Linux Mint sistemde Flatpak paket Brave kurulu. Brave'in eriştiği ve yapabildiği şeyler ekran görüntüsünde yazıyor. Sizce Flatpak paket Brave kullanmamalı mıyım?

2.webp

Linux Mint sistemde Flatpak paket Brave kurulu. Brave'in eriştiği ve yapabildiği şeyler ekran görüntüsünde yazıyor. Sizce Flatpak paket Brave kullanmamalı mıyım?

Eki Görüntüle 139245
Hocam normal uygulama da aynı isimlere sahip ki ve izinleri de gayet normal izinler gibi geldi bana.

Official flatpakse indirin. Ben tarayicilarimi genelde native severim o sebeple kurucu scriptini kullaniyorum.

Usenmedim hepsini teker teker yaziyorum, kaynagim ise burasi:

1) E Webcami kullanamazsan nasil goruntulu konusma yapacaksin, gayet normal izin.
2) Indirilenler klasorune yazma ve okuma izni, yani seni bilmem de gayet makul bence.
3) Ekran kaydi konusunda alisiyor, gerekli.
4) Bir cache yoneticisinin soketi, normal.
5) config/kioslaverc, KDE var IO var gorebilecegin gibi. Masaustu entegrasyonu
6) .local/share/applications lokal olarak kurulan uygulamalarin .desktop (baslat ekranindaki kisayollarini) depolar. Normal.
6) .config/dconf, GNOME konfigurasyonu, entegrasyon, UI entegrasyonu bilmemne.
7) .local/share/icons, ikonlarin hakkinda guvenlikten korkacagini sanmiyorum.
8) /etc icine yazma ve okuma, fantastik guclu bir izin ama kapsami muhtemelen kucuktur, hosts dosyasina falan erismesi lazim haliyle.
9) Desktop folder, masaustunuz.
10) User runtime subfolder dconf, kullanici tercihleri vs.
11) User settings, yine aynisi.
12) Legacy windowing system, hala Waylande portlamamis esekler.
13) Network access, yok canim daha neler!
14) Microphone access and audio playback, muzik seviyosunuzdur herhal.
15) Auditable code, begenmiyorsan ya da merak ettiysen yigidin mali meydanda diyor.
16) Software developer is verified, evet yapimcisi eski Firefox yoneticisi olan cakma cinsiyetci.

Son düzenleme: