Merhaba arkadaşlar. Bu bahsettiğim uçak modeli satıştan kalktığı için bu konuyu açtım. Normalde zaten korsana destek verilmediğini biliyorum. Bu modeli ücretsiz nereden indirebilirim? Bir yerden indirip kurdum ama kokpit içindeki tuşlarin hiçbiri çalışmıyor yani anlayacaginiz uçak tepki vermiyor ama çalışıyor. Bir de Flight Simulator X'te tecrübesi olan arkadaşlar var mı? Varsa yardımcı olabilirler mi? Teşekkürler.
Bir başka forumda da kullanıcıların FSX için PMDG'lerin satıştan kaldırıldığını teyit ettiğini görüyorum.
PMDG B737-800 NGX modelini resmi olarak indirmenin en iyi yolu, PMDG'nin kendi web sitesinden veya yetkili satıcılardan satın almaktır. Ancak, bu modelin satıştan kalktığı doğrulanmışsa, ücretsiz indirmeler genellikle sorunlu olabiliyor ve desteklenmiyor.
Uçağın çalışmaması ve kokpit tuşlarının tepki vermemesiyle ilgili olarak aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:
1.
Yükleme Kontrolü:
- Uçağı kurduğunuz dosyanın tam ve düzgün bir şekilde yüklendiğinden emin olun. Yanlış yüklenen dosyalar sorun yaratabilir.
2.
Gereksinimler:
- PMDG B737-800 NGX’nin çalışması için gerekli olabilecek ek yazılımların (örneğin SP1, SP2 güncellemeleri) kurulu ve güncel olduğundan emin olun.
3.
Eklentileri Kontrol Etme:
- FSX içindeki diğer eklentilerle uyumsuzluk olabileceğini kontrol edin. Gereksiz eklentileri devre dışı bırakmayı deneyin.
4.
Klavye ve Kontrol Cihazları:
- Uçağın kontrollerini sağlamak için klavye veya joystick ayarlarını kontrol edin. Bazı durumlarda, muhtemelen kontrol cihazınızın ayarları eksik olabilir.
5.
Forum ve Topluluk Desteği:
- PMDG ve Flight Simulator kullanıcıları için özel forumlarda destek arayışında bulunabilirsiniz. (Örneğin, Avsim gibi forumlar).
Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, daha fazla teknik bilgi almak için alternatif uçak modifikasyonları veya benzer modeller aramak isteyebilirsiniz. Ancak ücretsiz ve yasal olmayan indirme kaynaklarını kullanmaktan kaçınmalısınız.