Bu öneri hâlihazırda uygulamadadır.

VENGEANCE ANGEL

Üstün
Makaleler
1
Yer
ANKARA
Herkese hayırlı geceler.

Diğer sitede de canımı sıkan ve maalesef burada da dikkatimi çeken bir olaydan bahsetmek istiyorum.

Mesela bir konuyla alakalı bir soru soruldu. Örneğin: "X marka Y model bir parça var, Alınır mı?" gibisinden konu açılıyor ve herkes alt alta aynı şeyleri yazıyor; "Alınır, alınır, alınır..."
Birisinin söylemesinin yeteceğini düşünüyorum. 3-5 kişinin alınır demesi yerine, bir kişinin alınır demesini + olarak puanlayabilir veya beğeni emojisi atabiliriz. Böylece konuda mesaj kalabalığı olmaz, farklı bir cevap ararken hep aynı şeyleri görmemiş oluruz.

Ekstra söyleyecek bir şeyi olan yine söyleyebilir tabi ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese hayırlı geceler.

Diğer sitede de canımı sıkan ve maalesef burada da dikkatimi çeken bir olaydan bahsetmek istiyorum.

Mesela bir konuyla alakalı bir soru soruldu. Örneğin: "X marka Y model bir parça var, Alınır mı?" gibisinden konu açılıyor ve herkes alt alta aynı şeyleri yazıyor; "Alınır, alınır, alınır..."
Birisinin söylemesinin yeteceğini düşünüyorum. 3-5 kişinin alınır demesi yerine, bir kişinin alınır demesini + olarak puanlayabilir veya beğeni emojisi atabiliriz. Böylece konuda mesaj kalabalığı olmaz, farklı bir cevap ararken hep aynı şeyleri görmemiş oluruz.

3-4 kişinin söylemesi alacak kişiye güven verir bence. Fakat 4'ün üstü gereksiz bence.

Herkese hayırlı geceler.

Mesela bir konuyla alakalı bir soru soruldu. Örneğin: "X marka y model bir parça var, alınır mı?" gibisinden konu açılıyor ve herkes alt alta aynı şeyleri yazıyor; alınır, alınır, alınır...
Birisinin söylemesinin yeteceğini düşünüyorum. 3-5 kişinin alınır demesi yerine, bir kişinin alınır demesini artı olarak puanlayabilir veya beğeni emojisi atabiliriz. Böylece konuda mesaj kalabalığı olmaz, farklı bir cevap ararken hep aynı şeyleri görmemiş oluruz.

Ekstra söyleyecek bir şeyi olan yine söyleyebilir tabii ki.

Güzel bir öneri ama alınır yazmak yeterli değil bir ürünün önerecekseniz neden önerdiğinizi de belirtmelisiniz diye düşünüyorum yani ilk alınır'dan sonra yazılanlar açıklamaya sahip olmalı diye düşünüyorum.

3-4 kişinin söylemesi alacak kişiye güven verir bence. Fakat 4'ün üstü gereksiz bence.
İşte bunun yerine hani bir kişinin söylediğini onaylamak amacıyla beğenebiliriz, yandan puan verip + layabiliriz diye düşünüyorum.

Güzel bir öneri ama alınır yazmak yeterli değil bir ürünün önerecekseniz neden önerdiğinizi de belirtmelisiniz diye düşünüyorum yani ilk alınır'dan sonra yazılanlar açıklamaya sahip olmalı diye düşünüyorum.
Örnek vermiştim zaten, ekstra söyleyecek bir şeyi olan da söyleyebilir dedim o yüzden. Herkesin deneyimi farklı olabiliyor neticede.

• Konu altına var olan bir mesajı tekrar yazmak yerine "Beğen" butonunu kullanın.
Bu kural zaten var ama ne kadar uygulanıyor bilmiyorum.
Ben hiç görmedim. Madem böyle bir kural var, Techolay Ailesi olarak üzerine düşmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Mesajların arasında birkaç dakika varsa olabilir, yorum sahibi sayfayı yenilememiştir mesela ama mesajların arasında misal 10 dakika ve üstü süre farkı varsa orada sorun var demektir. Bildiğim kadarıyla raporlarsanız ceza veriliyor bu C+P kişiler için. Öbür türlü de dediğim gibi.

Bir şeye alınır dersin ama neden alınacağını söylemelisin. Böylece öneri isteyen daha çok bilgi sahibi olur alacağı ürün hakkında.

Yukarıda yazılan kural TP'de de var. Kural pek uygulanmıyor, orası kesin. Mesajların gönderim zamanları önemli. Bazen herkes aynı anda yazıyor ama burada sitem edilen bu değil.

İşte bunun yerine hani bir kişinin söylediğini onaylamak amacıyla beğenebiliriz, yandan puan verip + layabiliriz diye düşünüyorum.

Örnek vermiştim zaten, ekstra söyleyecek bir şeyi olan da söyleyebilir dedim o yüzden. Herkesin deneyimi farklı olabiliyor neticede.
Hocam alınır fakat bunu şu kadar süre kullanırsın gibi yorumlar da yapılabilir. Veya üstüne şu kadar koyup şu ürünü al gibi de olabilir.

Herkese hayırlı geceler.

Onların çoğu mesaj kasmak için yazıyorlar zaten. Bence de bunun önüne geçilmeli ama nasıl?