CyHaN_Atalay

Uzman
İyi Sosyaller,

Çoğu kişi florürlü mü florürsüz mü diye karar veremiyor. Lakin benim bildiğim kadarıyla eski çağlarda florür kimyasal saldırı olarak su kaynaklarına karıştırılıyordu. Oradan da su içenlerin sindirim sistemine gittiği için florür zararlı oluyor. Lakin dişe sürüldüğünde zararı değil, yararı var diye biliyorum. Tabii diş macunlarındaki çok az miktarda olması da zararsız olmasının çabası. Yani kısaca florürlü diş macunu önerisi istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Paradontax öneririm ama biraz tuzlu fiyatı. A101'lerde Colgate'nin diş beyazlatici macunları indirimdeydi, geçen almıştım onlara bakabilirsiniz. Ben kırmızı kutulusunu aldım.
Florur var hepsinde.
Fiyat için çokta sıkıntım yok. Az önce bir reels videosu izlemiştim. 4-5 marka denemek için ayrı kaplara su ve yine içine yumurta konuluyordu. 1 tanesi hariç hepsi yumuşak iken o 1 tane yumurta sert kalmıştı, markası da yine Paradontax'tı. Bu safer bu markayı deneyeceğim gibi anlaşılan. Teşekkür ederim.

Florür diş sağlığı bakımından yararlı. Ağızda yaşayan bakterilerin gkikoliz enzimlerini inhibe ediyor bu sayede bakteriler ölüyor. Ancak fazla florür beyinsel fonksiyonlara zarar. Ek olarak reklamlardaki kadar diş fırçasının tamamını macun ile kaplamayın az bir tane sıkın yeter.

Florür diş sağlığı bakımından yararlı. Ağızda yaşayan bakterilerin gkikoliz enzimlerini inhibe ediyor bu sayede bakteriler ölüyor. Ancak fazla florür beyinsel fonksiyonlara zarar. Ek olarak reklamlardaki kadar diş fırçasının tamamını macun ile kaplamayın az bir tane sıkın yeter.
Tabii her şeyin fazlası zarar oluyor da internette baya bilgi kirliliği var yine. Diş macununu fazla sıkınca da zaten ağızda durmuyor köpürünce :D O yüzden ufak bir tane kadar sıkıyorum yazdığınız gibi.

Ben paradontax kullanıyorum zamanında diş etimde problem vardı iyi geliyordu. Oradan kalma bir alışkanlık. Yaptırdıktan sonra yıllardır da problem yaşamadım. Beyazlatıcısı yüksek olan diş macunları kullanınca sanki diş etlerim ağrıyor tekrar. Ama psikolojikte olabilir.

Diş hekimim Parodontax tavsiye etmişti.
Bende de Signal vardı ama 1-2 sıkımlık ömrü kaldı, yarın biter herhalde. Sana yapılan öneriyi paylaştığın için çok teşekkür ediyorum bu arada.

Ben paradontax kullanıyorum zamanında diş etimde problem vardı iyi geliyordu. Oradan kalma bir alışkanlık. Yaptırdıktan sonra yıllardır da problem yaşamadım. Beyazlatıcısı yüksek olan diş macunları kullanınca sanki diş etlerim ağrıyor tekrar. Ama psikolojikte olabilir.
Herkes öneriyor :D İzlediğim shorts videosu baya haklı çıktı. Beyazlatıcısı yüksek olanlar benimde diş etlerimi ağrıtabilir. O tür diş macunlarını almıyordum sebepsiz olarak ama iyi ki almamışım gibime geliyor. Paradontax alırım direkt. Sana tecrübelerini paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.