli olmuyor, bana yetecek düzeyde FL Studio öğrenip güzel bir şekilde dinlenebilir şarkılar yapmak istiyorum, Beat yapma hedefim yok. Hazır bir Beat'in üstüne kayıt alıp onu şarkı haline getirecek düzeyde bilsem yeter. Kısaca bana iyi ve anlaşılır bir şekilde mix & mastering öğrenebileceğim bir Udemy kursu veya ücretsiz bir kaynak önerir misiniz? Sıfırdan başlayacağım daha önce 1-2 saat kullandım programı üç beş nota yazıp çıktım.

Merhabalar ben kendi çapımda Audution ile şarkılar yapıyorum fakat hiç yeterli olmuyor, bana yetecek düzeyde FL Studio öğrenip güzel bir şekilde dinlenebilir şarkılar yapmak istiyorum, Beat yapma hedefim yok. Hazır bir Beat'in üstüne kayıt alıp onu şarkı haline getirecek düzeyde bilsem yeter. Kısaca bana iyi ve anlaşılır bir şekilde mix & mastering öğrenebileceğim bir Udemy kursu veya ücretsiz bir kaynak önerir misiniz? Sıfırdan başlayacağım daha önce 1-2 saat kullandım programı üç beş nota yazıp çıktım.
Biraz geç farkettim konuyu ama umarım yardımım dokunur.

Müzik için bir kursa para vermene gerek yok. İnternetteki ücretsiz kaynaklarla birlikte kendi deneyiminle gelişirsen sana yeter de artar.

Türkçe olarak, bunun teknik detayı ve bilimi için Emrah Çelik dışında güzel ve açıklayıcı birisini göremedim.

Fakat yabancı olarak da youtube üzerinden "FL Studio tutorial for beginners" yazarak başta FL studionun temellerini öğrenin. Ardından mixing tips vs. gibi şeylere geçin. Sonra da sevdiğiniz müzik tarzının tutoriallarına bakın.