Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Tutorial izledim birkaç tane, kalkışa kadar her şey uygun gidiyor ancak sonrasında birkaç problem çıkıyor. Örnek veriyorum, oto pilot speed'i sabit tutmuyor oto gaz açık olması rağmen, yok oluyor, gerekli descent nm sınırına geldiğimde otopilot piste yaklaştığında yeterince alçalmış olmuyor vb. Bir de kalkışa kadar tamam her şey ancak iniş aşamasında yapmam gerekenleri tam olarak anlayamıyorum. Gördüğüm tüm tutoriallar inanılmaz detaylı anlatıyor.

Tutorial izledim birkaç tane, kalkışa kadar her şey uygun gidiyor ancak sonrasında birkaç problem çıkıyor. Örnek veriyorum, oto pilot Speed'i sabit tutmuyor oto gaz açık olması rağmen, yok oluyor, gerekli descent nm sınırına geldiğimde otopilot piste yaklaştığında yeterince alçalmış olmuyor vb. bir de kalkışa kadar tamam her şey ancak iniş aşamasında yapmam gerekenleri tam olarak anlayamıyorum. Gördüğüm tüm tutoriallar inanılmaz detaylı anlatıyor.

Merhaba, ilk başlarda biraz zor ve joystick/kol yok ise daha zor olabilir.
Benim de çok bilgim yok tamamen oyunda oynayarak öğrendiklerimi kısaca bahsedebilirim. Yanlışım varsa ki olabilir, özür dilerim.

Auto pilot sadece gideceği yeri izliyor. Auto gaz açsan bile gaz kolunu CL'de tutman lazımki gerektiği yerde kendisi hızlandırıp, gazı bıraksın. Yavaşlatma yapmaz. Yavaşlamak için senin hızı manuel olarak önünde bulunan SPD ekranını ayarlayıp onaylatman lazım. Auto pilot ve gaz ona göre kendisi işini yapacaktır.

Kullandığın uçağa bağlı olarak mesela Airbus uçağında gaz kolunda küçük ibareler var.
CL, Flex, To/Ga gibi. Kalkışta TO/GA ile devam ediyorsun ama belli bir yerde mesela auto pilota vereceğin zaman gaz kolunu CL duruma getirmen gerek. Auto pilot vs açsanda o kol TO/GA da kaldığı zaman sürekli knot hızın artar. Kol veya joystick ile oynuyorsan Flybywire uçağı için ise, ilk önce tablette ayar yapman gerekiyor. Çünkü gaz kolu stabilize şekilde başlamıyor. Tablette bir kere ayarlarda kalibre edince bir daha bozulmuyor.

İniş/alçalma içinde şöyle bir şey diyebilirim. Maalesef bütün havalimanları için yaklaşma, alçalma vs tam adapte değil. Bu yüzden ben tamamen kendim göz kararı iniyorum. Ama bazı limanlarda çok güzel yaklaştırıp alçaltıyor. Sen sadece tekeri koyarken devralabiliyorsun.

İnerken gaz kolunu hiçbir şekilde ellemiyoruz, CL kısmında kalıyor. Taki yere teker koyana kadar. Direk reverse thurst(ters itiş)'a alman gerekecek.

Gaz kolu genel olarak climb ayarında duruyor zaten aslında, hızı zaten SPD ekranında örnek veriyorum 230knot ayarına getiriyorum ve sağ tık basıyorum, nokta çıkıyor ama bir yerden sonra hız yok oluyor nedense, 2. sorun ise dediğim gibi descent nm sınırına geldiğimde otopilotun nedense gerekli irtifaya gerekli zamanda getirmemesi.

Benim de çok bilgim yok tamamen oyunda oynarak öğrendiklerimi kısaca bahsedebilirim. Yanlışım varsa ki olabilir, özür dilerim.

Auto pilot sadece gideceği yeri izliyor. Auto gaz açsan bile gaz kolunu CL'de tutman lazımki gerektiği yerde kendisi hızlandırıp, gazı bıraksın. Yavaşlatma yapmaz. Yavaşlamak için senin hızı manuel olarak önünde bulunan SPD ekranını ayarlayıp onaylatman lazım. Auto pilot ve gaz ona göre kendisi işini yapacaktır.

Kullandığın uçağa bağlı olarak mesela Airbus uçağında gaz kolunda küçük ibareler var.
CL, Flex, To/Ga gibi. Kalkışta TO/GA ile devam ediyorsun ama belli bir yerde gaz kolunu CL duruma getirmen gerek. Auto pilot vs açsanda o kol TO/GA da kaldığı zaman sürekli knot hızın artar. Flybywire uçağı için ise, ilk önce tablette ayar yapman gerekiyor. Çünkü gaz kolu stabilize şekilde başlamıyor. Tablette bir kere ayarlarda kalibre edince bir daha bozulmuyor.

İniş/alçalma içinde şöyle bir şey diyebilirim. Maalesef bütün havalimanları için yaklaşma, alçalma vs tam adapte değil. Bu yüzden ben tamamen kendim göz kararı iniyorum. Ama bazı limanlarda çok güzel yaklaştırıp alçaltıyor. Sen sadece tekeri koyarken devralabiliyorsun.

İnerken gaz kolunu hiçbir şekilde ellemiyoruz, CL kısmında kalıyor. Taki yere teker koyana kadar. Direk reverse thurst(ters itiş)'a alman gerekecek.

Benim de çok bilgim yok tamamen oyunda oynayarak öğrendiklerimi kısaca bahsedebilirim. Yanlışım varsa ki olabilir, özür dilerim.

CL, Flex, To/Ga gibi. Kalkışta TO/GA ile devam ediyorsun ama belli bir yerde mesela Auto pilota vereceğin zaman gaz kolunu CL duruma getirmen gerek. Auto pilot vs açsanda o kol TO/GA da kaldığı zaman sürekli knot hızın artar. Flybywire uçağı için ise, ilk önce tablette ayar yapman gerekiyor. Çünkü gaz kolu stabilize şekilde başlamıyor. Tablette bir kere ayarlarda kalibre edince bir daha bozulmuyor.

Onun dışında havada yine mcdu paneli ile yapılan onlarca şey var aslında, ancak sanırım deli önemli değiller en azından başlangıç için. Zaten takeoff yapmadan simbrief üzerinden gerekli yerleri az çok dolduruyorum Flight plandir fuel preddir vs.

Gaz kolu genel olarak climb ayarında duruyor zaten aslında, hızı zaten SPD ekranında örnek veriyorum 230knot ayarına getiriyorum ve sağ tık basıyorum, nokta çıkıyor ama bir yerden sonra hız yok oluyor nedense, 2. sorun ise dediğim gibi descent nm sınırına geldiğimde otopilotun nedense gerekli irtifaya gerekli zamanda getirmemesi.

Onun dışında havada yine mcdu paneli ile yapılan onlarca şey var aslında, ancak sanırım deli önemli değiller en azından başlangıç için. Zaten takeoff yapmadan simbrief üzerinden gerekli yerleri az çok dolduruyorum Flight plandir fuel preddir vs.

Hmm. Climb'e alırken bir mouse click sesi gibi bir ses geliyor, o anda durması gerekiyor. Birde SPD yi ayarladığında noktanın gitmesi gerekiyor. Nokta işareti gitmiyorsa o onaylanmıyor. Nokta işareti olanlar oto pilot ve oto gaz kontrolünde oluyor.

Normalde SPD'yi ayarlayıp tıklayınca o nokta işareti gidiyordu. Nokta işaretinin gitmesi gerekiyor. HDG'de aynı şekilde.

Aynen başlangıç için bir çok şeyi atlayabilirsin. Temeli öğrenip detaylara yavaş yavaş girmek daha iyi olur. Çünkü oralara ben hala girmiyorum uğraşamıyorum. Zaten işten güçten zaman kalmıyor birde 2 saat pre-plan yapamıyorum çoğu zaman. :D

Hmm. Climb'e alırken bir mouse Click sesi gibi bir ses geliyor, o anda durması gerekiyor. Bir de SPD'yi ayarladığında noktanın gitmesi gerekiyor. Nokta işareti gitmiyorsa o onaylanmıyor. Nokta işareti olanlar oto pilot ve oto gaz kontrolünde oluyor.

Normalde SPD'yi ayarlayıp tıklayınca o nokta işareti gidiyordu. Nokta işaretinin gitmesi gerekiyor. Hdg'de aynı şekilde.

Tik sesi geliyor dediğiniz gibi, hdg? Aslında Discord üzerinden bunları tartışabilsek mükemmel olurdu :D

Tik sesi geliyor dediğiniz gibi, hdg? Aslında Discord üzerinden bunları tartışabilsek mükemmel olurdu :D
HDG olan uçağın gitmesini istediğini yönü ayarladığın tuş. Ondada nokta var mesela, auto pilot belirlenen güzergaha götürüyor. Eğer dersen ben şurdan kendim gidicem HDG yi aynı SPD gibi kullanarak uçağı döndürebiliyorsun.

Discord üzerinden tabiki yardımcı olabilirim. Ben gece çalıştığım için şuan müsait değilim maalesef :D Ama ekleyebilirim ve izin günlerimde yardımcı olabilirim tabiki.

Ben direkt Flight plandan gerekli noktaları aktardığım için hdg ayarı yapmıyorum aslında, oto pilot kendisi dönüşleri hallediyor, acelem yok eklerseniz müsait olduğumuz bir zaman konuşabiliriz tabii ki.
them27

Hdg olan uçağın gitmesini istediğini yönü ayarladığın tuş. Ondada nokta var mesela, Auto pilot belirlenen güzergaha götürüyor. Eğer dersen ben şuradan kendim gideceğim hdg yi aynı SPD gibi kullanarak uçağı döndürebiliyorsun.

Discord üzerinden tabii ki yardımcı olabilirim. Ben gece çalıştığım için şu an müsait değilim maalesef :D ama ekleyebilirim ve izin günlerimde yardımcı olabilirim tabii ki.

Ben direkt Flight plandan gerekli noktaları aktardığım için hdg ayarı yapmıyorum aslında, oto pilot kendisi dönüşleri hallediyor, acelem yok eklerseniz müsait olduğumuz bir zaman konuşabiliriz tabii ki.
them27
Evet plandan aktarınca gerek kalmıyor. Ben mesela hiç o işleri bilmem ve uğraşamıyorum. Oyun içinden direk seçip devam ediyorum.
Discord üzerinden ekliyorum.
ayskan

*Ekleyemedim, kullanıcı bulunamadı dedi ama yanlış yazmış olabilir misin?

Evet plandan aktarınca gerek kalmıyor. Ben mesela hiç o işleri bilmem ve uğraşamıyorum. Oyun içinden direk seçip devam ediyorum.
Discord üzerinden ekliyorum.
ayskan

*Ekleyemedim, kullanıcı bulunamadı dedi ama yanlış yazmış olabilir misin?
E'si silinmiş :D ethem27 olacak