Giriş

Selam millet, bugün size Flash oyunları nasıl indirip oynayabilirsiniz bunu göstereceğim. Adobe Flash 2021'de yok oldu, artık Flash oyun oynamak biraz daha zor bir hale geldi. Artık güvenlik ve çeşitli nedenlerle hiç bir yerde kullanılmıyor.

Ama bu rehber ile Flash oyunlara daha iyi bir erişim sağlayabileceğinizi düşünüyorum. Fazla uzatmadan nasıl Flash oyun indirebilirsiniz ve oynayabilirsiniz bakalım.

Rehber

1- Flash oyunları indirme

Flash oyunları indirmek için birkaç yönteminiz var. Garip bir şekilde bu oyunların dosyalarını düz bir şekilde koyan pek site yok.

1- Internet Archive

En basit yöntem bence internet arşivinden Flash oyun indirmek. Bu site içinde bayağı fazla Flash oyun var, ama çoğu oynadığım oyunu bulamadım. Zamanla daha fazla ekliyorlar, ama hala çoğu Flash oyun yok. Tek tek oyunların arşive buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca BlueMaxima (Flashpoint'in yaratıcısı) tarafından oluşturulan arşivlere de buradan ulaşabilirsiniz. Ama boyutları aşırı büyük olduğundan, arşivci değilseniz pek önermem.

Ekran görüntüsü_2024-04-06_19-16-30.webp

2- Oyun sitelerinden indirmek

Flash oyunları sitelerden indirmek için 1-2 yöntemimiz var. Kongregate, Oyunkuzusu, Miniplay gibi oyun sitelerinde oyunların çoğunu bulabilirsiniz.

İlk yöntemimiz ile oyuna sağ tıklayıp "Download .SWF" butonuna basıp, oyunu kolayca indirebilirsiniz.

Ekran görüntüsü_2024-04-06_20-05-59.webp

Diğer yöntem için, Firefox'a Download Video And Flash eklentisini kullanabilirsiniz. Chrome için aynı şeyi yapan bir şey aradım ama bulamadım maalesef. Bu yöntemde tarayıcımıza eklenti indirip, oyunu sitede başlatıp, eklentiden oyunu indirebilirsiniz. Eklenti site içinde Flash dosyalarını bulup indirmemize yarıyor. Bu yöntemi diğer yöntem işe yaramazsa deneyebilirsiniz.

Ekran görüntüsü_2024-04-06_20-03-54.webp

Ekran görüntüsü_2024-04-06_20-05-32.webp

3- Flashpoint Archive ile indirmek

Son yöntemimiz Flashpoint ile indirmek. Flashpoint muhtemelen en büyük Flash oyun arşivine sahip. Bu yöntem için Flashpoint sitesine gidip Flashpoint'i bilgisayarınıza yüklemeniz lazım. Ondan sonra oyunları yükleyebilirsiniz. Oyun indirme yöntemlerine baktığımıza göre, şimdi oyun çalıştırma kısmına geçebiliriz.

launcher.webp

2- Flash oyunları çalıştırma

1- Ruffle ile çalıştırma

Bazı sitelere gittiğinizde Ruffle logosunu görmüşsünüzdür. Ruffle bir Flash emülatörü. Son zamanlarda sitelerde Flash Player'in yerini aldı, ayrıca internetsiz de kullanılabiliyor. Ruffle son zamanlarda bayağı hız kazanmış proje, projeye Flash ile alakanız olduysa duyduğunuz isimler sponsor olmuş durumda.

Ekran görüntüsü_2024-04-06_20-42-51.webp

Oyun çalıştırma konusunda, eğer siteden oynuyorsanız %99 Ruffle ile oynatıyorlar. İnternetsiz bir şekilde oynamak isterseniz, sitesine girip indirebilirsiniz.

Ruffle ile internetsiz Flash oyunlar oynamak bayağı kolay, dosya konumunu seçin ve oynatın. Ayrıca bu programı varsayılan yapıp, SWF dosyalarına basıp oyunları o şekilde açabilirsiniz.

Ekran görüntüsü_2024-04-06_20-43-15.webp

Ekran görüntüsü_2024-04-06_20-47-45.webp

Ruffle çoğu oyunda güzel çalışsa da hala gitmesi gereken yol var. Ben performansını açıkçası pek beğenmedim. PCSX2'yi software modunda çalıştırdığımda gördüğüm işlemci kullanımın aynısını görüyorum. Tam ekrana alınca oyunlar slayt gösterisine dönebiliyorlar.

Ayrıca bazı oyunlar çok fena RAM yiyebiliyor, bir oyunda 3GB RAM yedi. Az RAM varsa problem yaratabilecek bir program. Ama geleceği açık görünüyor.

2- Flashpoint ile çalıştırmak

Flashpoint ile Flash oyun indirebildiğiniz gibi, oyun oynayabiliyorsunuz da. Flashpoint içinde oyun oynamanıza yardım edecek şeyler bulunmakta. Eğer çılgın biriyseniz ve 10TB hard disk satın alışınızı anlamlı hale getirmek isterseniz, 1.4TB'lık tüm oyunlar gelen ile bir arşivci sürümü de bulunmakta.

Ekran görüntüsü_2024-04-06_21-25-18.webp

2ba0b0bacfca071b03927f2d5ac8594435140ad1bdd01265891d50c763e0a27e 800.webp

3- Flash Player ile çalıştırmak (Önerilmez)

2020 yılından sonra Flash kullanmanız hiç önerilmez. Adobe'nin sitesinden bile indirilemiyor ve bir sürü güvenlik açığı var. En basitinden uzaktan kod çalıştırma açıkları bile var. Sırf bu yüzden bile yüklenmez bence. Ama eğer maceracı biriyseniz ve kendinize güveniyorsanız kullanabilirsiniz.

Kullanmanızın 1-2 artısı var. Ruffle gibi performans kaybı yaşamayacaksınız, ayrıca daha iyi bir uyumluluk sağlıyor. Ama bence bilgisayarı patlatmaya değmez.

_116323797_dc5ca6f8-9c14-4dc5-8fd1-e0fd96bfa1b2.webp

(Bonus) Lightspark

Lightspark açık kaynak kodlu bir Flash oynatıcı. Şu anda Flash API'lerinin %83 civarını halletmiş durumdalar. Ruffle'a göre daha eski ve arkasında daha az hareket olan bir proje. Şahsen kendim hiç kullanamadım maalesef. Ama denemek isterseniz Github sayfası burada.

280px-Lightspark_Logo.webp

Bitiş

Umarım bu rehber işinize yarar. 2000 ve 2010'larda internette oyun oynamışlar için büyük bir yere sahip Flash oyunlar. Çoğu ne kadar dandik veya değişik olsa da, aralarında bayağı güzel şeyler var. Hala eskiden oynadığım bazı oyunların isimleri aklımda duruyor.

Bu rehberde gösterdiğim yöntemler ile Flash oyun indirip, internetsiz bir şekilde oynayabilirsiniz. Herkese iyi günler diliyorum, NoobSoldier26 kaçar. ;)

Son düzenleme:
Giriş

Selam millet, bugün size Flash oyunları nasıl indirip oynayabilirsiniz bunu göstereceğim. Adobe Flash 2021'de yok oldu, artık Flash oyun oynamak biraz daha zor bir hale geldi. Artık güvenlik ve çeşitli nedenlerle hiç bir yerde kullanılmıyor.

Ama bu rehber ile Flash oyunlara daha iyi bir erişim sağlayabileceğinizi düşünüyorum. Fazla uzatmadan nasıl Flash oyun indirebilirsiniz ve oynayabilirsiniz bakalım.

Rehber

1- Flash oyunları indirme

Flash oyunları indirmek için birkaç yönteminiz var. Garip bir şekilde bu oyunların dosyalarını düz bir şekilde koyan pek site yok.

1- Internet Archive

En basit yöntem bence internet arşivinden Flash oyun indirmek. Bu site içinde bayağı fazla Flash oyun var, ama çoğu oynadığım oyunu bulamadım. Zamanla daha fazla ekliyorlar, ama hala çoğu Flash oyun yok. Tek tek oyunların arşive buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca BlueMaxima (Flashpoint'in yaratıcısı) tarafından oluşturulan arşivlere de buradan ulaşabilirsiniz. Ama boyutları aşırı büyük olduğundan, arşivci değilseniz pek önermem.

Eki Görüntüle 33258

2- Oyun sitelerinden indirmek

Flash oyunları sitelerden indirmek için 1-2 yöntemimiz var. Kongregate, Oyunkuzusu, Miniplay gibi oyun sitelerinde oyunların çoğunu bulabilirsiniz.

İlk yöntemimiz ile oyuna sağ tıklayıp "Download .SWF" butonuna basıp, oyunu kolayca indirebilirsiniz.

Eki Görüntüle 33275

Diğer yöntem için, Firefox'a Download Video And Flash eklentisini kullanabilirsiniz. Chrome için aynı şeyi yapan bir şey aradım ama bulamadım maalesef. Bu yöntemde tarayıcımıza eklenti indirip, oyunu sitede başlatıp, eklentiden oyunu indirebilirsiniz. Eklenti site içinde Flash dosyalarını bulup indirmemize yarıyor. Bu yöntemi diğer yöntem işe yaramazsa deneyebilirsiniz.

Eki Görüntüle 33277
Eki Görüntüle 33276

3- Flashpoint Archive ile indirmek

Son yöntemimiz Flashpoint ile indirmek. Flashpoint muhtemelen en büyük Flash oyun arşivine sahip. Bu yöntem için Flashpoint sitesine gidip Flashpoint'i bilgisayarınıza yüklemeniz lazım. Ondan sonra oyunları yükleyebilirsiniz. Oyun indirme yöntemlerine baktığımıza göre, şimdi oyun çalıştırma kısmına geçebiliriz.

Eki Görüntüle 33293

2- Flash oyunları çalıştırma

1- Ruffle ile çalıştırma

Bazı sitelere gittiğinizde Ruffle logosunu görmüşsünüzdür. Ruffle bir Flash emülatörü. Son zamanlarda sitelerde Flash Player'in yerini aldı, ayrıca internetsiz de kullanılabiliyor. Ruffle son zamanlarda bayağı hız kazanmış proje, projeye Flash ile alakanız olduysa duyduğunuz isimler sponsor olmuş durumda.

Eki Görüntüle 33295

Oyun çalıştırma konusunda, eğer siteden oynuyorsanız %99 Ruffle ile oynatıyorlar. İnternetsiz bir şekilde oynamak isterseniz, sitesine girip indirebilirsiniz.

Ruffle ile internetsiz Flash oyunlar oynamak bayağı kolay, dosya konumunu seçin ve oynatın. Ayrıca bu programı varsayılan yapıp, SWF dosyalarına basıp oyunları o şekilde açabilirsiniz.

Eki Görüntüle 33294
Eki Görüntüle 33296

Ruffle çoğu oyunda güzel çalışsa da hala gitmesi gereken yol var. Ben performansını açıkçası pek beğenmedim. PCSX2'yi software modunda çalıştırdığımda gördüğüm işlemci kullanımın aynısını görüyorum. Tam ekrana alınca oyunlar slayt gösterisine dönebiliyorlar.

Ayrıca bazı oyunlarda çok fena RAM yiyebiliyor, bir oyunda 3GB RAM yedi. Az RAM varsa problem yaratabilecek bir program. Ama geleceği açık görünüyor.

2- Flashpoint ile çalıştırmak

Flashpoint ile Flash oyun indirebildiğiniz gibi, oyun oynayabiliyorsunuz da. Flashpoint içinde oyun oynamanıza yardım edecek şeyler bulunmakta. Eğer çılgın biriyseniz ve 10TB hard disk satın alışınızı anlamlı hale getirmek isterseniz, 1.4TB'lık tüm oyunlar gelen ile bir arşivci sürümü de bulunmakta.

Eki Görüntüle 33308
Eki Görüntüle 33298

3- Flash Player ile çalıştırmak (Önerilmez)

2020 yılından sonra Flash kullanmanız hiç önerilmez. Adobe'nin sitesinden bile indirilemiyor ve bir sürü güvenlik açığı var. En basitinden uzaktan kod çalıştırma açıkları bile var. Sırf bu yüzden bile yüklenmez bence. Ama eğer maceracı biriyseniz ve kendinize güveniyorsanız kullanabilirsiniz.

Kullanmanızın 1-2 artısı var. Ruffle gibi performans kaybı yaşamayacaksınız, ayrıca daha iyi bir uyumluluk sağlıyor. Ama bence bilgisayarı patlatmaya değmez.

Eki Görüntüle 33300

(Bonus) Lightspark

Lightspark açık kaynak kodlu bir Flash oynatıcı. Şu anda Flash API'lerinin %83 civarını halletmiş durumdalar. Ruffle'a göre daha eski ve arkasında daha az hareket olan bir proje. Şahsen kendim hiç kullanamadım maalesef. Ama denemek isterseniz Github sayfası burada.

Eki Görüntüle 33305

Bitiş

Umarım bu rehber işinize yarar. 2000 ve 2010'larda internette oyun oynamışlar için büyük bir yere sahip Flash oyunlar. Çoğu ne kadar dandik veya değişik olsa da, aralarında bayağı güzel şeyler var. Hala eskiden oynadığım bazı oyunların isimleri aklımda duruyor.

Bu rehberde gösterdiğim yöntemler ile Flash oyun indirip, internetsiz bir şekilde oynayabilirsiniz. Herkese iyi günler diliyorum, NoobSoldier26 kaçar. ;)

İşte aradığım şey!

Flaah Player kullanmayı ayrıntılı yazsaydınız keşke. Bu tarayıcıları portable flash player çalışacak şekilde yapmışlar. Normal kullanmaya sakın kalkmayın. Hem flash player var hem eski sürüm hem de ne ekleyip çıkarılmış belli değil. Açıp oyun oynamaya kullanın.

Her şey vaktinde güzel 2024 yılında web siteden oyun oynama kültürü kaldığını sanmıyorum.

Flaah Player kullanmayı ayrıntılı yazsaydınız keşke. Bu tarayıcıları portable flash player çalışacak şekilde yapmışlar. Normal kullanmaya sakın kalkmayın. Hem flash player var hem eski sürüm hem de ne ekleyip çıkarılmış belli değil. Açıp oyun oynamaya kullanın.

Her şey vaktinde güzel 2024 yılında web siteden oyun oynama kültürü kaldığını sanmıyorum.
Adobe Flash Player 9, Macromedia Flash Player 5,8 Kullanıyorum, umarım virüs yemem.

giriş

Selam millet, bugün size flash oyunları nasıl indirip oynayabilirsiniz bunu göstereceğim. Adobe flash 2021'de yok oldu, artık flash oyun oynamak biraz daha zor bir hale geldi. Artık güvenlik ve çeşitli nedenlerle hiçbir yerde kullanılmıyor.

Ama bu rehber ile flash oyunlara daha iyi bir erişim sağlayabileceğinizi düşünüyorum. Fazla uzatmadan nasıl flash oyun indirebilirsiniz ve oynayabilirsiniz bakalım.

rehber

1- flash oyunları indirme

1- ınternet archive

En basit yöntem bence internet arşivinden flash oyun indirmek. Bu site içinde bayağı fazla flash oyun var, ama çoğu oynadığım oyunu bulamadım. Zamanla daha fazla ekliyorlar, ama hala çoğu flash oyun yok. Tek tek oyunların arşive buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca bluemaxima (flashpoint'in yaratıcısı) tarafından oluşturulan arşivlere de buradan ulaşabilirsiniz. Ama boyutları aşırı büyük olduğundan, arşivci değilseniz pek önermem.

Eki Görüntüle 33258

2- oyun sitelerinden indirmek

İlk yöntemimiz ile oyuna sağ tıklayıp "download .SWF" butonuna basıp, oyunu kolayca indirebilirsiniz.

Eki Görüntüle 33275

Diğer yöntem için, Firefox'a Download Video And Flash eklentisini kullanabilirsiniz. Chrome için aynı şeyi yapan bir şey aradım ama bulamadım maalesef. Bu yöntemde tarayıcımıza eklenti indirip, oyunu sitede başlatıp, eklentiden oyunu indirebilirsiniz. Eklenti site içinde flash dosyalarını bulup indirmemize yarıyor. Bu yöntemi diğer yöntem işe yaramazsa deneyebilirsiniz.

Eki Görüntüle 33277
Eki Görüntüle 33276

3- flashpoint archive ile indirmek

Son yöntemimiz flashpoint ile indirmek. Flashpoint muhtemelen en büyük flash oyun arşivine sahip. Bu yöntem için flashpoint sitesine gidip Flashpoint'i bilgisayarınıza yüklemeniz lazım. Ondan sonra oyunları yükleyebilirsiniz. Oyun indirme yöntemlerine baktığımıza göre, şimdi oyun çalıştırma kısmına geçebiliriz.

Eki Görüntüle 33293

2- flash oyunları çalıştırma

1- ruffle ile çalıştırma

Bazı sitelere gittiğinizde ruffle logosunu görmüşsünüzdür. Ruffle bir flash emülatörü. Son zamanlarda sitelerde flash Player'in yerini aldı, ayrıca internetsiz de kullanılabiliyor. Ruffle son zamanlarda bayağı hız kazanmış proje, projeye flash ile alakanız olduysa duyduğunuz isimler sponsor olmuş durumda.

Eki Görüntüle 33295

Oyun çalıştırma konusunda, eğer siteden oynuyorsanız %99 ruffle ile oynatıyorlar. İnternetsiz bir şekilde oynamak isterseniz, sitesine girip indirebilirsiniz.

Ruffle ile internetsiz flash oyunlar oynamak bayağı kolay, dosya konumunu seçin ve oynatın. Ayrıca bu programı varsayılan yapıp, SWF dosyalarına basıp oyunları o şekilde açabilirsiniz.

Eki Görüntüle 33294
Eki Görüntüle 33296

Ayrıca bazı oyunlar çok fena RAM yiyebiliyor, bir oyunda 3GB RAM yedi. Az RAM varsa problem yaratabilecek bir program. Ama geleceği açık görünüyor.

2- flashpoint ile çalıştırmak

Flashpoint ile flash oyun indirebildiğiniz gibi, oyun oynayabiliyorsunuz da. Flashpoint içinde oyun oynamanıza yardım edecek şeyler bulunmakta. Eğer çılgın biriyseniz ve 10TB hard disk satın alışınızı anlamlı hale getirmek isterseniz, 1.4TB'lık tüm oyunlar gelen ile bir arşivci sürümü de bulunmakta.

Eki Görüntüle 33308
Eki Görüntüle 33298

3- flash Player ile çalıştırmak (önerilmez)

2020 yılından sonra flash kullanmanız hiç önerilmez. Adobe'nin sitesinden bile indirilemiyor ve bir sürü güvenlik açığı var. En basitinden uzaktan kod çalıştırma açıkları bile var. Sırf bu yüzden bile yüklenmez bence. Ama eğer maceracı biriyseniz ve kendinize güveniyorsanız kullanabilirsiniz.

Eki Görüntüle 33300

(bonus) lightspark

Lightspark açık kaynak kodlu bir flash oynatıcı. Şu anda flash API'lerinin %83 civarını halletmiş durumdalar. Ruffle'a göre daha eski ve arkasında daha az hareket olan bir proje. Şahsen kendim hiç kullanamadım maalesef. Ama denemek isterseniz GitHub sayfası burada.

Eki Görüntüle 33305

bitiş

Umarım bu rehber işinize yarar. 2000 ve 2010'larda internette oyun oynamışlar için büyük bir yere sahip flash oyunlar. Çoğu ne kadar dandik veya değişik olsa da, aralarında bayağı güzel şeyler var. Hala eskiden oynadığım bazı oyunların isimleri aklımda duruyor.

Bu rehberde gösterdiğim yöntemler ile flash oyun indirip, internetsiz bir şekilde oynayabilirsiniz. Herkese iyi günler diliyorum, noobsoldier26​

Ah be flash Player küçükkken misafirlikte veya en sevdiğim kuzenler bize geldiği zaman flash oyunlar oynardık 😭

Daha güvende olmak için, kullanırken bilgisayarınızın internetini kapatabilirsiniz.

Hocam en güvenilir yol bluemaxima flashpointmi yoksa internet archiveden oyunları indirmek mi?

Son düzenleme:
Daha güvende olmak için, kullanırken bilgisayarınızın internetini kapatabilirsiniz.
Kaspersky'a güvenim tam ama yaparım hocam.

Ah be flash Player küçükkken misafirlikte veya en sevdiğim kuzenler bize geldiği zaman flash oyunlar oynardık 😭

Hocam en güvenilir yol bluemaxima flashpointmi yoksa internet archiveden oyunları indirmek mi?

Ben internet archivden yükleyip Flash Player 9 ile oynuyorum. Bazen sürüm eski hatası veriyor sadece bana sorarsanız ikisi de güvenilir değil gibi flashpoint desen pek güvenilir gelmiyor, Flash Player desteği de bitti. Flash Player daha basit ancak flashpoint daha güvenilir gibi. İnterneti kesip oynarsanız bence kesinlikle Flash Player daha iyi.

Hocam bana sorarsanız ruffle en iyisi. Hem güvenilir hem de flash Player gibi basit. Ama size kalmış tabii ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky'a güvenim tam ama yaparım hocam.

Ben internet archivden yükleyip flash Player 9 ile oynuyorum. Bazen sürüm eski hatası veriyor sadece bana sorarsanız ikisi de güvenilir değil gibi flashpoint desen pek güvenilir gelmiyor, flash Player desteği de bitti. Flash Player daha basit ancak flashpoint daha güvenilir gibi. İnterneti kesip oynarsanız bence kesinlikle flash Player daha iyi.

Hocam bana sorarsanız ruffle en iyisi. Hem güvenilir hem de flash Player gibi basit. Ama size kalmış tabii ki.

Evet hocam ama keşke flashın desteği kesilmeseydi 2020'in son darbesi flashdan gelmişti o seneler :(