Merhaba, ilk başlarda biraz zor ve joystick/kol yok ise daha zor olabilir.
Benim de çok bilgim yok tamamen oyunda oynayarak öğrendiklerimi kısaca bahsedebilirim. Yanlışım varsa ki olabilir, özür dilerim.
Auto pilot sadece gideceği yeri izliyor. Auto gaz açsan bile gaz kolunu CL'de tutman lazımki gerektiği yerde kendisi hızlandırıp, gazı bıraksın. Yavaşlatma yapmaz. Yavaşlamak için senin hızı manuel olarak önünde bulunan SPD ekranını ayarlayıp onaylatman lazım. Auto pilot ve gaz ona göre kendisi işini yapacaktır.
Kullandığın uçağa bağlı olarak mesela Airbus uçağında gaz kolunda küçük ibareler var.
CL, Flex, To/Ga gibi. Kalkışta TO/GA ile devam ediyorsun ama belli bir yerde mesela Auto pilota vereceğin zaman gaz kolunu CL duruma getirmen gerek. Auto pilot vs açsanda o kol TO/GA da kaldığı zaman sürekli knot hızın artar. Flybywire uçağı için ise, ilk önce tablette ayar yapman gerekiyor. Çünkü gaz kolu stabilize şekilde başlamıyor. Tablette bir kere ayarlarda kalibre edince bir daha bozulmuyor.
İniş/alçalma içinde şöyle bir şey diyebilirim. Maalesef bütün havalimanları için yaklaşma, alçalma vs tam adapte değil. Bu yüzden ben tamamen kendim göz kararı iniyorum. Ama bazı limanlarda çok güzel yaklaştırıp alçaltıyor. Sen sadece tekeri koyarken devralabiliyorsun.
İnerken gaz kolunu hiçbir şekilde ellemiyoruz, CL kısmında kalıyor. Taki yere teker koyana kadar. Direk reverse thurst(ters itiş)'a alman gerekecek.