gustavo

Üstün
Makaleler
4
Yer
Türkiye
Bir forum kurduk ama kullanıcıları nasıl siteye çekeceğiz, yardım edebilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir forum kurduk ama kullanıcıları nasıl siteye çekeceğiz, yardım edebilecek var mı?
  • Anahtar Kelime Araştırması: Hedef kitlenizin hangi anahtar kelimeleri aradığını öğrenmek.
  • Başlık ve Meta Açıklamaları: Forum başlıklarınız ve açıklamalarınız ilgi çekici ve anahtar kelime odaklı olmalı.
  • Düzenli İçerik Üretin: Forumunuzda düzenli olarak yeni tartışmalar açın.
  • URL Yapısı: URL’lerin kısa, anlaşılır ve anahtar kelime içermesine dikkat edin. Örneğin: siteadi.com/forum-destegi
  • Mobil Uyumluluk: Forumunuzu mobil cihazlar için optimize edin. Google, mobil uyumlu siteleri daha çok ödüllendiriyor.
  • İçerik Tohumu Ekme: Forumunuzda en az 10-15 ilgi çekici konu oluşturun ve yanıtlarla doldurun. Yeni kullanıcılar geldiğinde aktif bir forum görsün.
  • Cevaplanmamış Sorulara Odaklanma: Forum üyeleri aktif yanıtlar gördükçe daha fazla içerik paylaşacaktır.
  • Teşvik Sistemleri: Rütbe ve Rozetler: Aktif kullanıcılara ödüller, rozetler verin.
  • Küçük Ödüller: Örneğin, aylık en fazla katkı sağlayan kullanıcıya hediye çekleri veya indirimler sunabilirsiniz.
  • Gruplar ve Sayfalar: Facebook grupları, Twitter, Instagram gibi platformlarda forumunuzun topluluğunu oluşturun.
  • Anketler ve Tartışmalar: Forumda anketler başlatarak insanların fikirlerini paylaşmasını sağlayın.
  • Etkileyici Başlıklar: Başlıklar kullanıcıların dikkatini çekecek şekilde tasarlanmalı.
    Örneğin: “2024’te En Çok Kazandıracak Meslekler”, “Sizce Yapay Zeka İnsanları İşsiz Bırakır mı?”.
Zamanında bir forum sitesi açacaktım ve bu SEO forumu olacaktı. O plan suya düştüğü için hazırladığım yol haritamı sizlere bırakıyorum.

Flarum için ekstra eklentiler bulabilirsiniz örneğin:Flarum SEO - Flarum Community

Flarum, SEO konusunda yetersiz kalıyor. Bunun yerine, Discourse’u öneririm. Discourse, Flarum gibi sunucu veya SSH erişimi olan hostinglere ücretsiz olarak kurulabiliyor ve SEO konusunda daha başarılı bir performans sergiliyor.