Eliniz baya hızlı anlaşılan. Çarçabuk hazırlamışsınız.Live USB hazırladım, umarım Windows'a geri dönebilirim çünkü pek bir bilgim yok![]()
Kolay gelsin..
Eliniz baya hızlı anlaşılan. Çarçabuk hazırlamışsınız.Live USB hazırladım, umarım Windows'a geri dönebilirim çünkü pek bir bilgim yok![]()
Elde var 0.
Bunu nasıl normal bir USB gibi kullanabilirim?Yazdığım gibi. USB flash belleklerin yazılımını (firmware) kullanım amacına göre programlanabilir. Normal flash bellek gibi davranabilir (program/resim at, sil, değiştir), CDROM gibi davranabilir (elindeki o türden) ya da kötü amaçlı da kullanılabilir. Örneğin 'Bad USB' ya da 'Rubber Ducky'. USB flash bellek bir klavye gibi davranabilir ve (mesela) bir PC'ye komut gönderebilir ya da hackleyebilir.
Bu konuda ''uçuk!'' bir rus sitesine denk gediğimi hatırlıyorum.Araştırman lazım.
Önce bellekteki controller chip'i tespit etmen lazım. Mesela 'Chip Genius' ya da 'Flash Drive İnformation Extractor'. Bu programlar her zaman chip'i tespit edemiyor. Eğer bulabilirsen, chip için farklı bir firmware var mı bakman lazım. Firmware'i yazdırmak için genelde yanında programı ile birlikte gelir. BİOS güncelemesi gibi düşün.